Agenda Constructiilor
Duminica, 25 August 2019
 
Home - Stiri - Oportunitati & Comunicate - PMB: Pasajul Doamna Ghica este blocat in Consiliul General al Capitalei
PMB: Pasajul Doamna Ghica este blocat in Consiliul General al Capitalei
Oportunitati & Comunicate Publicat de Stelian DINCA 27 Iun 2019 14:57
Primarul General, Gabriela Firea, a inclus pe ordinea de zi a sedintei CGMB de preluarea de catre Primaria Capitalei a terenului administrat de Primaria Sectorului 2, aflat pe amplasamentul viitorului Pasaj Doamna Ghica-Colentina. Proiectul a fost respins ca urmare a celor 14 abtineri (USR si PNL) si 6 voturi “impotriva” (USR si PNL). Au fost exprimate 28 de voturi “pentru”(PSD-ALDE si PMP). Este vorba despre un teren cu o lungime de 1000 m identificat, conform planurilor cadastrale, ca sectiune din artera de circulatie Doamna Ghica, intre Bd. Lacul Tei si la 100 m Est dup Strada Constanta.
Primarul General, Gabriela Firea: „Consilierii PNL si USR blocheaza un proiect esential pentru fluidizarea traficului din Capitala, ignorand beneficiile pe care o astfel de investitie le are pentru una din zonele cele mai aglomerate din Bucuresti. Era necesar sa preluam acest teren pentru executia pasajului Doamna Ghica-Colentina si va reamintesc ca am atribuit proiectarea si executia inca din luna mai. Pasajul este prevazut cu 4 benzi de circulatie, iar avantajele realizarii sale sunt incontestabile: se vor elimina blocajele de trafic din zona, va creste viteza de circulatie si accesibilitatea zonei, se va reduce rata accidentelor prin adoptarea unor masuri de siguranta. Realizarea pasajul are impact si asupra mediului prin reducerea prafului, zgomotului, noxelor, preluarea si descarcarea apelor pluviale”.
Proiectul incepe din zona intersectiei strazii Doamna Ghica cu Bulevardul Lacul Tei si prevede realizarea partii carosabile cu cele 4 benzi, cu trotuare si partea de iluminat public, dar are si o componenta de deviere si relocare, acolo unde e cazul, a retelelor de utilitati existente.
Costul estimat al lucrarilor, aprobat prin HCGMB nr. 4/2019, se ridica la aproximativ 28 de milioane de euro. Indicatorii tehnico-economici, aprobati in luna ianuarie, in acest an, prevad constructia unui pasaj de circa 200 de metri lungime si 16,5 metri latime, aferent celor 4 benzi, dar lucrarile se fac pe un traseu total de 1 km.
De asemenea, in conformitate cu discutiile avute cu membrii Comisiei Tehnice de Circulatie, s-au pastrat numarul si pozitia celor trei statii de autobuz. Trotuarele se vor proiecta pe ambele parti ale arterei si vor avea o latime de minimum 1.5 metri. Astfel se va tine cont de caracteristicile functionale si de intensitatea circulatiei pietonilor.
 
ACAD

Autentificare

Revista Agenda Constructiilor editia nr. 144 (August 2019)
ROCKWOOL 196
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
EURO-Constructii 2020
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2018-2019 & Perspective 2020-2023
Carpatcement 196
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2018-2019 & Perspective 2020-2023