Agenda Constructiilor
Miercuri, 22 Ianuarie 2020
 
Home - Stiri - Oportunitati & Comunicate - IMOTECA: Crestere de 40% a numarului de locuinte noi aflate in constructie
IMOTECA: Crestere de 40% a numarului de locuinte noi aflate in constructie
Oportunitati & Comunicate Publicat de Stelian DINCA 18 Iul 2019 13:32
In ciuda incetinirii pietei rezidentiale, Imoteca The Residential Experts continua sa atinga vanzari record pentru proiectele din Bucuresti si din tara. Ritmul de vanzari a ajuns la 100 de unitati vandute per proiect in prima jumatate a anului la proiectele de volum, ceea ce reprezinta, pentru companie, o crestere de 80 la suta fata de cifrele de anul trecut.
“Au fost mai multi factori care au ajutat la impulsionarea vanzarilor in primele sase luni ale anului. Pe de o parte faptul ca am continuat sa performam foarte bine in campaniile de promovare si la nivel de calitate a vanzarilor, pe de alta parte faptul ca proiectele au intrat in faza 2 sau 3 de dezvoltare si pe de alta faptul ca asteptarea legata de o eventuala criza sau de aparitia altor produse mai ieftine s-a incheiat, iar piata a accelerat dupa doua prime luni mai provocatoare “
Anul acesta mai multe proiecte rezidentiale si-au lansat campaniile de vanzari pentru locuinte finalizate. Astfel, pe un volum mai mare de unitati livrate, numarul tranzactiilor a urcat. Unul dintre proiectele de volum de succes din portofoliul Imoteca este Gran Via Park care livreaza apartamentele pentru primele 3 fraze de constructie vara aceasta. Un altul este Record Park, in Cluj-Napoca; dar si proiecte mai noi ca Gran Via Marina si Triama Residence recupereaza un ritm de vanzari bun.
"Gran Via Park este cea mai mare comunitate rezidentiala din sectorul 6. Proiectul dispune spatii verzi – parc privat, centru pentru comunitate, gradinita, boxe, oferind astfel un spatiu complet de locuire. Ca localizare, proiectul se afla la 5 minute de metrou si are acces la autobuze si tramvaie chiar in fata complexului, plus magazine si maluri in imediata apropiere.”
Proiectul Gran Via Park are preturi pentru apartamentele disponibile, de la 44.000 Euro + TVA pentru garsoniere, 65.000 Euro + TVA pana la 111.000 Euro + TVA. Proiectul va lansa in curand faza 4 si ultima, a unui proiect de 1000 de unitati rezidentiale.
Proiectele rezidentiale de volum castiga o cota mai mare de piata
Proiectele de volum sunt acele proiecte localizate in cartiere din Bucuresti, aproape de mijloacele de transport, cu preturi accesibile, dedicate clientilor care au un venit mediu si mediu plus. Proiectele de volum au ajuns aproape la acelasi procent in piata cu cele mass-market, adica acele proiecte foarte mari localizate langa oras, accesibile in general, celor cu venituri mici si medii. Ponderea proiectelor de volum este de 45%, in timp ce proiectele mass-market ajung la 55%, restul de 5% fiind constructii de locuinte pe segmentul fine living (de lux).
«Dezvoltatorii au mizat pe proiecte de volum in ultimii ani pentru ca cererea pentru locuinte aproape de metrou si mijloacele de transport a tot crescut, mai ales odata cu cresterea polilor de birouri si mutarea lor si inspre alte zone mai putin traditionale ca pana acum (ca de exemplu, in zona de vest, dar si in est). Traficul este principalul factor care ii face pe cumparatori sa aleaga o locuinta aproape de metrou, iar aceste proiecte vand foarte bine. Chiar daca media de pret pentru aceste locuinte este mai mare, clientii prefera sa plateasca in plus pentru a avea confort, acces facil catre zone de interes si sa locuiasca in Bucuresti, fara a fi legati de masina personala. »
Segmentul fine living castiga noi proiecte anul acesta si vanzari duble
Pentru proiectele fine living (de lux) vanzarile s-au dublat in primele sase luni ale anului, ceea ce arata un interes in crestere pentru proprietatile aflate in locatii foarte bune din Capitala, care ofera facilitati integrate si cea mai buna calitate a constructiei, cu cele mai exclusiviste dotari si amenajari. Proprietatile fine living sunt dedicate celor cu venituri mari, preturile pentru aceste proprietati ajungand la o medie de 3000 euro - 4.200 euro/mp, de 3-4 ori mai mare decat la proiectele de volum.
Imoteca The Residential Experts a adaugat anul acesta 4 noi proiecte fine living in portofoliu, localizate in cele mai selecte zone: Rabat, Herastrau, Kiseleff, Moliere. Proiectele vor fi disponibile in a doua jumatate a anului pentru vanzare si pentru inchiriere.
Anul 2019, un an al livrarilor de proiecte noi
Potrivit expertilor Imoteca, anul acesta vor fi cu 40% mai multe locuinte noi pe piata. Dezvoltatorii anunta ca vor livra in total 14.000 de unitati, fata de 8.500 unitati livrate in 2018. In prezent 100 de proiecte rezidentiale medii si mari se construiesc in Bucuresti si Ilfov, fiind zonele cu cele mai multe tranzactii imobiliare din Romania.
Imoteca The Residential Experts este prima companie de consultanta imobiliara one-stop-shop care s-a specializat pe segmentul proiectelor boutique inca din 2015. Imoteca Fine Living Properties ofera servicii de consultanta de business, studii si analize de piata, servicii de vanzare si servicii de coordonare de marketing la standarde deja dovedite. Imoteca este, de asemenea, prima companie de consultanta care a punctat nevoia adaptarii standardelor pe piata de proprietati fine living.
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
LUMIONACADghid_proiectare

Autentificare

Revista Agenda Constructiilor editia nr. 147 (Noiembrie-Decembrie 2019)
ROCKWOOL 196
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
EURO-Constructii 2020
Carpatcement 196

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere