Agenda Constructiilor
Vineri, 22 Iunie 2018
SAMSUNG 360
Home - Stiri - Oportunitati & Comunicate - PS1: Pasi importanti pentru construirea celui mai modern spital din Bucuresti
PS1: Pasi importanti pentru construirea celui mai modern spital din Bucuresti
Oportunitati & Comunicate Publicat de AG&F 16 Feb 2018 07:09
Primaria Sectorului 1 (PS1) continua procedurile de construire a celui mai modern spital din Bucuresti, se arata intr-un comunicat al institutiei. Potrivit proiectului de buget, aprobat in sedinta din data de 15 februarie 2018 a Consiliului Local, Primaria Sectorului 1 va aloca, in acest an, sumele necesare pentru elaborarea studiului de fezabilitate la noua unitate medicala. Pana in prezent, a fost elaborat studiul de prefezabilitate si a fost depus, spre aprobare, la Primaria Municipiului Bucuresti, Planul Urbanistic Zonal, informeaza edilii locali.
In baza unui protocol de colaborare cu Ministerul Sanatatii, incheiat in toamna anului trecut, Primaria Sectorului 1 va construi, pe un teren de 7,2 ha, situat pe Soseaua Bucuresti-Targoviste nr. 10, un spital de urgenta de categoria IA, care va beneficia de toate specialitatile medicale. Aici, vor fi mutate serviciile de la Spitalul de Urgenta Floreasca, Spitalul de Arsuri si Institutul National pentru Ocrotirea Mamei si Copilului "Alessandrescu-Rusescu".
„Am convingerea ca realizarea acestui proiect este cea mai mare indatorire a mea, ca primar, fata de oamenii care mi-au acordat votul si increderea lor. Cred ca fiecare primar de mare oras din Romania are, in ziua de azi, datoria de a face tot ceea ce depinde de el pentru a imbunatati sanatatea romanilor", a declarat, in sedinta prilejuita de votarea bugetului, primarul sectorului 1 al Capitalei, Dan Tudorache.
Primaria Sectorului 1 va asigura astfel, din resurse proprii, investitia in construirea si dotarea noii unitati medicale. La randul sau, in baza protocolului, Ministerul Sanatatii va pune la dispozitie toate informatiile, va asigura sprijin de specialitate pentru edificarea structurii medicale si va emite, la finalul lucrarilor, ordinul de mutare a sediilor celor trei spitale. Aceasta mutare va fi realizata dupa ce unitatile medicale respective au facut solicitari Primariei Sectorului 1 pentru stramutarea in spatii noi, deoarece actualele amplasamente nu mai corespund necesitatilor.
Terenul de 7,2 hectare pe care va fi edificat noul spital are accesibilitate usoara pe caile terestre si aeriene, informeaza oficialii PS1. Acesta este situat intr-o zona verde, dispune de toate utilitatile si este aproape de statia de metrou Straulesti, de aeroportul Otopeni precum si de soseaua de centura a municipiului Bucuresti. Prin acest proiect de anvergura va fi reconfigurata intreaga zona, asa cum este ea impusa de proiectul de regenerare urbana, se mai arata in comunicat.
***
Consiliul Local Sector 1 a aprobat in sedinta de joi, 15 februarie 2018, proiectul de buget aferent anului in curs. Astfel, veniturile bugetului general centralizat al Sectorului 1 sunt de 1.453.775,14 mii lei. Pentru informatii suplimentare, www.primariasector1.ro
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
Romeps

Autentificare

TOP-Agenda Constructiilor nr. 134 (Mai 2018)
ROCKWOOL 196
GHID de INSTALARE
hospice 2%
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2017-2018 & Perspective 2019-2023
Carpatcement 196
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2017-2018 & Perspective 2019-2023