Agenda Constructiilor
Sambata, 08 August 2020
Home - Stiri - Oportunitati & Comunicate - POIM: 38 milioane euro pentru proiecte de eficientizare a consumului de energie
POIM: 38 milioane euro pentru proiecte de eficientizare a consumului de energie
Oportunitati & Comunicate Publicat de Stelian DINCA 13 Aug 2019 17:09
Ministerul Fondurilor Europene a gazduit o reuniune de lucru cu reprezentantii distribuitorilor de energie electrica din Romania. S-a discutat aplicat despre cele mai importante probleme de care se lovesc in accesarea fondurilor europene distribuitorii de energie, pentru a putea depune proiecte care sa eficientizeze si sa reduca consumul de energie. Aceste discutii s-au purtat avand la baza Obiectivul Specific 6.3 din cadrul Programului Operational Infrastructura Mare (POIM). Fondurile totale ce pot fi alocate prin intermediul acestuia sunt de 38 milioane euro.
Dl. Cezar Caleap, secretar de stat in MFE, a subliniat importanta transparentei pe care o asteapta din partea partenerilor de discutie si si-a exprimat deschiderea si interesul de a-i ajuta pe cei prezenti sa acceseze fondurile puse la dispozitie.
Din partea marilor companii distribuitoare de energie electrica au participat reprezentanti ai E-Distributie, Enel, Electrica Furnizare, Transilvania Sud, Distrigaz si Distributie Oltenia. Acestia au salutat faptul ca, in urma discutiilor anterioare cu Ministerul Fondurilor Europene, ghidul solicitantului a fost modificat pentru a se plia mai bine pe realitatile pietei si pe problemele de care acestia s-au lovit de-a lungul timpului.
Dl. Caleap a precizat ca inclusiv la nivelul Comisiei Europene exista toata disponibilitatea de a fi oferite fondurile pentru o eficientizare a folosirii energiei, dar este necesar ca acestea sa aiba o valoare adaugata sporita si sa nu fie alocati banii fara siguranta unui impact real asupra cetatenilor.
Cu toate acestea, reprezentantul companiei Distributiei Oltenia a precizat ca atat in Romania, cat si in UE exista o tendinta de crestere a consumului la nivelul locuintelor, odata cu folosirea tot mai frecventa a device-urilor pe care oamenii le folosesc astazi. In acest sens, a aratat ca o eventuala reducere s-ar putea face prin campanii de educare a publicului general. O alta idee vehiculata in cadrul intalnirii a fost aceea conform careia tarifele dinamice, in functie de ora folosirii, ar putea sa ii convinga pe utilizatori sa consume energie in orele in care aceasta ar fi mai ieftina.
In final, participantii au convenit asupra urgentarii depunerii de proiecte cat mai curand posibil, 3 distribuitori declarandu-si deschis intentia de a depune astfel de proiecte in urmatoarele luni. Reamintim ca in actuala perioada de programare, POIM beneficiaza de o alocare financiara de cca. 11,6 miliarde euro.
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
VideoConfAC-iulallbimCOVID-19AUTODESK
ROCKWOOL 196
A aparut editia
IUNIE-IULIE 2020!

Autentificare

 
COVID-19
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
strabag nivel 1
ssab ag antrepriza generala
ERBASU CONSTRUCT
CELCO 2020
hilti
rigips
Acvatot 2019

Parteneri

HABITAT
C4E FORUM
FPSC_2019
econet
AICPS_30
AHK 2018
ROGBC 2016
ef-de-n
Piata de Constructii 2014

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere