Agenda Constructiilor
Miercuri, 12 August 2020
Home - Stiri - Oportunitati & Comunicate - JCB a fabricat in ultimii sapte ani peste 250.000 de noi buldoexcavatoare
JCB a fabricat in ultimii sapte ani peste 250.000 de noi buldoexcavatoare
Oportunitati & Comunicate Publicat de Stelian DINCA 05 Mar 2020 15:31
Utilajul emblematic a iesit de pe linia de productie a companiei din Rocester, Staffordshire - aceasta fiind chiar locatia in care primul buldoexcavator JCB a fost fabricat in urma cu aproape 70 de ani.
In 1953, fondatorul companiei, dl. Joseph Cyril Bamford CBE, a conceput ideea buldoexcavatorului JCB, care a creat, pentru prima data, o singura masina care a imbinat o cupa frontala de incarcare cu un brat de excavare montat in spate. In primul sau an complet de productie, 1954, doar 35 din utilaje au fost produse si au avut nevoie de mai mult de 20 de ani pentru a produce primele 50.000 unitati. JCB produce acum buldoexcavatoare in Marea Britanie, India, Brazilia si SUA. Buldoexcavatorul cu numarul 750.000 este o editie speciala a celui mai recent buldoexcavator 3CX de la JCB, avand o livrare unica si o specificatie cuprinzatoare.
Presedintele JCB, Lord Bamford, a declarat: „Printre cele mai vechi amintiri ale copilariei mele se numara momentele in care am putut vedea cum au fost produse primele noastre buldoexcavatoare, la Rocester, si este incredibil sa ne gandim ca acum am produs 750.000 de unitati. Ceea ce este si mai incredibil este faptul ca buldoexcavatorul ramane unul dintre cele mai populare echipamente pentru constructii la aproape sapte decenii de cand s-a lansat. Este intr-adevar o dovada a versatilitatii utilajului ca popularitatea acesteia continua sa reziste si sa prospere in viitor. "
Cand Phil Starbuck, in varsta de 60 de ani, din Foxt, langa Leek, Staffordshire s-a alaturat companiei JCB in 1975 ca ucenic, direct din scoala, JCB produsese putin peste 50.000 de buldoexcavatoare. Astazi Phil, in calitate de cel mai longeviv angajat, din industria producatoare de buldoexcavatoare, s-a alaturat celebrarii pentru productia buldoexcavatorului cu numarul 750.000, fiind parte din povestea de succes. Liderul departamentului de buldoexcavatoare JCB a declarat: „Sunt foarte mandru ca am putut contribui la productia acestui echipament cu o insemnatate speciala. Este o realizare minunata si a face parte din ea este fantastic."
Shannon Ramczykowski, 22 de ani, din Longton, Stoke-on-Trent, Staffordshire, este cea mai recenta angajata din departamentul de buldoexcavatoare, care s-a alaturat companiei in urma cu mai putin de un an. Asistentul de management contabil a declarat: „Este o realizare uimitoare si asteptam cu nerabdare sa sarbatorim in viitor cat mai multe evenimente memorabile, intrucat abia mi-am inceput cariera in JCB.”
In ciuda maturizarii sale, buldoexcavatorul ramane extrem de popular in ceea ce priveste vanzarile la nivel mondial de echipamente de constructii - chiar daca produsele noi si competitive au evoluat in ultimii 67 de ani. Simbolul JCB, buldoexcavatorul, reprezinta ceamai mare vanzare de echipamente de acest tip din lume si isi mentine pozitia de 19 ani consecutivi.
Primul buldoexcavator produs de companie a fost JCB Mark I, iar conceptul a continuat, literalmente, sa schimbe forma lumii, mecanizand multe activitati, care au fost realizate manual pana in acel moment. Produsul s-a dezvoltat rapid, odata cu lansarea Hyddra-Digga in 1956. Ambele aceste utilaje primare au fost livrate in culorile albastru si rosu, abia in 1960, o data cu lansarea utilajului mai greu si mai puternic, JCB 4, a fost utilizata in premiera, emblematica branduire JCB, galbena.
Modelul JCB 3 a intrat in productie in anul 1961, urmat de JCB 3C in 1963 si JCB 3CII in 1967 - un model care a rezistat la testul timpului, ramanand in productie in urmatorii 13 ani.
Anul 1980 s-a dovedit a fi un adevarat moment de cotitura, s-au investit 24 de milioane de lire sterline in lansarea noului JCB 3CX, foarte avansat tehnologic - un utilaj care a devenit simbolul buldoexcavatoarelor din intreaga lume. Lansarea acestei masini a fost adevaratul catalizator pentru cresterea vanzarilor de buldoexcavatoare si pentru JCB.
De-a lungul anilor si pana in prezent, generatia actuala de buldoexcavatoare cu functii precum stabilizarea automata pe teren accidentat, SRS care stabilizeaza cupa si imbunatateste retentia de material in timpul deplasarilor si un convertizor de cuplu blocabil ce reduce consumul de combustibil pe deplasari cu pana la 25%.
Regalitatea, primi ministrii, politicienii si vedetele TV au fost fotografiati de-a lungul anilor in cabinele buldoexcavatoarelor JCB. Buldoexcavatorul JCB a fost chiar subiectul unei melodii care a facut senzatie si a ajuns in topurile muzicale. Un buldoexcavator JCB a fost utilizat chiar si intr-o tentativa esuata de furt a unor diamante in valoare de 350 de milioane de lire sterline din Millennium Dome, in anul 2000.
Cea mai recenta etapa memorabila de productie a buldoexcavatoarelor vine dupa ce JCB a sarbatorit fabricarea celui buldoexcavatorului cu numarul 500.000, in decembrie 2012 - un 5CX, cel mai puternic buldoexcavator JCB produs vreodata, disponibil comercial.
 
AUTODESKVideoConfAC-iulallbimCOVID-19
ROCKWOOL 196
A aparut editia
AUGUST 2020!

Autentificare

 
COVID-19
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
ERBASU CONSTRUCT
CELCO 2020
ssab ag antrepriza generala
strabag nivel 1
hilti
rigips
Acvatot 2019

Parteneri

HABITAT
FPSC_2019
C4E FORUM
ROGBC 2016
econet
ef-de-n
AHK 2018
AICPS_30
Piata de Constructii 2014

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere