Agenda Constructiilor
Vineri, 22 Noiembrie 2019
Home - Stiri - Oportunitati & Comunicate - SATU MARE: Studiu de fezabilitate pentru extinderea cladirii Spitalului de Urgenta
SATU MARE: Studiu de fezabilitate pentru extinderea cladirii Spitalului de Urgenta
Oportunitati & Comunicate Publicat de Stelian DINCA 23 Iul 2019 16:36
Cel mai important proiect in infrastructura din domeniul sanatatii satmarene, incepe sa prinda contur. In data de 23 iulie 2019, a fost semnat contractul de servicii pentru realizarea studiului de fezabilitate a proiectului care vizeaza extinderea cladirii principale a Spitalului Judetean de Urgenta (SJU) Satu Mare.
Castigatoarea licitatiei este firma PGA Markers SRL din Timisoara, iar contractul a fost semnat de catre vicepresedintele Consiliului Judetean Satu Mare, Ioan Rus si de reprezentantul firmei castigatoare, Claudiu Pralea, in prezenta directorului executiv al Directiei de Dezvoltare Regionala din cadrul Consiliului Judetean Satu Mare, Cristina Stern. Firma PGA Markers SRL are la dispozitie 45 de zile pentru realizarea studiului de fezabilitate.
Va reamintim ca investitia de extindere de la SJU Satu Mare prevede construirea unui corp de cladire nou, legat de cladirea principala actuala a spitalului, pentru a remedia problemele de spatiu existente in prezent, cladirea actuala pastrand caracteristici de compartimentare si de dimensionare din anii 1970.
Corpul nou de cladire din incinta SJU Satu Mare este prevazut cu o suprafata construita la sol de aproximativ 1320 metri patrati, cu regim de inaltime subsol, parter, 6 etaje si un etaj tehnologic cu heliport, cu o suprafata desfasurata totala a constructiei de aproximativ 10.500 metri patrati. In urma implementarii proiectului se doreste asigurarea unor spatii si conditii adecvate si conforme cerintelor specifice actuale pentru blocul operator si sectia ATI, inclusiv functionalitatile adiacente acestora (sterilizare etc.), mutarea sectiilor chirurgicale (Neurologie, Interne, Oftalmologie) din Spitalul Vechi in locatia principala a Spitalului Judetean de Urgenta Satu Mare, asigurarea unei locatii adecvate si sustenabile pentru heliportul din incinta spitalului, peste nivelul superior al noii aripi de cladire.
Proiectului regional ”ROcHUs - Care for health in Satu Mare and Szabolcs-Szatmar-Bereg counties”, se realizeaza prin Programul Interreg V-A Romania-Ungaria, ce asigura o finantare nerambursabila din Fondul European de Dezvoltare Regionala in proportie de 85% din cheltuielile eligibile, la care se adauga o cofinantare nationala in proportie de 13% din cheltuielile eligibile pentru partenerii din Romania, iar contributia proprie a partenerilor este de 2%. Bugetul total al acestei investitii este de 13.900.000 Euro, inclusiv TVA.
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ghid_proiectareACADALLBIM

Autentificare

Revista Agenda Constructiilor editia nr. 146 (Octombrie 2019)
ROCKWOOL 196
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
EURO-Constructii 2020
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2018-2019 & Perspective 2020-2023
Carpatcement 196
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2018-2019 & Perspective 2020-2023

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere