Agenda Constructiilor
Joi, 09 Aprilie 2020
GRUNDFOS
Home - Stiri - Oportunitati & Comunicate - MFE: OUG aprobata privind flexibilitatea implementarii de proiecte europene in spitale
MFE: OUG aprobata privind flexibilitatea implementarii de proiecte europene in spitale
Oportunitati & Comunicate Publicat de Stelian DINCA 19 Apr 2018 15:31
Printr-o ordonanta de urgenta aprobata astazi in sedinta de guvern, Ministerul Fondurilor Europene, Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice si Ministerul Sanatatii urmaresc flexibilizarea mecanismului de implementare pentru anumite categorii de proiecte finantate din fonduri europene.
O importanta schimbare adusa astazi in domeniul gestionarii fondurilor europene se refera la sumele destinate furnizarii de servicii medicale si pregatirii personalului din sistemul sanitar. Asadar, prin modificarea Legii nr. 95/2006 privind reforma in domeniul sanatatii, se corecteaza situatia in care spitalele publice nu isi puteau asigura cofinantarea necesara implementarii proiectelor din Programul Operational Capital Uman din cauza veniturilor proprii insuficiente ale spitalelor si a interdictiei legale ca Ministerul Sanatatii sa aloce aceste sume. Decizia de astazi sprijina implementarea cu succes a contractelor de finantare deja semnate. De asemenea, actul normativ permite identificarea unor solutii de decontare a cheltuielilor din proiecte nefinalizate deja efectuate de catre beneficiari, care sunt eligibile si includerea acestora in aplicatii de plata catre Comisia Europeana.
Prin acelasi act normativ, se modifica Ordonanta de Urgenta a Guvernului nr. 40/2015 privind gestionarea financiara a fondurilor europene pentru perioada de programare 2014-2020, astfel incat sa fie permisa implementarea proiectelor ai caror beneficiari sunt parteneriate compuse din doua sau mai multe entitati publice cu personalitate juridica, inregistrate in Romania si in Statele Membre UE. Astfel, beneficiarii fondurilor europene care au ca parteneri publici institutii europene ce nu se pot inregistra fiscal in Romania vor primi sumele rambursate de la Autoritatea de Management intr-un cont al liderului de parteneriat, ce va fi folosit exclusiv pentru a vira, in valuta, in termen de maximum 15 zile lucratoare, sumele cuvenite catre partenerii externi.
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 

PAGINA PERZONALIZATA

ALLBIMTeraSteelACADCOVID-19
A aparut editia
MARTIE-APRILIE!

Autentificare

 
ROCKWOOL 196
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
Carpatcement 196


SONDAJ de OPINIE - Agenda Constructiilor & Fereastra
Impactul pandemiei Covid-19 pentru industria de constructii si domeniile conexe

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere