Agenda Constructiilor
Joi, 20 Februarie 2020
 
Home - Stiri - Oportunitati & Comunicate - PRIME KAPITAL: Complex imobiliar mixt, de 200 milioane euro, la Iasi
PRIME KAPITAL: Complex imobiliar mixt, de 200 milioane euro, la Iasi
Oportunitati & Comunicate Publicat de AG&F 23 Apr 2019 06:43
Conducerea companiei specializate in investitii si dezvoltare imobiliara Prime Kapital, fondata de fosti manageri ai NEPI Rockcastle, a anuntat recent, in cadrul unei conferinte, ca, pana la finalul anului in curs sau cel mai tarziu in prima parte a lui 2020, vor fi initiate lucrarile la proiectul cu functiuni mixte Silk District, din Iasi.
Silk District este primul proiect imobiliar de tip mixed-use, dezvoltat de Prime Kapital, care va include cladiri de birouri, apartamente, centre de retail si un hotel. Ocupand o suprafata de teren de 10 hectare, Silk District reprezinta un ansamblu imobiliar brownfield, ce presupune o investitie de 200 de milioane de euro, iar dupa finalizare va deveni cel mai mare complex de cladiri cu functiuni mixte din zona Moldovei, informeaza un comunicat al Prime Kapital.
„Silk District va fi dezvoltat cu doua componente principale, respectiv: birouri de categoria A, cu o suprafata de aproximativ 100.000 mp si imobile rezidentiale cu 2.500 de apartamente. Complexul de cladiri va mai integra spatii de retail si pentru servicii, parcuri, zone de agrement si de relaxare, o clinica medicala, o gradinita si un hotel de 4 stele cu spatii de organizare a conferintelor, sala de fitness si piscina. Astfel, in cadrul Silk District, vor putea fi organizate targuri de weekend, mini-festivaluri de cultura si divertisment si proiectii de cinema in aer liber”, a declarat Maggie Kitshoff, director executiv rezidential & office al Prime Kapital.
Dupa cum sustin managerii dezvoltatorului, intregul proiect – implementat in colaborare cu o serie de investitori din Africa de Sud – va fi definitivat in anul 2024, iar in prezent Prime Kapital se afla in etapa de obtinere a avizelor pentru intocmirea Planului Urbanistic Zonal (PUZ). Astfel, prima faza a Silk District (din cele patru programate) ar putea incepe in prima parte a anului 2020, definitivandu-se in cel de-al treilea trimestru al lui 2021.
„Proiectul are la baza concepte si tehnologii de dezvoltare verzi, acestea fiind integrate inca din faza incipienta. Astfel, circa jumatate din teren va fi acoperit cu spatii verzi, zone pietonale si de agrement, iar locurile de parcare vor fi dispuse in spatii amenajate la subsol, pe o suprafata de circa 140.000 de metri patrati. Practic, Silk District va schimba panorama zonei si va crea o noua comunitate urbana, diminuand presiunea existenta asupra centrului municipiului Iasi. Intrucat reprezinta o investitie sustenabila, cladirile din cadrul Silk District vor fi certificate potrivit sistemului Building Research Establishment Environmental Assessment Method – BREEAM. Dorim, astfel, ca Silk District sa se autosustina si sa se dezvolte durabil, aliniat cu obiectivele verzi ale orasului”, a mai subliniat Maggie Kitshoff.
La randul sau, Mihail Vasilescu, partener al Prime Kapital, considera ca piata din Iasi permite implementarea unei investitii de o asemenea amploare, explicand ca ansamblul imobiliar Silk District va permite inchirierea de spatii de birouri care pot gazdui pana la 14.000 de persoane.
„Dezvoltat pe 10 hectare, in zona fostei fabrici de matase Tomiris, Silk District a obtinut deja avizul de oportunitate din partea Primariei municipiului Iasi, iar acest fost centru industrial se va transforma intr-un complex urbanistic ultramodern, prietenos cu mediul, care aduce in premiera conceptul de zona urbana libera de autoturisme. Astfel, nicio masina nu va circula in interiorul complexului, deoarece acesta va beneficia de o infrastructura masiva, inclusiv de o parcare subterana de 140.000 mp. Dincolo de oportunitatile majore de dezvoltare pentru companiile locale sau multinationale care doresc sa isi consolideze echipele intr-un singur complex imobiliar de anvergura si sa beneficieze de dotari de prim rang, proiectul mai aduce un beneficiu major pentru municipiul Iasi, pentru ca nu impune crearea unei noi zone de infrastructura. Silk District se pliaza pe infrastructura deja existenta si diminueaza presiunea majora existenta pe aceasta retea, oferind rezidentilor posibilitatea de a locui, de a lucra si de a se recrea intr-un complex rezidential ultramodern, prietenos cu mediul. Nu mai este necesar ca rezidentii sa piarda ore intregi in trafic pentru a ajunge la birouri, la supermarket sau la un loc de recreere. Este un proiect care va sprijini municipiul Iasi sa-si fructifice avantajele competitive si sa ramana atractiv pentru noile generatii”, a concluzionat Mihail Vasilescu.
***
Prime Kapital este un dezvoltator, investitor si operator imobiliar important, activ in Europa Centrala si de Est. Cu o prezenta ampla pe piata romaneasca, dezvoltatorul este integrat pe verticala si beneficiaza de expertiza a mai mult de 200 de specialisti in domeniul imobiliar, ce imbina competente multi-disciplinare si acopera intregul lant valoric, specific dezvoltarilor imobiliare, de la achizitia, designul si constructia proiectelor pana la inchirierea, vanzarea si administrarea proprietatilor. Prime Kapital investeste de mai mult de zece ani pe piata din Romania, avand proiecte imobiliare finalizate sau in curs de derulare in mai multe orase din tara, cum ar fi, de exemplu, Pitesti sau Targoviste, iar ca obiective reprezentative din portofoliul sau, se disting cele rezidentiale din Capitala, dezvoltate la initiativa lui Martin Slabbert, respectiv Avalon Estate si Marmura Residence.
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
TeraSteelACADghid_proiectareallbim

Autentificare

lafargeholcim_awards
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 148 (Ianuarie-Februarie 2020)
ROCKWOOL 196
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
EURO-Constructii 2020
Carpatcement 196

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere