Agenda Constructiilor
Joi, 09 Aprilie 2020
GRUNDFOS
Home - Stiri - Oportunitati & Comunicate - IASI: Realizare Smart City District in zona viitorului Spital Regional de Urgenta
IASI: Realizare Smart City District in zona viitorului Spital Regional de Urgenta
Oportunitati & Comunicate Publicat de Stelian DINCA 22 Ian 2020 14:42
Primaria Municipiului Iasi a organizat o licitatie pentru achizitionarea de servicii de consultanta pentru elaborarea Strategiei de dezvoltare a arealului Spitalului Regional de Urgenta dupa un concept Smart City. In urma acesteia contractul de consultanta va fi incheiat cu SC CIVITTA Strategy & Consulting SRL contra unei sume de 99.450 lei, fara TVA (118.345,5 lei, cu TVA), iar firma va avea un an la dispozitie pentru realizarea analizelor, organizarea dezbaterilor si elaborarea strategiei.
Aceasta strategie este indispensabila in vederea realizarii unui proiect de dezvoltare urbana - Smart City District - care sa maximizeze impactul potential in zona inconjuratoare a investitiei planificate pentru construirea Spitalului Regional de Urgenta. In acest scop este nevoie de o strategie de dezvoltare a arealului Spitalului Regional de Urgenta dupa un concept Smart City care sa raspunda cerintelor specifice si problemelor reale ale zonei, concentrand politicile si investitiile asupra principalelor prioritati, provocari si necesitati in scopul unei dezvoltari bazate pe cunoastere, avantaje competitive si potential pentru excelenta in sprijinirea inovarii tehnologice, ghidand astfel municipalitatea in proiectele pe care le va adopta ulterior. Strategia va trebui sa tina cont si de alte obiective de interes major, precum reducerea emisiilor de gaze cu efect de sera, reducerea consumului de resurse naturale (apa, energie electrica, gaze naturale), concomitent cu cresterea calitatii vietii pentru locuitorii zonei de implementare. Ariile de interventie urmarite in realizarea strategiei sunt urmatoarele: energie (electrica, termica, gaze naturale, etc.), managementul apei si iluminat public inteligent ,siguranta publica (proiecte de informatizare pentru spatii publice inteligente, securitatea cetatenilor etc.), sanatate, infrastructura, tehnologie si comunicatii, mobilitate urbana, educatie, mediu, economie circulara, managementul deseurilor, turism si mediu de afaceri.
Proiectul trebuie sa fie integrabil in viziunea de ansamblu si strategiile Municipiului Iasi si ale Comunitatii Europene si sa sustina dezvoltarea Municipiului Iasi in directia unui oras inteligent, cu orizont de dezvoltare pe termen mediu si lung (2021 - 2030).
Initiativa Smart City District este in stransa corelatie cu proiectul Spitalului Regional de Urgenta, depus recent pentru finantare la Comisia Europeana. Din momentul in care Ministerul Sanatatii, impreuna cu expertii Comisiei Europene si ai Bancii Europene de Investitii si cu ajutorul Primariei Municipiului Iasi, a decis sa construiasca un nou Spital Regional de Urgenta in zona Moara de Vant, s-a configurat perspectiva ca investitia in unitatea medicala sa genereze proiecte de dezvoltare care sa conduca la transformarea intregii zone din jurul spitalului, mare parte din suprafata fiind detinuta de Municipiul Iasi, intr-un "cartier inteligent".
 
TeraSteelACADCOVID-19ALLBIM
A aparut editia
MARTIE-APRILIE!

Autentificare

 
ROCKWOOL 196
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
Carpatcement 196


SONDAJ de OPINIE - Agenda Constructiilor & Fereastra
Impactul pandemiei Covid-19 pentru industria de constructii si domeniile conexe

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere