Agenda Constructiilor
Duminica, 02 Octombrie 2022
GRUNDFOS
Home - Stiri - Oportunitati & Comunicate - LEGRAND: Piata de case inteligente creste cu un ritm anual ce depaseste 30%
LEGRAND: Piata de case inteligente creste cu un ritm anual ce depaseste 30%
Oportunitati & Comunicate Publicat de Stelian DINCA 16 Sep 2019 16:00
Daca in Belgia si Franta casele inteligente ajung la 60% din totalul segmentului rezidential nou construit, in Romania aceasta proportie este de sub 5%. Cu toate acestea, casele inteligente sunt preferate de din ce in ce mai multi romani, cresterea acestui segment fiind de 30% pe an. Cele mai des intalnite solutii implementate sunt controlul inteligent al iluminatului, al storurilor si al temperaturii, urmate de sonorizare si gestiunea energiei.
Legrand este unul din principalii jucatori de pe piata solutiilor inteligente pentru locuinte, prin intermediul solutiilor sale integrate MyHOME, dezvoltate in ultimii zeci de ani pe baza intelegerii nevoilor unor categorii largi de consumatori.
“Primul nostru intrerupator ceramic a fost produs acum 100 de ani si, de atunci, am investit masiv in cercetare si dezvoltare. In momentul de fata, Legrand este specialistul global in infrastructuri electrice si digitale, iar sistemele noastre de casa inteligenta sunt printre cele mai moderne si inovative de pe piata. Era natural ca oferta noastra sa ii atraga si pe clientii din Romania, care incep sa prefere locuintele conectate. Acestia aleg solutiile MyHome fiindca ofera un control natural si facil al dispozitivelor digitale, pot fi adaptate la stilul de viata si la momentul zilei. Totul, conectat cu smartphone-ul, pentru ca locuinta sa devina interactiva”, a declarat Calin Pascalau, Director General Legrand Romania.
Unul dintre proiectele de succes unde sunt accesibile solutiile MyHome Legrand este complexul rezidential Casa del Mar din Mamaia, unde apartamentele sunt cablate complet pentru instalarea solutiilor de automatizare. Pachetele standard Legrand pentru apartamente dotate cu solutia MyHOME incep de la 400 euro, pentru un studio cu functionalitatile standard si ajung pana la 1200 euro, in functie de necesitati.
“Practic, cu o investitie care e mai mica decat cea intr-un telefon de ultima generatie, poti sa-ti transformi casa intr-una conectata - cu schimbari mult mai vizibile si mai placute in viata ta. In plus, solutiile noastre aduc economii importante ale consumului de energie electrica, de pana la 30%” a adaugat Calin Pascalau, Director General Legrand Romania.
Functionalitatile complete ale solutiei MyHome sunt: controlul iluminatului, automatizarea storurilor si a draperiilor, a usilor de la garaj, setarea temperaturii, a fundalului sonor, precum si gestiunea energiei. Solutia este modulara si poate fi montata extrem de simplu de catre un instalator, cu conditia dotarii locuintei, in prealabil, cu un cablaj special.
Pentru utilizatori, folosirea solutiei implica doar instalarea aplicatiei dedicate MyHOME_Up, disponibila in Play Store si Apple Store si configurarea setarilor dorite pentru fiecare incapere. In plus, utilizatorii isi pot crea scenarii, care pot fi configurate in functie de mai multi parametri: geolocatie, momentul zilei sau conditii meteo. Un scenariu pentru momentul intoarcerii de la birou poate sa includa: o anumita temperatura in fiecare camera in care solutia e instalata, muzica preferata, un nivel al iluminarii care sa relaxeze, chiar si deschiderea usii de la garaj sau functionarea unei prize care pana in acel moment fusese oprita, in momentul in care utilizatorul este la o distanta de 500 metri de casa.
Un alt produs Legrand extrem de util, care poate fi integrat in cadru solutiei MyHOME sau instalat separat este videointerfonul conectat. Prin intermediul acestuia utilizatorii pot vedea pe ecranul smartphone-ului, chiar si atunci cand nu se afla acasa, cine este la usa si pot decide daca sa permita accesul in locuinta respectivei persoane.
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
VideoConfAC-iulTERAPLASTAUTODESKALLBIM
ROCKWOOL 196
TOP-500-CONTRACTORS
A aparut editia
SEPTEMBRIE
2022!
 
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
FRONTALE
MAKITA
strabag nivel 1
hilti
CELCO 2020
BMI_Icopal
leviatan
leviatan
Acvatot 2019
ERBASU CONSTRUCT
rigips
viarom
Ubitech
CONCEPT STRUCTURE

Parteneri

HABITAT
AHK 2022
FPSC_2019
econet
ROGBC 2016
AICPS_30
ef-de-n
Piata de Constructii 2014

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere