Agenda Constructiilor
Miercuri, 15 Iulie 2020
Home - Stiri - Oportunitati & Comunicate - HORNBACH a investit 2,8 milioane euro in extinderea magazinului din Sibiu
HORNBACH a investit 2,8 milioane euro in extinderea magazinului din Sibiu
Oportunitati & Comunicate Publicat de Stelian DINCA 04 Mar 2020 16:18
Hornbach Romania, unul dintre principalii retaileri locali de materiale de constructii si gradinarit, anunta extinderea magazinului din Sibiu cu aproximativ 3.500 mp in urma unei investitii de 2,8 milioane de euro. Fondurile au fost alocate pentru construirea unei zone de Drive-In pentru materiale de constructii, dar si pentru extinderea suprafetei exterioare destinate produselor de gradinarit.
„Am luat decizia de a investi in extinderea magazinului nostru din Sibiu deoarece ne-am dorit sa venim in intampinarea clientilor nostri locali cu o zona speciala de tip Drive-In, asa cum avem in toate celelalte magazine din tara. De asemenea, odata cu crearea acestui spatiu, am marit si suprafata exterioara destinata produselor de gradina, dar si o parte din departamentele din interiorul magazinului”, a declarat Mugurel-Horia Rusu, Directorul General al Hornbach Romania.
Potrivit afirmatiilor sale, in acest moment suprafata magazinului din Sibiu a ajuns la circa 15.500 mp, comparativ cu circa 12.000 cat avea in momentul inaugurarii sale, in octombrie 2015. Locatia din Sibiu este amplasata pe un teren de circa 38.700 mp si este impartita in patru zone distincte, precum toate locatiile Hornbach din Romania. Astfel, pe o suprafata de circa 6.900 mp este situata zona de materiale de constructii si amenajari, in timp ce pe o suprafata de aproximativ 3.600 mp se regaseste o zona dedicata produselor de Gradina si Zoo, iar Drive-In-ul este amplasat pe un areal de circa 5.000 mp.
Potrivit Directorului General al companiei, investitia de 2,8 milioane de euro a fost alocata atat achizitiei de teren suplimentar de 5.500 mp, cat si constructiei zonei de Drive-In. Odata cu aceste schimbari, investitia totala in magazinul din Sibiu se ridica la 14,8 milioane de euro.
„La fel ca si celelalte magazine Hornbach, si locatia din Sibiu este partenerul ideal pentru proiecte Do-It-Yourself. Astfel, in noul magazin, sibienii pot gasi peste 50.000 de articole mereu pe stoc, alaturi de altele disponibile la comanda”, a mai afirmat Mugurel-Horia Rusu.
Reprezentantul companiei a subliniat ca noua investitie a dus la cresterea sortimentului aflat acum in zona de Drive-In, cum este cazul gamelor de cherestea verde, uscata si rindeluita, grinzi lamelare, lemn si WPC pentru terasa, placi de gips-carton, vata minerala, acoperisuri, canalizare, scari si materiale de constructii la sac (ciment, mortare, sape etc.). De asemenea, in zona de gradina au fost adaugate noi sortimente de gratare, produse pentru irigatii si ghivece. Mai mult de atat, in departamentul de sanitare au fost extinse categoriile de cabine de dus, mobilier de baie si instalatii. De asemenea, a fost dublata suprafata de expunere pentru placi ceramice, din dorinta de a oferi clientilor locali o gama cat mai variata de produse. Alte zone ce cuprind acum un sortiment mai mare de produse sunt cele pentru parchet si accesorii, dar si cea pentru lemn de constructii.
“Extinderea magazinului Hornbach din Sibiu va avea un impact pozitiv si in business-ul companiei. Astfel, estimam un avans cu aproximativ 15% al vanzarilor pentru grupele de lemn, placi si prefabricate. De asemenea, pentru categoria de gresie si faianta mizam pe un avans de circa 50% al vanzarilor”, a mai spus Mugurel-Horia Rusu.
Acces facil la servicii de calitate ridicata
Reprezentantul Hornbach Romania a punctat, de asemenea, ca zona de Drive-In va fi un punct de interes pentru clientii locali, mai ales pentru cei interesati de achizitia de marfuri voluminoase. Astfel, acestia pot merge direct cu masina in zona rafturilor din Drive-In. Aici pot gasi locuri de parcare special amenajate si pot cere sfaturi consultantilor Hornbach. Odata alese produsele, le pot incarca rapid in masina, direct de la raft, cu ajutorul lucratorilor comerciali. La final, toate produsele sunt achitate la o singura casa, simplu si rapid. In Drive-In-ul Hornbach, clientii au acces la produse pentru acoperis, cherestea, amenajare interioara, constructii la rosu, sisteme de canalizare, materiale de constructii pentru gradina si marfuri vrac.
Pe langa avantajul achizitionarii direct din Drive-In, clientii pot accesa si o gama larga de servicii Hornbach. Unul dintre acestea este rezervare si ridicare din magazin. Clientii pot rezerva produsele rapid si simplu online. Ridicarea acestora este posibila in doar 4 ore de la trimiterea rezervarii sau la un alt termen de ridicare personalizat. De asemenea, prin serviciul de comanda online si plata in magazin, clientii pot face plata cumparaturilor realizate online direct in locatie. Cumparare online, cu livrare in magazine este un alt serviciu ce vine in sprijinul clientilor. Acestia pot cumpara articolele dorite comod de acasa, din magazinul online, si pot opta pentru livrarea in magazin.
Clientii pot alege si serviciile de transport, fie cele cu camionul sau masini dotate cu macara, pentru marfurile voluminoase, fie prin inchirierea unei masini sau a unei remorci direct de la Hornbach. Odata cu achizitionarea produselor, clientii au si optiunea de montaj profesionist oferit de Hornbach. Specialistii companiei pot efectua lucrari de montaj in cel mai scurt timp, fiind oferita o garantie de 2 ani.
„Alte servicii care sunt de interes pentru clientii din magazinele noastre sunt cele de debitare lemn, mixare vopseluri, inramari tablouri si croire de perdele”, a incheiat Mugurel-Horia Rusu, adaugand ca toata gama de servicii este disponibila in toate cele sase magazine din Romania.
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ALLBIMAUTODESKCOVID-19TeraSteelVideoConfAC-iul
ROCKWOOL 196
A aparut editia
IUNIE-IULIE 2020!

Autentificare

 
COVID-19
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
elmas 2017
ERBASU CONSTRUCT
rigips
Acvatot 2019
ssab ag antrepriza generala
strabag nivel 1
CELCO 2020

Parteneri

HABITAT
hilti
FPSC_2019
C4E FORUM
AHK 2018
ROGBC 2016
ef-de-n
econet
AICPS_30
Piata de Constructii 2014

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere