Agenda Constructiilor
Marti, 28 Ianuarie 2020
 
Home - Stiri - Oportunitati & Comunicate - OAR: Concurs de solutii pentru realizarea Pavilionului National - EXPO 2020 Dubai
OAR: Concurs de solutii pentru realizarea Pavilionului National - EXPO 2020 Dubai
Oportunitati & Comunicate Publicat de Stelian DINCA 07 Iun 2019 14:12
Ordinul Arhitectilor din Romania, OAR filiala Bucuresti impreuna cu Anuala de Arhitectura Bucuresti au bucuria de a anunta lansarea Concursului de Solutii „Pavilionul National al Romaniei la EXPO 2020 Dubai”. Concursul de solutii are ca scop selectarea celei mai bune solutii in vederea realizarii Pavilionului National al Romaniei la Expo 2020 Dubai pentru atribuirea contractului de proiectare si curatoriat.
Romania isi propune sa participe la Expozitia Mondiala 2020 din Dubai cu un pavilion expozitional care sa gazduiasca timp de sase luni activitati specifice unei expozitii internationale: evenimente artistice si diplomatice, expozitie permanenta si expozitii temporare, actiuni de dialog intercultural si de ospitalitate.
Tema Expozitiei 2020 Dubai este „Conectand mintile, cream viitorul” (Connecting Minds, Creating the Future) si doreste sa afirme o nevoie globala de colaborare pentru a inspira generatiile viitoare in a dezvolta parteneriate intre organizatii, sectoare de activitate si diverse locuri geografice precum si pentru a se putea adresa mai bine nevoilor unei lumi in continua schimbare.
Pentru a dezvolta tema principala au fost alese trei subteme: oportunitati, mobilitate si sustenabilitate. Ele formeaza de altfel si cele trei sectiuni fizice ale expozitiei, care are un plan tripartit. Romania a optat pentru sectiunea sustenabilitate, unde va construi un pavilion national.
Autoritatea contractanta este Ministerul Afacerilor Externe in parteneriat cu Ordinul Arhitectilor din Romania, Filiala Teritoriala Bucuresti,Anuala de Arhitectura Bucuresti, cu girul Ordinului National si cu respectarea standardelor Uniunii Internationale a Arhitectilor. Concursul vizeaza stabilirea unei solutii arhitecturale pentru cladirea pavilionului, a unui concept expozitional si a unor elemente de identitate vizuala.
Concursul de solutii este organizat ca o procedura independenta, conform art. 105 lit. a) din Legea nr. 98/2016 privind achizitiile publice, urmand ca ulterior, in baza prevederilor art. Art. 104 alin. (7) din aceeasi lege, contractul de servicii de proiectare sa fie atribuit concurentului castigator al concursului, in urma unei proceduri de negociere fara publicarea prealabila a unui anunt de participare.
Concursul de solutii este public, intr-o singura faza, deschis pentru Romania, tarile Uniunii Europene si Spatiului Economic European si Confederatia Elvetiana.
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ghid_proiectareACADCursuri BIM

Autentificare

lafargeholcim_awards
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 147 (Noiembrie-Decembrie 2019)
ROCKWOOL 196
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
EURO-Constructii 2020
Carpatcement 196

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere