Agenda Constructiilor
Joi, 20 Februarie 2020
 
Home - Stiri - Oportunitati & Comunicate - IASI: Licitatii de 60 milioane euro pentru reabilitarea infrastructurii de tramvai
IASI: Licitatii de 60 milioane euro pentru reabilitarea infrastructurii de tramvai
Oportunitati & Comunicate Publicat de Stelian DINCA 18 Apr 2019 10:32
Consilierii locali s-au intrunit in pentru a aproba varianta finala a trei obiective de investitii in reabilitarea caii de rulare si achizitia de tramvaie pentru care vor fi accesate fonduri europene. Este vorba despre proiectele „Reabilitarea infrastructurii de tramvai Iasi - Dancu”, „Reabilitarea infrastructurii de tramvai in Municipiul Iasi - Reorganizarea circulatiei pe bulevardul Tudor Vladimirescu” si „Reabilitarea infrastructurii de tramvai in Municipiul Iasi”. Primarul Mihai Chirica a explicat ca prezenta proiectelor de hotarare pe ordinea de zi a sedintei extraordinare a Consiliului Local este motivata de clarificarile cerute de Agentia de Dezvoltare Nord-Est (ADR NE) legate de actualizarea actelor normative in conformitate cu ultima forma a bugetului rezultata in urma etapei de evaluare si selectie.
„Cele trei proiecte de hotarare acopera toate liniile de tramvai ramase nemodernizate pe raza Municipiului Iasi. Toate tronsoanele vizate de lucrari reprezinta un real si ridicat interes. De aceea am demarat procedurile de achizitie publica atat pentru reabilitarea cailor de rulare, cat si pentru achizitia de tramvaie noi. Toate licitatiile au fost publicate in Sistemul Electronic de Achizitii Publice, perioadele de depunere a ofertelor fiind lunile mai si iunie. In paralel este in desfasurare o ultima etapa de evaluare a proiectelor de catre ADR NE, motiv pentru care a fost convocata aceasta sedinta extraordinara a Consiliului Local. Speram ca in cel mai scurt timp sa putem semna contractele de finantare cu autoritatea de management. Indiferent cat va dura aceasta decizie, municipalitatea ieseana merge mai departe cu procedurile de achizitie, iar semnarea contractului cu firma a carei oferta va fi declarata castigatoare se va face cu clauza suspensiva. Cu alte cuvinte, imediat dupa semnarea contractului cu catre ADR NE, vom putea emite ordinul de incepere a lucrarilor”, a declarat primarul Mihai Chirica.
Solutie pentru liniile de tramvai spre Dancu
Pentru proiectul „Reabilitarea infrastructurii de tramvai Iasi - Dancu”, contributia proprie in proiect a Municipiului Iasi, reprezentand achitarea tuturor cheltuielilor neeligibile si contributia de 2% din valoarea eligibila a proiectului, va fi in cuantum de 1.944.867 lei, inclusiv TVA, reprezentand cofinantarea proiectului. Valoarea totala a proiectului ramane de 104.022.631 lei cu TVA.
Primarul Mihai Chirica a precizat in cadrul sedintei extraordinare a Consiliului Local ca pentru acest proiect s-au purtat discutii la ADR NE in vederea identificarii unei solutii care sa permita extinderea lucrarilor si pe raza administrativ-teritoriala a comunei Holboca.
„Ultima portiune a liniei de tramvai este pe domeniul administrativ al comunei Holboca. Din punctul de vedere al ghidurilor de finantare putem depune proiectul doar cu aplicare pe limita administrativ-teritoriala a unitatii contractante, respectiv a Municipiului Iasi. Pentru a veni in sprijinul comunitatii din Holboca, dar si prea a crea o legatura completa intre cele doua unitati administrativ-teritoriale am ridicat aceasta problema in cadrul ultimei sedintei de la ADR NE care a avut loc marti, 16 aprilie. In urma discutiilor, o solutie ar fi o asociere cu comuna Holboca, cadru legislativ care ar permite extinderea planului de transport la nivel metropolitan. Situatia nu este una singulara, fiind si alte autoritati locale cu retele de transport public care ies din raza unitatii administrativ-teritoriale. Din punct de vedere tehnic, prin studiul de fezabilitate avem inclus si ultimul tronson al liniei de tramvai, cel de pe raza comunei Holboca. Initial vom demara lucrarile pe segmentul finantat si ulterior va fi abordat si rondul de tramvai din Holboca, in baza solutiei legislative care ni se va furniza”, a explicat primarul Mihai Chirica.
Licitatii de peste 60 milioane de euro
In ceea ce priveste „Reabilitarea infrastructurii de tramvai in Municipiul Iasi - Reorganizarea circulatiei pe bulevardul Tudor Vladimirescu”, contributia proprie in proiect a Municipiului Iasi va fi in cuantum de 1.944.867 lei, inclusiv TVA. Valoarea totala a proiectului va fi de 114.197.308 lei cu TVA.
Pentru obiectivul de investitii „Reabilitarea infrastructurii de tramvai in Municipiul Iasi”, contributia proprie in proiect a Municipiului Iasi, va fi in cuantum de 2.116.208,84 lei, inclusiv TVA, reprezentand cofinantarea proiectului. Valoarea totala a proiectului este de 114.359.729 lei cu TVA.
Toate cele trei proiecte se afla in etapa de precontractare cu ADR NE. Municipalitatea ieseana a lansat deja licitatiile pentru contractarea lucrarilor de constructii si achizitia a 16 tramvaie de circa 26 de metri prevazute in cadrul proiectelor. Achizitia celor 16 tramvaie face obiectul unei proceduri de licitatie care are ca termen de depunere a ofertelor ziua de 12 iunie si are o prevedere bugetara de 142.721.280 lei, fara TVA. Pentru proiectul „Reabilitarea infrastructurii de tramvai Iasi - Dancu”, termenul de depunere a ofertelor este 7 iunie, pentru „Reabilitarea infrastructurii de tramvai in Municipiul Iasi - Reorganizarea circulatiei pe bulevardul Tudor Vladimirescu” termenul limita pentru inregistrarea ofertelor este 30 mai, iar pentru „Reabilitarea infrastructurii de tramvai in Municipiul Iasi” firmele interesate sunt asteptate sa depuna ofertele pana la data de 24 mai.
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
TeraSteelghid_proiectareACADallbim

Autentificare

lafargeholcim_awards
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 148 (Ianuarie-Februarie 2020)
ROCKWOOL 196
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
EURO-Constructii 2020
Carpatcement 196

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere