Agenda Constructiilor
Sambata, 19 Octombrie 2019
Teraplast 2019
Home - Stiri - Oportunitati & Comunicate - LICITATIE de 37 milioane euro pentru noua statie de metrou din Soseaua Berceni
LICITATIE de 37 milioane euro pentru noua statie de metrou din Soseaua Berceni
Oportunitati & Comunicate Publicat de Stelian DINCA 12 Sep 2019 09:16
Primaria Sectorului 4 continua investitiile strategice in infrastructura. A fost publicat in noul sistem de achizitii publice - SICAP, anuntul privind “Elaborare Proiect Tehnic si executie lucrari pentru edificarea unei statii de metrou la nivel suprateran situataa intre statia de metrou Berceni si Soseaua de Centura”. Acest lucru este primul pas pe care Primaria Sectorului 4 il face, in colaborare cu S.C. Metrorex S.A., in vederea informarii complete a potentialilor ofertanti.
Potrivit anuntului, unul din obiectivele majore ale administratiei Sectorului 4 in domeniul mobilitatii urbane este extinderea magistralei de metrou M2 la limita de sud, cu o statie situata intre statia de metrou existenta Berceni si Sos. de Centura. In vederea implementarii acestui proiect de infrastructura, Sectorul 4 a incheiat un protocol cu S.C. Metrorex S.A. In baza acestuia, a fost derulat contractul si a fost receptionata documentatia “Studiu de fezabilitate pentru edificarea unei statii de metrou la nivel suprateran situata intre statia de metrou Berceni si Soseaua de Centura.”
Conform studiului de fezabilitate, destinatia cladirii propuse va fi aceea de cladire civila (publica) pentru transport cu metroul - Statie de metrou supraterana. Cladirea va asigura un mediu propice circulatiei pietonale (tip transport cu metroul si spatii publice urbane de circulatie). Valoarea estimata a proiectului este de aproximativ 146 de milioane de lei (fara TVA).
Proiectul de investitii pentru edificarea unei statii de metrou la nivel suprateran situata intre statia de metrou Berceni si Soseaua de Centura, va fi initiat si derulat de Asocierea de autoritati contractante formata conform art.4 din Legea nr. 98/2016 / art. Legea 99/2016, dupa caz, dintre Sectorul 4 al Municipiului Bucuresti, in calitate de lider de asociere si Societatea de Transport cu Metroul Bucuresti „Metrorex” S.A., in calitate de membru al asocierii. In cadrul asocierii de autoritati contractante, liderul asocierii, Sectorul 4 al Municipiului Bucuresti va asigura finantarea, proiectarea si edificarea obiectivului de investitii. In vederea obtinerii finantarii pentru implementarea proiectului, liderul de asociere, Sectorul 4 al Municipiului Bucuresti, a initiat discutii deja cu reprezentantii AM-POIM din cadrul Ministerul Fondurilor Europene, respectiv OI-Transport din cadrul Ministerului Transporturilor, concretizate prin aprobarea de catre Comisia Europeana a modificarii POIM prin introducerea sectoarelor municipiului Bucuresti in categoria beneficiarilor eligibili, in parteneriat cu Metrorex, pentru Axa Prioritara 1. OS 1 Cresterea gradului de utilizarea a transportului cu metroul in Bucuresti - Ilfov.
Durata de executie a achizitiei „Elaborare Proiect Tehnic si executie lucrari pentru edificarea unei statii de metrou la nivel suprateran situata intre statia de metrou Berceni si Soseaua de Centura„ este de 22 luni, din care 4 luni perioada de proiectare. Totodata, potrivit anuntului mentionat, procedura aplicata va fi cea a licitatiei deschise sau a negocierii competitive, iar criteriul de atribuire va fi cel mai bun raport calitate-pret.
 
ghid_proiectareLicente bimACAD

Autentificare

Revista Agenda Constructiilor editia nr. 146 (Octombrie 2019)
ROCKWOOL 196
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
EURO-Constructii 2020
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2018-2019 & Perspective 2020-2023
Carpatcement 196
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2018-2019 & Perspective 2020-2023

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere