Agenda Constructiilor
Sambata, 20 Aprilie 2024
hilti
Home - Stiri - Oportunitati & Comunicate - MANPOWER: Firmele de constructii raporteaza o previziune neta de angajari de +36%
MANPOWER: Firmele de constructii raporteaza o previziune neta de angajari de +36%
Oportunitati & Comunicate Publicat de Stelian DINCA 12 Sep 2018 10:29
Previziunea Neta de Angajare din trimestrul IV/2018 este de +19%, cea mai puternica Previziune raportata in Romania din trim. IV/2008 pana in prezent, arata Studiul ManpowerGroup privind Perspectivele Angajarii de Forta de Munca, referitor la intervalul octombrie - decembrie 2018. Perspectivele pentru cei aflati in cautarea unui loc de munca se imbunatatesc cu 4, respectiv 6 puncte procentuale fata de trimestrul precedent, III/2018 si fata de anul anterior (trim. IV/2017). 24% din cei 627 de angajatori romani chestionati pentru editia din trim. IV/2018 a studiului raporteaza ca au in vedere cresteri de personal, in timp ce 9% intentioneaza scaderea numarului total de angajati. Intentiile de angajare sunt pozitive, in mai mica sau mai mare masura, in toate cele opt regiuni si zece sectoare industriale analizate.
Angajatorii din regiunea Sud sunt cei mai optimisti din tara, raportand o Previziune Neta de Angajare de +28%, cea mai puternica din ultimii zece ani. Tot in regiunea Sud se raporteaza si cea mai consistenta imbunatatire de la trimestru la trimestru, Previziunea consolidandu-se cu 18 puncte procentuale fata de trimestrul III/2018. Cea mai solida imbunatatire de la an la an este raportata de angajatorii din regiunea Sud-Vest, unde Previziunea Neta de Angajare de +24% este nu doar cu 25 de puncte procentuale mai puternica decat in trim. IV/2017, ci si cea mai robusta Previziune raportata in regiune din trim. II/2008 pana in prezent. Angajatorii din Nord-Est au raportat o imbunatatire de 24 de puncte procentuale fata de anul trecut, Previziunea Neta de Angajare situandu-se la +23%, cea mai puternica perspectiva pentru regiune din istoria sondajului in Romania. Optimismul angajatorilor din regiunea Sud-Est este cel mai amplu din trim. III/2008, pana in prezent, acestia raportand o Previziune Neta de Angajare de +23%. Desi sunt favorabile si indica un ritm de angajare relativ, perspectivele din regiunea Bucuresti si Ilfov sunt cele mai putin luminoase din tara. Previziunea Neta de Angajare de +13% slabeste atat fata de trim. III/2018, cu 2 puncte procentuale, cat si fata de trim. IV/2018. Un declin similar de la trimestru la trimestru si de la an la se raporteaza si in regiunea Vest, unde Previziunea Neta de Angajare pentru intervalul octombrie - decembrie 2018 este de +15%.
Angajatorii prevad cresteri ale numarului total de angajati indiferent de sectorul de activitate pe care il reprezinta. Cei mai optimisti sunt angajatorii din sectorul Constructii, care raporteaza o Previziune Neta de Angajare de +36%, cea mai luminoasa din toate cele zece sectoare de activitate analizate si cea mai robusta prognoza din ultimii zece ani pentru acest sector (din trim. II/2008 pana in prezent). Perspectivele de angajare in Constructii s-au imbunatatit considerabil fata de trimestrul precedent, cu 16 puncte procentuale, si sunt cele mai imbunatatite comparativ cu anul anterior din toate sectoarele analizate, consolidandu-se fata de trimestrul IV/2017 cu 25 de puncte procentuale. Angajatorii din Industria prelucratoare se asteapta la randul lor la un volum consistent de angajari, chiar daca Previziunea Neta de angajare de +29% este stabila comparativ cu trimestrul precedent si slabeste cu 3 puncte procentuale fata de trimestrul IV/2017. Cele mai slabe perspective de ocupare a fortei de munca sunt raportate in sectorul Industrie extractiva, unde Previziunea Neta de Angajare de +4% indica un ritm de angajare lent, care se imbunatateste totusi atat fata de trimestrul III/2018, cu 13 puncte procentuale, cat si si fata de trimestrul IV/2017, cu 3 puncte procentuale.
Perspectivele de angajare sunt pozitive in toate categoriile de organizatii, de la cele foarte mici a cele mari. Angajatorii de mari dimensiuni sunt ceva mai putin entuziasmati decat in trim. III/2018 si trim IV/2017, raportand o Previziune Neta de Angajare de +26%, cu 1 punct procentual mai slaba decat in de la an la an. In schimb, angajatorii de dimensiuni medii sunt cei mai optimisti din ultimii zece ani, raportand o Previziune Neta de Angajare de +26%, care se imbunatateste semnificativ fata de anul trecut, cu 16 puncte procentuale si este cu 7 puncte procentuale mai puternica decat in trim. III/2018. Ca de obicei, angajatorii din micro-organizatii sunt cei mai putin entuziasti, raportand o Previziune Neta de Angajare prudenta, de +4%.
Despre studiu
Studiul ManpowerGroup privind Perspectivele Angajarii de Forta de Munca este cel mai longeviv si cuprinzator studiu din lume privind activitatea de angajare. ManpowerGroup administreaza acest studiu predictiv inca din 1962, iar in prezent in cercetare sunt inclusi peste 59.000 de angajatori din 44 de tari si teritorii, carora le sunt masurate trimestrial intentiile de a-si creste sau de a-si diminua numarul total de angajati pe parcursul trimestrului urmator. Studiul este un barometru al tendintelor si activitatilor de pe piata fortei de munca, fiind utilizat de Banca Nationala a Angliei in redactarea rapoartelor sale privitor la inflatie si ca sursa a raportului lunar privitor la perspectivele economice si sociale in Uniunea Europeana Monthly Monitor, redactat de Comisia Europeana. Datele studiului independent al ManpowerGroup sunt utilizate in egala masura de analisti financiari si economici din intreaga lume in evaluarea situatiei pietelor de forta de munca.
Pentru Romania, cercetarea de teren s-a derulat in intervalul 18 - 31 iulie 2018 pe un esantion reprezentativ de 627 de angajatori. Rezultatele obtinute au o marja de eroare de +/-3,9%.
Despre ManpowerGroup
ManpowerGroup™ (NYSE: MAN), liderul global in solutii privind forta de munca, ajuta companiile sa se transforme in lumea schimbatoare a muncii, identificand, atragand, evaluand, dezvoltand si gestionand talentele care le permit sa obtina reusite. Concepem si implementam solutii inovatoare pentru mai mult de 400.000 de clienti si conectam peste 3 milioane de oameni la munca sustenabila si semnificativa, intr-o varietate de domenii si industrii. Familia brandurilor experte ale ManpowerGroup - Manpower®, Experis®, ManpowerGroup Solutions® si Right Management® - creeaza valoare pentru clienti si candidati in 80 de tari si teritorii, asa cum a facut-o vreme de 70 de ani. In 2018, ManpowerGroup a fost numita una din Cele Mai Etice Companii din Lume pentru al noualea an si desemnata de revista Fortune drept una din Cele Mai Admirate Companii, consacrandu-i pozitia de cel mai de incredere si apreciat brand din domeniul in care activeaza.
ManpowerGroup este prezent in Romania de 15 ani, sustinand performanta, cresterea si flexibilitatea a peste 500 de companii din toate regiunile si domeniile de activitate si conectand zeci de mii de candidati talentati si de profesionisti cu experienta la oportunitatile potrivite, prin brandurile Manpower, Experis, Proservia si ManpowerGroup Solutions.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
SISECAMALLBIMABONARE REVISTERAWLPLUG
ROCKWOOL 196
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 181 (Martie-Aprilie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
theda mar
viarom
MAKITA
ERBASU CONSTRUCT
quadratum
Acvatot 2019
leviatan
concelex
EDIT-Structural
CDS
noark
Ubitech
ness project
CONCEPT STRUCTURE
siniat
strabag nivel 1
rigips

Parteneri

top 500
HABITAT
AHK 2022
FPSC_2019
AICPS_30
top 500
top 500
econet
ef-de-n
ROGBC 2016

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander