Agenda Constructiilor
Joi, 18 Aprilie 2024
hilti
Home - Stiri - Oportunitati & Comunicate - MDRAP: Debut de lucrari la stadioanele Steaua si Giulesti pentru EURO 2020
MDRAP: Debut de lucrari la stadioanele Steaua si Giulesti pentru EURO 2020
Oportunitati & Comunicate Publicat de AG&F 26 Feb 2019 19:13
Viceprim-ministrul Vasile-Daniel Suciu, ministrul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice (investit in functie la data de 22 februarie 2019), s-a intalnit la 26 februarie a.c., la sediul MDRAP, cu Gheorghe Popescu, consilier onorific al premierului, pentru a discuta despre stadiul lucrarilor la cele patru stadioane care vor fi realizate de Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice (MDRAP), prin Compania Nationala de Investitii (CNI SA), in vederea organizarii, in Romania, a unor meciuri din cadrul turneului final al Campionatului European de Fotbal 2020 (EURO 2020), informeaza un comunicat al ministerului de resort.
Astfel, la data de 25 februarie a.c., a fost emis ordinul de incepere a lucrarilor de executie la stadionul Steaua Bucuresti, care va avea o capacitate de 31.254 de locuri, valoarea lucrarilor fiind de aproximativ 64,5 milioane de euro (cu TVA, taxe si cote incluse).
In comunicat se mai arata ca, in urma finalizarii etapei de proiectare si a obtinerii autorizatiei de construire, proiectul final optimizeaza solutia propusa in cadrul studiului de fezabilitate atat din punct de vedere arhitectural, cat si al spatiilor suplimentare si costurilor de operare: suprafata construita a crescut cu 12.000 mp (ajungand la 82.000 mp), iar noul proiect permite optimizarea fluxului de spectatori, pastrarea intacta a bazelor de antrenament deja existente in cadrul complexului, precum si cresterea numarului de locuri de parcare la peste 570 de locuri. O alta imbunatatire se refera la crearea de spatii de antrenament la nivelul parterului (de exemplu, tir sportiv, box, lupte, tenis de masa, bowling etc.) si a peste 1.400 de mp de spatii administrative, cu pastrarea costurilor in exploatare.
Pentru stadionul Giulesti „Valentin Stanescu”, ordinul de incepere a demolarii s-a emis la data de 26 februarie 2019, iar dupa reconstructie, arena va beneficia de 14.000 de locuri si o suprafata de joc de 105 m lungime si 68 m latime. Valoarea lucrarilor este de aproximativ 29 milioane de euro (cu TVA, taxe si cote incluse).
„Este extrem de important sa urmarim termenele si sa verificam in mod constant stadiul si calitatea executiei lucrarilor la aceste obiective, atat pentru a ne respecta angajamentele asumate fata de UEFA, cat si pentru a beneficia de baze sportive moderne, sigure si eficiente, care sa ridice Bucurestiul la un nivel de infrastructura sportiva similar celui al marilor orase europene”, a subliniat viceprim-ministrul Vasile-Daniel Suciu.
Stadionul National de Rugby „Arcul de Triumf” urmeaza a fi reabilitat, modernizat si transformat intr-un centru sportiv de excelenta, cu o capacitate de 8.207 locuri, valoarea lucrarilor fiind de aproximativ 24 milioane de euro, cu TVA, taxe si cote incluse.
Pentru Stadionul Dinamo, s-a dorit initial reabilitarea stadionului existent, insa, din motive juridice privind amplasamentul, acesta nu poate fi preluat in cadrul programelor derulate de CNI. Clubul sportiv Dinamo Bucuresti a depus la CNI documentatia vizand un alt amplasament destinat constructiei unui stadion nou.
In prezent, au fost contractate lucrarile de realizare a studiilor de prefezabilitate, respectiv fezabilitate. In vederea aprobarii acestor studii, este necesara suplimentarea suprafetei de teren puse la dispozitie, astfel incat sa fie respectate prevederile UEFA, dar si cele ale ISU privind evacuarea spectatorilor. De asemenea, data fiind modificarea indicatorilor urbanistici, este necesara elaborarea si avizarea unui nou Plan Urbanistic Zonal de catre Primaria Sectorului 2 (iar aceasta sarcina ii revine exclusiv clubului sportiv Dinamo Bucuresti), se mai arata in comunicatul MDRAP.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
RAWLPLUGALLBIMSISECAMABONARE REVISTE
ROCKWOOL 196
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 181 (Martie-Aprilie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
Ubitech
leviatan
CONCEPT STRUCTURE
ness project
Acvatot 2019
noark
rigips
EDIT-Structural
CDS
strabag nivel 1
ERBASU CONSTRUCT
siniat
theda mar
concelex
viarom
MAKITA
quadratum

Parteneri

HABITAT
AHK 2022
top 500
FPSC_2019
top 500
top 500
ef-de-n
ROGBC 2016
econet
AICPS_30

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander