Agenda Constructiilor
Luni, 26 Octombrie 2020
GRUNDFOS
Home - Stiri - Oportunitati & Comunicate - ORADEA: Institutia Arhitectului Sef si-a prezentat raportul de activitate pe 2017
ORADEA: Institutia Arhitectului Sef si-a prezentat raportul de activitate pe 2017
Oportunitati & Comunicate Publicat de Stelian DINCA 31 Ian 2018 17:01
Reprezentantii Institutiei Arhitectului Sef (IAS) din cadrul Primariei Oradea, respectiv Arhitectul Sef al orasului, d-na Antonina Buruiana si directorul adjunct al IAS, d-na Adriana Lipoveanu, au sustinut azi, 31 ianuarie 2018, o conferinta de presa in care au prezentat raportul de activitate a institutiei pe anul 2017. In deschiderea conferintei de presa, Antonina Buruiana, arhitectul-Sef al orasului, a prezentat structura institutie pe care o conduce, precizand ca aceasta are in componenta: Biroul GIS, Compartimentul Gestionare Date, Serviciul Autorizari Constructii, Compartimentul Autorizari Retele, Compartimentul Finalizari Constructii si Compartimentul Urbanism si Avize.
In ceea ce priveste dinamica pe tipuri de acte emise, Arhitectul Sef a precizat: "Se constata o crestere a numarului certificatelor de urbanism cu cca 16% fata de anul trecut, o crestere a numarului autorizatiilor de construire cu cca 19% fata de 2017 si o scadere cu 18 procente a autorizatiilor de desfiintare. Datorita modificarilor Regulamentului Local de Urbanism aferent PUG, precum si a eficientizarii procesului de autorizare si standardizarii procedurilor de lucru, observam ca s-au diminuat semnificativ numarul reclamatiilor."
In ceea ce priveste numarul solicitarilor pentru emitere in regim de urgenta, acesta si-a continuat trendul crescator, actele emise in regim de urgenta in anul 2017 crescand cu 32% fata de anul 2016. De asemenea, obiectivul pe care si la propus IAS pe anul 2017 de a scurta perioadele de emitere si pentru regimul normal, la 7 zile penru cerificatele de urbanism, respectiv de 15 zile pentru autorizatiile de construire, s-a indeplinit in marea majoritate a cazurilor. In anul 2017 au fost inaintate spre analiza si aprobarea Consiliului Local Oradea un numar de 40 de documentatii de urbanism: 22 de PUZ-uri si 17 PUD-uri.
In continuarea conferintei de presa, directorul adjunct al IAS Adriana Lipoveanu a vorbit despre valorificarea potentialului ambiental al malurilor Crisului Repede prin realizarea unitatii de alimentatie publica cu terasa si remodelarea spatiilor publice adiacente pe locatia situata la intersectia Podului Sf. Ladislau cu str. Emilian Mircea Chitul si str. Ady Endre, precizand ca pentru acesta locatie s-a emis deja autorizatie de constructie, urmand ca in acest an sa inceapa lucrarile.
Directorul adjunct Adriana Lipoveanu a vorbit si despre refacerea zonelor publice cu impact major asupra vietii si imaginii urbane, precizand ca in anul 2018 Institutia Arhitectului Sef isi propune sa continue proiectele de amenajare a spatiilor publice importante din oras, dupa cum urmeaza:
- Proiectul de reabilitare a Pasajului Madach;
- Proiect privind amenajare piatetei peste parcarea subterana - str. Independentei;
- In cursul anului 2017 s-au finalizat lucrarile pentru statuia lui Ion I.C. Bratianu, amplasata in Parcul Bratianu si au fost lansate caietele de sarcini pentru lansarea de concursuri de solutii, pentru care depunerea ofertelor se va realiza in luna ianuarie 2018, astfel: amplasarea ansamblului statuar Podul Centenarului Oradea; lansarea concursului de solutii pentru statuia marelui om politic Iuliu Maniu, care va fi amplasata langa Catedrala Greco-Catolica Sf. Nicolae;
- Realizarea urmatoarelor zone pietonale - centre de cartier: Piata Magnolia, str. Nufarului si zona pietonala din str. Alexandru Cazaban.
Tot in cursul anului 2018 se vor lansa alte doua caiete de sarcini in vederea realizarii urmatoarelor monumente de for public:
- ansarea concursului de solutii pentru statuile episcopului ortodox Roman Ciorogariu si a episcopului greco-catolic Dimitrie Radu, amplasate in Piata Unirii, in fata celor doua catedrale;
- lansarea concursului de solutii pentru statuia renumitului arhitect oradean Rimanoczy Kalman jr., langa Biserica romano-catolica „Baratok".
In atasament gasiti Raportul de activitate al Institutiei Arhitectului Sef detaliat.
 
AUTODESKALLBIMCOVID-19VideoConfAC-iulelmas_1oct
ROCKWOOL 196
A aparut editia
OCTOMBRIE 2020!

Autentificare

 
COVID-19
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
hilti
ERBASU CONSTRUCT
ssab ag antrepriza generala
rigips
strabag nivel 1
Acvatot 2019
CELCO 2020

Parteneri

HABITAT
C4E FORUM
FPSC_2019
AHK 2018
ef-de-n
econet
ROGBC 2016
AICPS_30
Piata de Constructii 2014

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere