Agenda Constructiilor
Joi, 25 Aprilie 2024
hilti
Home - Stiri - Oportunitati & Comunicate - Satu Mare: Alocare de 54 milioane euro pentru realizarea investitiilor din 2020
Satu Mare: Alocare de 54 milioane euro pentru realizarea investitiilor din 2020
Oportunitati & Comunicate Publicat de Stelian DINCA 13 Feb 2020 09:54
Proiectul bugetului propriu al judetului Satu Mare pe anul 2020 a fost conturat si pune accent pe sectiunea de dezvoltare a celor mai importante proiecte pentru locuitorii judetului Satu Mare. Astfel, din bugetul total de 433 de milioane de lei - 258 de milioane lei, adica 60%, vor fi folositi pentru proiectele de dezvoltare, aspect care va permite continuarea unor investitii importante pentru cetateni. Alti 175 de milioane de lei vor fi folositi pentru functionarea aparatului propriu al Consiliului Judetean Satu Mare si al institutiilor din subordine.
Printre principalele investitii prevazute se numara: achizitionarea unui sediu pentru Biblioteca Judeteana Satu Mare, in valoare de 12 milioane de lei, dar si reabilitarea si modernizarea Centrului Integrat pentru Situatii de Urgenta - 4 milioane de lei. La capitolul Sanatate s-au alocat 27,1 milioane de lei.
18 milioane de lei sunt cuprinsi la sectiunea de dezvoltare pentru Spitalul Judetean de Urgenta, sume care vor fi cheltuite pentru reparatii capitale si recompartimentari la nivelul Sectiei de Terapie Intensiva, lucrari de reparatii curente necesare pe Sectia de Urologie, lucrari de constructii modulare pentru Sectia de Neurologie, precum si achizitionarea de echipamente medicale.
In domeniul Transporturi, in proiectul de buget sunt prevazuti 226 de milioane de lei, pentru investitiile in infrastructura rutiera si intretineri si repatii curente ale drumurilor judetene.
Referitor la drumul judetean DJ 193A Amati - Ruseni - Tatarasti - Necopoi - Homorodu de Jos - Homorodu de Mijloc - Homorodu de Sus - Solduba - Hodisa - Socond - Ratesti, Consiliul Judetean Satu Mare a pregatit documentatia tehnica pentru demararea licitatiei pentru stabilirea unui nou constructor, in situatia in care instanta va decide rezilierea contractului cu actualul constructor.
Totodata, in acest va incepe executia lucrarilor pe 43 de km de drumuri judetene cuprinse intre Salaj - Cehal, Ardud - Viile Satu Mare, Necopoi - Caraseu, Boghis - Moftinu Mare, Moftinu Mare - Craidorolt. La acestea se mai adauga cofinantarile pentru 3 proiecte europene: modernizarea drumurilor judetene DJ 108R din DN 19A Beltiug-Beltiug Bai-Dobra-Hurezu Mare-DJ 108P-DJ 196 Corund-Bogdand-Hodod-limita de judet Salaj, modernizarea drumului catre punctul de trecere a frontierei romano-ucrainene Tarna Mare - Hija si proiectul de dezvoltare a transportului si infrastructurii de granita in regiunile de granita din Ungaria, Slovacia, Romania si Ucraina.
Proiectul bugetului pe anul 2020 prevede si alocarea unor sume de bani care sa sustina finalizarea proiectului privind domeniul schiabil de la Luna Ses - 9,7 milioane de lei.
Un alt proiect important pentru judetul Satu Mare si pentru care s-au alocat bani din bugetul local este extinderea capacitatii de preluare a deseurilor in cadrul Depozitului ecologic de la Doba - celula nr. 2, Consiliul Judetean Satu Mare asigurand o cofinantare in valoare de 1, 5 milioane de lei, din proiectul de 4,5 milioane de lei implementat de Serviciul Public de Administrare a Sistemului Integrat de Management al Deseurilor din judetul Satu Mare.
Proiectul bugetului asigura si cheltuielile pentru institutiile subordonate Consiliului Judetean atat in domeniile social si invatamant, cat si pentru cultura. De asemenea, prin Legea 350/2005 privind finantarile nerambursabile acordate din fonduri publice pentru activitati non-profit de interes general, sunt propuse spre aprobare sumele de 1,8 milioane lei pentru domeniul social, 500.000 lei pentru sport, 1 milion de lei pentru cultura, iar conform OUG 114/2018 vor fi alocati 100.000 lei pentru sportivii si elevii cu rezultate deosebite.
Proiectul de buget va fi supus dezbaterii si aprobarii consilierilor judeteni in cadrul sedintei ordinare a Consiliului Judetean Satu Mare, din data de 14 februarie 2020.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
SISECAMALLBIMABONARE REVISTERAWLPLUG
ROCKWOOL 196
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 181 (Martie-Aprilie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
viarom
strabag nivel 1
rigips
siniat
CONCEPT STRUCTURE
CDS
noark
leviatan
EDIT-Structural
ness project
MAKITA
concelex
ERBASU CONSTRUCT
quadratum
theda mar
Acvatot 2019
Ubitech

Parteneri

AHK 2022
top 500
HABITAT
FPSC_2019
top 500
ef-de-n
AICPS_30
ROGBC 2016
econet
top 500

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander