Agenda Constructiilor
Marti, 15 Octombrie 2019
Teraplast 2019
Home - Stiri - Oportunitati & Comunicate - PATRES: Nevoie majora de investitii in sectorul de productie a energiei
PATRES: Nevoie majora de investitii in sectorul de productie a energiei
Oportunitati & Comunicate Publicat de Stelian DINCA 18 Iul 2019 16:16
Romania are, in continuare, o nevoie majora de investitii, a declarat Mihai Versescu, secretar general al PATRES (Organizatia Patronala a Producatorilor de Energie Regenerabila din Romania), la conferinta “Energy in focus”, organizata de Business Review, in data de 17 iulie.
Invitat in calitate de Speaker, Versescu a precizat: „Romania a fost prima tara care a ratificat Protocolul de la Kyoto. In mod similar, a fost printre primele care au atins obiectivul privind energia regenerabila in 2020. Nimeni nu si-a imaginat ca vom avea investitii de 8 miliarde de euro de la companii mari din intreaga lume. Din pacate, din 2014, tendinta investitionala a scazut la zero. Necesarul de investitii este enorm si de aceea consideram ca Romania ar trebui sa inceapa revizuirea strategiei sale si sa modifice legislatia energetica cat mai curand posibil „.
Reprezentantul PATRES a specificat ca regenerabilele nu sunt intr-o competitie cu carbunele. “Este clar ca daca inchidem in acest moment carbunele, stingem lumina in Romania. Insa, la acest moment, nu exista o viziune clara pentru viitorul energiei in Romania”, a spus Versescu.
Datorita progresului tehnologic, energia regenerabila este cea mai ieftina sursa de energie, a subliniat reprezentantul PATRES, adaugand: “Sa f acem un calcul simplu. CE Oltenia plateste aproximativ 300 milioane euro anual pentru certificatele de CO2. In perioada 2021-2030 va plati circa 3 miliarde euro. Ganditi-va ce investitii s-ar putea realiza in Romania cu acesti bani…Activam intr-un sector in care necesarul de investitii este foarte mare si statul nu are resursele pentru a face toate aceste investiti”.
Primul panel al conferintei organizate de Business Review s-a axat pe electricitate si surse regenerabile. Vorbitorii au discutat despre impactul actual si viitor al surselor de energie regenerabile asupra economiei si societatii romanesti si despre motivele pentru care aceste solutii ar putea sa nu fie inca suficient dezvoltate in tara, precum si importanta centralelor nucleare in mixul energetic al tarii.
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ACADLicente bimghid_proiectare

Autentificare

Revista Agenda Constructiilor editia nr. 146 (Octombrie 2019)
ROCKWOOL 196
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
EURO-Constructii 2020
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2018-2019 & Perspective 2020-2023
Carpatcement 196
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2018-2019 & Perspective 2020-2023

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere