Agenda Constructiilor
Joi, 18 Iulie 2024
RAWLPLUG
Home - Stiri - Oportunitati & Comunicate - LEGRAND: Piata de case inteligente creste cu un ritm anual ce depaseste 30%
LEGRAND: Piata de case inteligente creste cu un ritm anual ce depaseste 30%
Oportunitati & Comunicate Publicat de Stelian DINCA 16 Sep 2019 16:00
Daca in Belgia si Franta casele inteligente ajung la 60% din totalul segmentului rezidential nou construit, in Romania aceasta proportie este de sub 5%. Cu toate acestea, casele inteligente sunt preferate de din ce in ce mai multi romani, cresterea acestui segment fiind de 30% pe an. Cele mai des intalnite solutii implementate sunt controlul inteligent al iluminatului, al storurilor si al temperaturii, urmate de sonorizare si gestiunea energiei.
Legrand este unul din principalii jucatori de pe piata solutiilor inteligente pentru locuinte, prin intermediul solutiilor sale integrate MyHOME, dezvoltate in ultimii zeci de ani pe baza intelegerii nevoilor unor categorii largi de consumatori.
“Primul nostru intrerupator ceramic a fost produs acum 100 de ani si, de atunci, am investit masiv in cercetare si dezvoltare. In momentul de fata, Legrand este specialistul global in infrastructuri electrice si digitale, iar sistemele noastre de casa inteligenta sunt printre cele mai moderne si inovative de pe piata. Era natural ca oferta noastra sa ii atraga si pe clientii din Romania, care incep sa prefere locuintele conectate. Acestia aleg solutiile MyHome fiindca ofera un control natural si facil al dispozitivelor digitale, pot fi adaptate la stilul de viata si la momentul zilei. Totul, conectat cu smartphone-ul, pentru ca locuinta sa devina interactiva”, a declarat Calin Pascalau, Director General Legrand Romania.
Unul dintre proiectele de succes unde sunt accesibile solutiile MyHome Legrand este complexul rezidential Casa del Mar din Mamaia, unde apartamentele sunt cablate complet pentru instalarea solutiilor de automatizare. Pachetele standard Legrand pentru apartamente dotate cu solutia MyHOME incep de la 400 euro, pentru un studio cu functionalitatile standard si ajung pana la 1200 euro, in functie de necesitati.
“Practic, cu o investitie care e mai mica decat cea intr-un telefon de ultima generatie, poti sa-ti transformi casa intr-una conectata - cu schimbari mult mai vizibile si mai placute in viata ta. In plus, solutiile noastre aduc economii importante ale consumului de energie electrica, de pana la 30%” a adaugat Calin Pascalau, Director General Legrand Romania.
Functionalitatile complete ale solutiei MyHome sunt: controlul iluminatului, automatizarea storurilor si a draperiilor, a usilor de la garaj, setarea temperaturii, a fundalului sonor, precum si gestiunea energiei. Solutia este modulara si poate fi montata extrem de simplu de catre un instalator, cu conditia dotarii locuintei, in prealabil, cu un cablaj special.
Pentru utilizatori, folosirea solutiei implica doar instalarea aplicatiei dedicate MyHOME_Up, disponibila in Play Store si Apple Store si configurarea setarilor dorite pentru fiecare incapere. In plus, utilizatorii isi pot crea scenarii, care pot fi configurate in functie de mai multi parametri: geolocatie, momentul zilei sau conditii meteo. Un scenariu pentru momentul intoarcerii de la birou poate sa includa: o anumita temperatura in fiecare camera in care solutia e instalata, muzica preferata, un nivel al iluminarii care sa relaxeze, chiar si deschiderea usii de la garaj sau functionarea unei prize care pana in acel moment fusese oprita, in momentul in care utilizatorul este la o distanta de 500 metri de casa.
Un alt produs Legrand extrem de util, care poate fi integrat in cadru solutiei MyHOME sau instalat separat este videointerfonul conectat. Prin intermediul acestuia utilizatorii pot vedea pe ecranul smartphone-ului, chiar si atunci cand nu se afla acasa, cine este la usa si pot decide daca sa permita accesul in locuinta respectivei persoane.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ABONARE REVISTESISECAMALLBIMhilti
ROCKWOOL 196
Editia
IUNIE/IULIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 183 (Iunie/Iulie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
siniat
MAKITA
viarom
noark
EDIT-Structural
SSAB
ERBASU CONSTRUCT
Acvatot 2019
theda mar
Arduro
quadratum
strabag nivel 1
CONCEPT STRUCTURE
SIGM
CDS
BogArt
leviatan
rigips
concelex
ness project
konsent
Ubitech

Parteneri

top 500
AHK 2022
HABITAT
FPSC_2019
econet
AICPS_30
ROGBC 2016
top 500
ef-de-n
top 500

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander