Agenda Constructiilor
Luni, 25 Mai 2020
Home - Stiri - Oportunitati & Comunicate - ORADEA: Necesar de 60 milioane euro pentru asfaltarea strazilor nemodernizate
ORADEA: Necesar de 60 milioane euro pentru asfaltarea strazilor nemodernizate
Oportunitati & Comunicate Publicat de Stelian DINCA 24 Iul 2019 15:46
Primarul Ilie Bolojan a prezentat in cadrul conferintei de presa de ieri, 23 iulie, planul de asfaltare a strazilor nemodernizate pentru anii 2020 si 2021, plan care se va realiza din fonduri proprii ale bugetului municipiului, deoarece in actualul ciclu de finantare nu exista finantari europene pentru asfaltare de strazi, iar administratia locala nu se va mai putea baza pe o infuzie suplimentara de fonduri.
Astfel, momentan in Oradea exista 932 de strazi care au o lungime totala de peste 470 de km, dintre aceste strazi 634 sunt modernizate, respectiv 324 de km, iar 298 sunt nemodernizate. Aceste strazi nemodernizate se gasesc mai ales in cartierele care s-au dezvoltat in ultimii ani.
"Pentru Oradea este o prioritate sa modernizam aceste strazi, in termen reali ele ar costa aproximativ 60 de milioane euro. Avand in vedere ca bugetul total de investitii al municipiului Oradea din resurse proprii este in jur de 20 de milioane de euro in ultimii ani, putem aprecia ca jumatate din acesti bani sa ii alocam pentru asfaltarea acestor strazi noi, ceilalti pentru alte proiecte. Ne propunem ca in urmatorii doi ani sa alocam cate 10 milioane de euro pentru asfaltarea strazilor nemodernizate din cartiere", a declarat primarul Ilie Bolojan.
Edilul a mentionat ca in acest an, cu finalizare pana anul viitor, ar urma sa fie modernizate 37 de strazi in valoare de aproximativ 10 milioane de euro, iar in 2021 sa se finalizeze inca aproximativ 40 de strazi, tot in valoare de 10-12 milioane de euro.
Principalele zone unde Primaria Oradea va derula lucrari de modernizare de strazi:
- Cartierul Iosia, ultimele trei strazi ramase nemodernizate: str. Pionierilor, Trotusului, respectiv o bretea dintre Aviatorilor si Nicolae Bolcas, unde documentatiile sunt finalizate, iar anul viitor lucrarile vor fi realizate. Pe str. Trotusului, dupa ce se va face o expropriere in zona, se va putea construi un pod nou peste Peta, pentru a lega cartierul Veteranilor de str. Ibsen, la capatul blocurilor din zona respectiva.
- In cartierul Veteranilor sunt 6 strazi (Eremia Grigorescu, Roman Mottl, Radu Enescu, Coriolan Pop, Nicolae Firu, Veteranilor) cu contractele studiilor de fezabilitate semnate, se va organiza procedura de licitatie, iar in primavara anului viitor vor fi incepute lucrarile de modernizare.
- Zona Velenta - Calea Clujului - se va lucra la reabilitarea pietei Tineretului, proiect care a fost votat si la bugetarea participativa si va fi gata pana in primavara anului viitor.
- Zona Gutenberg - aici vor fi 10 strazi care vor fi asfaltate pana anul viitor: Arturo Toscanini, Al. Papiu Ilarian, Aurora, Cheile Turzii, Navodarilor, Dambovitei, Digului, Carabusului, Gh. Bota, Ion Mincu. Pe strazile Arabilor, Ion Busitia si Thomas Mann lucrarile vor fi realizate deja in acest an, ele fiind finantate din fonduri europene, pe o axa dedicata zonelor defavorizate.
- Oncea Noua - pentru strazile Ep. Ion Alexi, Cardinal Al. Todea, Cucului, Gh. Pitut, Ion Pop Reteganu, Macului, lucrarile pe aceste strazi vor incepe in aceasta toamna si vor fi finalizate anul viitor.
- Episcopia Bihor - odata cu finalizarea drumului expres cu legatura noua dintre strada Bihorului si giratia de la Real Episcopia, se va finaliza reabilitarea strazilor din cartierul Episcopia, partea dreapta a strazii Matei Corvin, la iesirea din oras. Este vorba despre strazile Cantaretului, Drumul Hotarului, Dealului, Ciucasului, Valea Frumoasa, Movilitei. Pentru aceste strazi sunt in lucru studiile de fezabilitate, in toamna se va derula procedura de licitatie iar pana la vara anului viitor strazile vor fi modernizate.
- Zona de dealuri, strazile care coboara spre strada Calea Bihorului: Caisilor - urmeaza sa se aprobe indicatorii tehnico-economici, iar pentru strazile Ciresilor, Viilor, Dimitrie Anghel, Piersicilor, sunt in curs de realizare procedurile de licitatie, dupa semnarea contractelor se va trece la realizarea lucrarilor.
- Tot in curs de licitatie este o strada in spatele CET, strada Beothy Odon si se lucreaza in zona din spatele strazii Anatole France, pe strada Luceafarului.
- Din aceasta toamna se vor incepe documentatiile pentru strazile a caror lucrari vor fi finalizate in 2021. Este vorba despre cartierul Tineretului, unde pana la finalul acestui an se vor contracta toate amplasamentele de teren, cartierul Grigorescu, zona Nufarul II, in dreapta bulevardului Nufarul, intre bulevard si Ciheiului, unde sunt in curs cateva lucrari.
"Aceste lucrari odata realizate, practic cea mai mare parte a strazilor din zonele noi in care s-a dezvoltat orasul ar urma sa fie finalizate. Estimam ca in 6-7 ani, toate strazile din Oradea ar putea fi aduse la un nivel de urban. In anii urmatori, in functie de bugetele pe care orasul le va avea, daca vor exista si finantari europene, se vor putea reabilita aceste strazi", a concluzionat primarul Ilie Bolojan.
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
TeraSteelALLBIMACADCOVID-19
ROCKWOOL 196
A aparut editia
MAI 2020!

Autentificare

 
COVID-19
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere