Agenda Constructiilor
Joi, 12 Decembrie 2019
Home - Stiri - Oportunitati & Comunicate - LafargeHolcim: Noul element de beton Quattroblock este cu 40% mai stabil
LafargeHolcim: Noul element de beton Quattroblock este cu 40% mai stabil
Oportunitati & Comunicate Publicat de Stelian DINCA 15 Ian 2019 13:53
LafargeHolcim a castigat un contract important pentru renovarea Afsluitdijk, unul dintre cele mai importante proiecte de infrastructura de aparare marina din Olanda. Pentru acest proiect compania va implementa o noua solutie special dezvoltata pentru protejarea digurilor impotriva valurilor puternice si cresterea nivelului apelor marii.
Noul Basalton Quattroblock Holcim (element de beton component al digului) va acoperi circa 700.000 m2 din digul Afsluitdijk, care are o lungime totala de 32 kilometri. In plus, LafargeHolcim a dezvoltat o solutie logistica durabila si eficienta, prin care materialele de constructii sunt livrate pe mare pentru a evita traficul rutier suplimentar pe baraj. Costurile totale de constructie pentru proiectul care in prezent este una dintre cele mai mari actiuni de modernizare a infrastructurii din Tarile de Jos se ridica la aproximativ 550 milioane euro.
Pentru asigurarea executarii la timp si la standarde de calitate a proiectului, LafargeHolcim investeste si in extinderea fabricii de produse prefabricate din beton din Olanda, care face parte din segmentul Solutii & Produse al companiei. Dupa finalizarea extinderii in acest an, fabrica va putea produce zilnic 1.000 tone de Quattroblocks de beton pentru clientii din Tarile de Jos, Belgia si Germania. LafargeHolcim are peste 40 de ani de experienta in furnizarea de solutii moderne de aparare maritima in Tarile de Jos, iar investitia va permite companiei sa se dezvolte in continuare in aceasta directie.
„In cadrul Strategiei 2022 - „Building for Growth” ne-am angajat sa continuam dezvoltarea noului segment de Solutii & Produse. Suntem mandri sa fim parteneri in acest proiect de referinta, care pune in evidenta capacitatea noastra internationala de a sustine realizarea proiectelor complexe de infrastructura. Cum prognozele arata ca nivelurile apelor marii vor creste, oferim solutii care contribuie la protejarea zonelor vulnerabile, cum sunt Tarile de Jos”, a declarat Marcel Cobuz, Region Head Europe LafargeHolcim.
Constructia Afsluitdijk va fi finalizata in 2023
Afsluitdijk este un exemplu elocvent al excelentei olandeze in ingineria hidraulica, digul protejand inca din anul 1932 zone mari ale Tarilor de Jos impotriva inundatiilor din Marea Wadden. Dupa mai bine de 85 de ani, digul are nevoie de lucrari de renovare si va fi consolidat semnificativ in urma acestui proces. Specificatiile sale tehnice ii vor permite sa reziste la forta unei furtuni care ar putea aparea o data la 10.000 de ani si va oferi, de asemenea, protectie impotriva cresterii nivelului apelor marilor.
Rijkswaterstaat, institutie care face parte din Ministerul Olandez al Infrastructurii si Gospodaririi Apelor, a comandat consolidarea digului, cresterea capacitatii de evacuare a apelor si construirea de pompe pentru a transporta cantitati mai mari de apa spre marea Wadden. Proiectul este condus de consortiul Levvel (BAM, VAN OORD si Rebel), iar constructia a demarat la finalul anului 2018, urmand sa fie finalizata in anul 2023.
Solutia de constructie oferita de LafargeHolcim va fi utilizata pe panta digului si la baraje. Testele extensive de rezistenta au demonstrat ca noul element de beton Quattroblock este cu 40% mai stabil fata de coloanele Basalton utilizate anterior. Ca urmare, in proiectarea si designul Afsluitdijk pot fi utilizate coloane de inaltime redusa, ceea ce aduce avantaje substantiale din punctul de vedere al durabilitatii, costurilor si aspectelor practice legate de constructie.
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ACADghid_proiectareLUMION

Autentificare

Revista Agenda Constructiilor editia nr. 147 (Noiembrie-Decembrie 2019)
ROCKWOOL 196
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
EURO-Constructii 2020
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2018-2019 & Perspective 2020-2023
Carpatcement 196
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2018-2019 & Perspective 2020-2023

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere