Agenda Constructiilor
Vineri, 03 Aprilie 2020
GRUNDFOS
Home - Stiri - Oportunitati & Comunicate - MLPDA trimite 115 milioane euro catre UAT pentru plati catre firmele de constructii
MLPDA trimite 115 milioane euro catre UAT pentru plati catre firmele de constructii
Oportunitati & Comunicate Publicat de AG&F 16 Dec 2019 07:00
La data de 13 decembrie 2019, Ion Stefan, ministrul Lucrarilor Publice, Dezvoltarii si Administratiei, a semnat documentele pentru plata a peste 555,3 milioane de lei, reprezentand solicitarile depuse de unitati administrativ-teritoriale (UAT) pentru decontarea bunurilor/ serviciilor/ lucrarilor executate pentru 862 de obiective de investitii, finantate prin cele doua etape ale Programului National de Dezvoltare Locala (PNDL), informeaza un comunicat al ministerului de resort (MLPDA).
„Am spus ca beneficiarii care au respectat clauzele contractuale nu trebuie sa-si faca niciun fel de griji, intrucat solicitarile le vor fi rezolvate fara nicio ezitare si iata ca la data de 13 decembrie a.c. le-au fost virati banii. Insa, cei care au facut lucrari de mantuiala isi pot lua gandul de la acesti bani, pentru ca nu trebuie sa ne batem joc! Lipsa seriozitatii si-a implicarii costa! Pacat ca cei care au cel mai mult de suferit sunt locuitorii acelor localitati... in loc sa beneficieze de conditii si servicii decente, sunt in continuare umiliti de edilii alesi”, a precizat ministrul Ion Stefan.
***
Programul National de Dezvoltare Locala (PNDL), aprobat prin Ordonanta de Urgenta nr. 28 din 10 aprilie 2013, actualizata, este cel mai important program multianual de finantare cu fonduri de la bugetul de stat. Programul are ca obiectiv general echiparea unitatilor administrativ-teritoriale (UAT) cu toate dotarile tehnico-edilitare, de infrastructura educationala, de sanatate si de mediu, sportiva, social-culturala si turistica, administrativa si de acces la caile de comunicatie, iar valorile alocarilor multianuale de la bugetul de stat sunt egale cu sumele inscrise in contractele de finantare multianuale incheiate intre minister si beneficiarii obiectivelor de investitii.
In cadrul celor doua etape ale PNDL, listele obiectivelor de investitii si sumele alocate acestora sunt publice si pot fi consultate accesand pagina de internet a ministerului, sectiunea Lucrari Publice, Programul national de dezvoltare locala, rubrica Obiectivele de investitii, iar transferurile lunare sunt publicate in sectiunea Plati. Pentru a descarca situatia platilor efectuate in luna decembrie 2019 (la zi, inclusiv pe data de 13), pentru proiectele cuprinse in PNDL (astfel incat sa se remarce UAT care pot face la randul lor plati catre antreprenori), click aici!
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
COVID-19ACADALLBIMTeraSteel
A aparut editia
MARTIE-APRILIE!

Autentificare

 
ROCKWOOL 196
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
Carpatcement 196

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere