Agenda Constructiilor
Miercuri, 18 Septembrie 2019
 
Home - Stiri - Oportunitati & Comunicate - PMB: Podul Grant a intrat in reabilitare dupa 12 ani de exploatare
PMB: Podul Grant a intrat in reabilitare dupa 12 ani de exploatare
Oportunitati & Comunicate Publicat de Stelian DINCA 08 Apr 2019 14:28
Primaria Capitalei, prin Compania Municipala Strazi, Poduri si Pasaje Bucuresti, incepe lucrarile de reabilitare si consolidare a Podului Grant, dupa mai bine de 12 ani de la ultimele reparatii. Pasajul supratraverseaza liniile de cale ferata si face legatura intre Bd. Ion Mihalache si Calea Giulesti.
Astfel, se inchide circulatia pe breteaua F de urcare/coborare dinspre Calea Grivitei / spre Gara de Nord a Podului Grant (aferenta sensului de circulatie Turda – Crangasi). Circulatia pe breteaua de acces va fi intrerupta pana la finalizarea lucrarilor. Traficul pe Podul Grant nu va fi afectat.
Pe breteaua inchisa, Compania Municipala Strazi, Poduri si Pasaje Bucuresti va executa lucrari de frezare a sistemului rutier existent, de asternere a hidroizolatiei si inlocuire a elementelor de siguranta rutiera existente (parapeti metalici). Totodata, va fi realizata asternerea mixturilor asfaltice, vor fi montate dispozitivele de acoperire a rosturilor, iar ulterior vor fi realizate marcajele definitive.
Lucrari similare vor fi realizate, in lunile urmatoare, si la celelalte bretele ale pasajului (eventualele restrictii de circulatie vor fi anuntate). Alte lucrari vor fi realizate, ulterior, la pasajul denivelat superior: lucrari de infrastructura, la structura de rezistenta si la suprastructura (montarea parapetului pietonal si a celui de protectie). Totodata, se va interveni pentru reabilitarea liniei de tramvai si pentru asigurarea sigurantei circulatiei (semnalizarea rutiera provizorie si semnalizarea rutiera definitiva).
Lucrarile la pasaj si indicatorii tehnico-economici au fost aprobati anul trecut, in luna septembrie pentru a se asigura circulatia in conditii de siguranta pe acest pasaj si au la baza o expertiza tehnica din care au rezultat o serie de neconformitati, starea tehnica a pasajului fiind incadrata ca “nesatisfacatoare”.
Lucrarea face obiectul contractului incheiat de CMSPP cu Administratia Strazilor si se executa in baza Autorizatiei de construire nr. 385 1673693/06.11.2018 si cu respectarea avizului Brigazii Rutiere, cu nr. 378/02.04.2019.
Rute alternative:
- pentru urcarea pe pod pentru directia Crangasi se vor utiliza bretelele adiacente rampei Turda;
- pentru coborarea de pe Podul Grant pe Calea Grivitei se vor utiliza pentru intoarcere bretelele aferente Caii Giulesti.
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
Licente bimACAD

Autentificare

Revista Agenda Constructiilor editia nr. 145 (Septembrie 2019)
ROCKWOOL 196
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
EURO-Constructii 2020
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2018-2019 & Perspective 2020-2023
Carpatcement 196
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2018-2019 & Perspective 2020-2023

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere