Agenda Constructiilor
Joi, 20 Februarie 2020
 
Home - Stiri - Oportunitati & Comunicate - PropTech: 30 de solutii digitale inovatoare dedicate pietei imobiliare locale
PropTech: 30 de solutii digitale inovatoare dedicate pietei imobiliare locale
Oportunitati & Comunicate Publicat de Stelian DINCA 16 Apr 2019 13:04
Intre 12 si 13 aprilie 2019, PropTech Romania, platforma romanesca de inovatie dedicata domeniului real estate, a gazduit in Bucuresti primul hackathon de real estate din Europa. Evenimentul a reunit peste 200 de specialisti din domeniile tech si real estate, iar pe parcursul celor doua zile de hackathon, cele peste 30 de echipe locale si internationale inscrise in competitie, au gandit si dezvoltat solutii si platforme de inovatie adaptate celor 6 categorii din concurs specifice diferitor segmente ale industriei de real estate.
Provocarile adresate start-up-urilor si companiilor de tehnologie, propuse de jucatori importanti din piata locala de real estate, precum JLL Romania, Nepi Rockastle, Ceetrus, Portland Trust, Speedwell si Simacek, s-au axat pe zona de intermedieri imobiliare, cladiri inteligente de birouri, facility management, rezidential, retail si comunitate.
« Prin intermediul acestei competitii am deschis oficial platforma de interactiune directa intre jucatorii de tech si real estate. Suntem placut impresionati de numarul mare de participanti, dar, mai ales, de solutiile digitale inovatoare inscrise in competitie. Pe de-o parte am remarcat ca exista o nevoie stringenta de digitalizare a industriei imobiliare, aspect care poate schimba major dinamica domeniului pe termen mediu si lung, iar, pe de alta parte, ca exista foarte multi profesionisti in industria de technologie, care au nevoie de promovare si investitii pentru a-si implementa solutiile. Speram ca prin intermediul platformei PropTech Romania sa generam investitiile necesare, precum si noi modele de business.», a declarat Ciprian Pasca, Co-Fondator PropTech Romania.
Marius Barbu, Head of Asset Management Nepi Rockcastle a declarat: „Suntem recunoscatori pentru oportunitatea pe care ne-a oferit-o PropTech Romania, de a deveni parteneri ai hackathonului si am fost placut surprinsi sa descoperim ca participantii au reusit sa creeze solutii viabile de business, intr-un timp extrem de scurt. Am avut deja prima intalnire cu castigatorii categoriei noastre si ne propunem sa implementam solutia propusa de ei in cel mai scurt timp. Toate echipele au avut idei foarte bune si speram ca, dupa acest eveniment, vom pune bazele unor noi colaborari, deoarece avem nevoie de parteneri alaturi de care sa inovam. Credem ca impreuna avem toate resursele necesare pentru a crea proiecte de succes care sa schimbe dinamica pietei de retail.”
Compania locala BRIGHT AGENCY, detinuta de antreprenorul Bogdan Nicoara, a fost desemnata castigatoarea competitiei, obtinand cel mai mare punctaj din partea juriului. Solutia propusa de echipa BRIGHT a fost inscrisa la categoria retail, in cadrul provocarii date de Nepi Rockcastle cu privire la managementul si contractarea spatiilor comerciale temporare. Platforma creativa propusa de BRIGHT presupune o solutie digitala eficienta, care permite potentialilor chiriasi sa acceseze in timp real spatiile disponibile dintr-un centru comercial, sa vada configuratia acestora, precum si costurile de inchiriere aferente. Pe de alta parte, prin intermediul algoritmilor si utilizarii inteligentei artificiale, aplicatia permite configurarea unui help center activ 24 din 24 cu ajutorul chat botilor. Totodata, se pot trimite notificari cu privire la statusul contractelor si termenul expirarii acestora si se pot include setari de reinnoire automata. Mai mult, aplicatia poate face predictibil si gradul de ocupare a spatiilor prin intermediul comportamentului pe care chiriasii il au in platforma.
Pe locul doi s-a clasat compania locala Sigtree Technologies, specializata in dezvoltarea de solutii software I0T pentru case inteligente, platforme industriale si cladiri de birouri. Sigtree Tehnologies a propus o solutie inteligenta pentru segmentul rezidential, in cadrul provocarii lansate de compania Speedwell. Nu in ultimul rand, echipa CenterMine din Bulgaria a ocupat locul trei pentru proiectul inovator dezvoltat pe zona de brokeraj, tema propusa in competitie de JLL Romania, partenerul oficial al evenimentului.
Echipele clasate pe primele trei locuri au castigat premii in valoare de 5000, 2500 si 1000 de euro, precum si sansa de a reprezenta proptech-ul romanesc in cadrul conferintei Future Proptech ce va avea loc in Londra, in perioada 13 si 15 mai 2019.
Castigatorii pe fiecare categorie a competitiei, respectiv comunitate (Ceetrus), Facility Management (Simacek), Rezidential (Speedwell), cladiri de birouri (Portland Trust), brokeraj (JLL) si retail (Nepi Rockcastle), au fost echipele GoTiny, Just Mad, Sigtree Technologies, Parkly, Optimrent si Bright Agency.
Criteriile de jurizare au tinut cont de intelegerea problemei, fezabilitatea si validarea solutiei propuse, analiza competitiei si gradul de expertiza al fiecarei echipe. Din juriu au facut parte Silviana Petre - CEO JLL Romania, Marius Barbu - Asset Manager Nepi Rockcastle, Cristina Toncu - Program Director Techcelerator, Dragos Nicolaescu - Angel Investor si Ciprian Pasca - Co-Founder Proptech Romania. Expertii din juriul hackathonului estimeaza ca implementarea solutiilor inovatoare prezentate in cadrul competitiei ar putea avea un potential comercial de peste un milion de euro.
In luna iunie, PropTech Romania va organiza PropTech Demo Day, un alt eveniment interactiv adresat industriei de real estate, in cadrul caruia dezvoltatorii de solutii proptech isi vor prezenta proiectele inovatoare, avand posibilitatea de a atrage finantare pentru start-up-urile lor.
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
TeraSteelACADallbimghid_proiectare

Autentificare

lafargeholcim_awards
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 148 (Ianuarie-Februarie 2020)
ROCKWOOL 196
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
EURO-Constructii 2020
Carpatcement 196

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere