Agenda Constructiilor
Sambata, 30 Mai 2020
 
Home - Stiri - Oportunitati & Comunicate - Ramona Jurubita de la KPMG este noul presedinte al Consiliului Investitorilor Straini
Ramona Jurubita de la KPMG este noul presedinte al Consiliului Investitorilor Straini
Oportunitati & Comunicate Publicat de Stelian DINCA 20 Iun 2019 16:49
Consiliul Investitorilor Straini - FIC are o noua echipa executiva aleasa de comitetul director la inceputul mandatului sau de un an. Ramona Jurubita, Country Managing Partner al KPMG Romania, este noul presedinte FIC. Alaturi de Ramona, echipa executiva este completata de doi vicepresedinti, Eric Stab, Chairman & CEO al Engie Romania si Georgios Stassis, CEO & Country Manager al Enel Romania si de Daniel Anghel, membru in board-ul PwC si Tax and Legal Services Leader, ca trezorier.
Franz Weiler, CEO UNIQA Asigurari, si-a incheiat al doilea mandat ca presedinte FIC, si continua sa fie membru in comitetul director al organizatiei: A fost o provocare pentru mine sa fiu presedintele uneia dintre cele mai importante organizatii a mediului de afaceri care reprezinta investitorii straini in Romania. Nu pot spune ca au fost cei mai usori ani daca privesc contextul politic sau procesul legislativ. Comunitatea noastra s-a vazut pusa in fata mai multor ordonante de urgenta care au slabit increderea investitorilor, incepand cu cea care a reglementat transferul contributiilor de la angajator la angajat – careia nici astazi nu-i intelegem rostul – si terminand cu bine-cunoscuta OUG 114/2018. Acesta cred ca este si motivul pentru care investitiile straine din Romania nu au avut cresteri semnificative in ultimii ani, in ciuda unei performante economice notabile si a faptului ca nevoia de investitii este foarte mare. Cresterea economica din ultima vreme a fost buna pentru companii, nu ne ferim sa spunem asta. Ceea ce am incercat, insa sa transmitem autoritatilor este ca am dori sa vedem o viziune pe termen lung despre dezvoltarea durabila a Romaniei si mai putin masuri cu orizont foarte scurt.
Pe masura ce economia si societatea s-au schimbat, FIC s-a adaptat si cred ca cea mai importanta transformare este ca am inceput sa fim mai prezenti in sfera publica, sa explicam pe intelesul tuturor cum functioneaza investitiile straine si care este contributia lor la dezvoltarea economica. Discursul indreptat impotriva companiilor straine ne-a luat putin prin surprindere. Companiile sunt facute de oameni si oamenii pot face greseli. Nu vedem nicio problema intr-o dezbatere publica despre cazuri concrete, dimpotriva. Astfel de discutii trebuie sa aiba loc. Nu putem fi, insa de acord cu generalizari lipsite de orice fundament care spun ca ”strainii” au venit doar sa ”profite” de Romania. O astfel de afirmatie este pur si simplu gresita daca te uiti la contributia pe care au avut-o investitorii straini la dezvoltarea tarii in ultimii 20 de ani. Este misiunea comunitatii noastre sa explice aceste lucruri.
Ramona Jurubita, noul presedinte FIC, este membru in comitetul director din 2017 si in perioada ianuarie – iunie a acestui an a fost si coordonator al Coalitiei pentru Dezvoltarea Romaniei din partea FIC. Este o mare onoare, dar si o responsabilitate alegerea mea ca presedinte FIC si vreau sa le multumesc colegilor pentru ca mi-au acordat aceasta incredere.
Romania trebuie sa isi propuna convergenta economica cu economiile Europei Occidentale. Este un obiectiv realist, dar pentru realizarea lui sunt necesare volume mari de investitii, in special in infrastructura. Fondurile publice, din bugetul national sau cel european, sunt vitale pentru aceasta dezvoltare, dar sectorul privat are si el un rol crucial. Imi doresc ca Guvernul sa faca pasi pentru a reconstrui increderea sectorului privat in autoritati si sa constientizeze rolul indispensabil pe care companiile private il au in dezvoltarea economica si in cresterea prosperitatii tuturor. Ultimele masuri, prin care s-a incercat atenuarea celor mai daunatoare efecte ale OUG 114 sunt un astfel de pas in directia buna si imi doresc sa intarim aceasta relatie si dialogul dintre mediul public si cel privat. Este in interesul general sa reusim sa dezvoltam un parteneriat veritabil pentru ca vom putea pune astfel bazele unei societati care are atat un sector privat prosper, dar si servicii publice de cea mai buna calitate.
Trebuie incurajate atat investitiile straine, cat si cele locale. Multe dintre companiile de succes din Romania sunt astazi rezultatul interactiunii dintre capital si talent, local si international. Membrii comitetului director FIC vin dintr-o paleta larga de industrii si pot oferi autoritatilor opinii valoroase despre cum sa asigure o dezvoltare economica pe toate palierele si care sa fie trainica in timp. Vom continua sa lucram cu colegii nostri de la Coalitia pentru Dezvoltarea Romaniei pentru a vorbi pe o singura voce despre cele mai importante lucruri pentru economie. Sunt, de asemenea, nerabdatoare sa lucrez alaturi de colegii mei din echipa executiva, Eric, Georgios si Daniel si alaturi de intreg comitetul director al FIC.
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
TeraSteelACADALLBIMCOVID-19
ROCKWOOL 196
A aparut editia
MAI 2020!

Autentificare

 
COVID-19
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere