Agenda Constructiilor
Miercuri, 11 Decembrie 2019
Home - Stiri - Oportunitati & Comunicate - Municipalitatea propune catre CFR noul concept de reamenajare a garii din Brasov
Municipalitatea propune catre CFR noul concept de reamenajare a garii din Brasov
Oportunitati & Comunicate Publicat de Stelian DINCA 18 Nov 2019 13:07
Primarul George Scripcaru le-a prezentat consilierilor locali, in ultima sedinta de consiliu, un concept de reamenajare a garii Brasov, care va fi propus de municipalitate conducerii CFR.
„Este un concept care are detaliile tehnice, logistice si functionale, o idee ce poate fi inaintata CFR, pentru a gasi o solutie legala de a o pune impreuna in practica, daca se doreste acest lucru. Am discutat cu reprezentantii Regionalei CFR Brasov si cu fostul sef al Companiei Nationale de cai ferate, ne-am corelat cu proiectele noastre pe care urmeaza sa le implementam – terminalul de transport din partea stanga a garii, parcarea subterana si pasajul subteran pietonal catre bulevardul Victoriei, benzile dedicate transportului public, proiecte care sunt depuse la ADR Centru pentru accesarea de fonduri nerambursabile si unde suntem intr-un stadiu avansat. Sper ca noua structura guvernamentala sa aiba o deschidere mult mai mare catre rezolvarea acestei probleme cu care noi ne confruntam desi nu este a noastra, proprietatea fiind a Companiei nationale de cai ferate. Eu sper sa gasim impreuna o solutie, pentru ca am vazut din partea reprezentantilor CFR cu care am discutat, de data asta, o alta abordare“, a declarat primarul George Scripcaru.
Ideea prezentata, rezultata dintr-o analiza a Garii Cracovia, modifica esential fluxurile de circulatie si functionalitatile din Gara Brasov, fara interventii structurale majore la cladirea existenta. Casele de bilete ar urma sa fie mutate la etaj, unde ar urma sa existe spatii dedicate restaurantelor si cafenelelor, in timp ce la parter se propune amenajarea unor spatii comerciale sau destinate informarii turistice, dupa modelul garilor din alte orase ale lumii. Accesul catre peroane se va face si pe la etaj, iar proiectul prevede montarea de lifturi pentru persoane cu dizabilitati, precum si scari rulante.
Reamintim ca Primaria Brasov a incercat in mai multe randuri, pe cale oficiala, sa preia in administrare Gara Brasov, pentru a reabilita cladirea si peroanele, care nu fac deloc cinste Brasovului. In urma cu cativa ani, a existat chiar si o initiativa civica in acest sens, insa in couida miilor de semnaturi, rasaunsurile din partea CFR si Ministerul Transporturilor nu au fost favorabile acestui demers.
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ACADghid_proiectareLUMION

Autentificare

Revista Agenda Constructiilor editia nr. 147 (Noiembrie-Decembrie 2019)
ROCKWOOL 196
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
EURO-Constructii 2020
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2018-2019 & Perspective 2020-2023
Carpatcement 196
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2018-2019 & Perspective 2020-2023

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere