Agenda Constructiilor
Marti, 09 Martie 2021
 
Home - Stiri - Oportunitati & Comunicate - HS Timber Group cumpara producatorul de sticla pentru panouri solare Interfloat
HS Timber Group cumpara producatorul de sticla pentru panouri solare Interfloat
Oportunitati & Comunicate Publicat de Stelian DINCA 05 Mar 2020 15:17
EuroPiata energiei solare este in plina expansiune si toti expertii se asteapta la cresteri semnificativ mai mari in urmatorii ani. Energia electrica produsa din tehnologii fotovoltaice va deveni in viitor cea mai importanta sursa de energie din Europa. Astfel, industria solara va deveni una dintre cele mai importante industrii ale viitorului in Europa, in concurenta cu furnizorii asiatici. O extindere a capacitatilor de productie este necesara pentru a raspunde cererii crescande de energie. HS Timber Group si Blue Minds vor sa valorifice activ oportunitatile de crestere internationala ale acestei piete si sa-si extinda sistematic prezenta regionala in Europa.
Pe 28 februarie 2020, a fost semnat un contract pentru achizitia Interfloat Group, lider in industria solara europeana. Prin GMB Glasmanufaktur Brandenburg GmbH cu aproximativ 300 de angajati, grupul este unul dintre cei mai mari producatori de sticla solara pentru sisteme fotovoltaice si sere din Europa. Achizitia face subiectul aprobarilor din partea autoritatilor de concurenta din Germania si Austria. Incheierea oficiala finala a achizitiei este asteptata pentru al doilea trimestru al anului 2020, sub rezerva aprobarii autoritatilor. In urma acesteia, HS Timber Group va detine 80% din Grupul Interfloat si actiunile ramase vor fi detinute de Blue Minds Company.
HS Timber Group, una dintre cele mai importante companii europene de prelucrare a lemnului cu destinatii de export in peste 70 de tari, isi extinde cu aceasta achizitie portofoliul in domeniul sustenabilitatii. Pentru HS Timber Group, acest pas urmareste strategia de a juca un rol principal in domeniul productiei sustenabile de energie a viitorului, pe langa ancorarea grupului in activitatea de prelucrare a lemnului. Noii proprietari au un angajament ferm fata de Brandenburg si fata de angajatii sai excelenti.
The Blue Minds Group este unul dintre liderii inovatori in sectorul energiei si al infrastructurii cu locatii in Vienna, Linz, Graz, Tel Aviv and Munich. Portofoliul de investitii se concentreaza pe tehnologii operationale si integrarea datelor bazate pe inteligenta artificiala. Odata cu achizitia unei participatii in Interfloat, Blue Minds isi extinde portofoliul de la modele de afaceri digitale la productia industriala in sectorul de tranzitie energetica.
Noutatile HS Timber Group:
- Achizitia liderului pietei europene pentru sticla solara cu o unitate de productie la Brandenburg, Germania
- HS Timber Group 80% din actiuni, Blue Minds 20%
- Incheierea tranzactiei sub rezerva aprobarii autoritatii in materie de concurenta
- Extinderea portofoliului HS Timber Group in materie de sustenabilitate
- Blue Minds implementeaza, pentru prima data, angajamentul pentru tranzitia energetica in domeniul productiei industriale
- Interfloat Corporation cu aproximativ 300 de angajati, a avut in 2019 o cifra de afaceri de 45 de milioane de Euro
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
TERAPLASTALLBIMVideoConfAC-iulgamma_2021AUTODESK
ROCKWOOL 196
A aparut editia
IANUARIE/FEBRUARIE 2021!
 
 

Autentificare

 
COVID-19
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
CELCO 2020
hilti
rigips
strabag nivel 1
hidroplasto
ssab ag antrepriza generala
ERBASU CONSTRUCT
Acvatot 2019
cv water 2021

Parteneri

HABITAT
FPSC_2019
C4E FORUM
ROGBC 2016
econet
ef-de-n
AICPS_30
AHK 2018
Piata de Constructii 2014

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere