Agenda Constructiilor
Sambata, 30 Mai 2020
 
Home - Stiri - Oportunitati & Comunicate - SCHEME de instruire pentru accelerarea renovarii fondului de cladiri la nivel nZEB
SCHEME de instruire pentru accelerarea renovarii fondului de cladiri la nivel nZEB
Oportunitati & Comunicate Publicat de Stelian DINCA 14 Iun 2019 11:27
Proiectul Fit-to-NZEB: Scheme de instruire inovative pentru renovarea cladirilor la nivel nZEB isi incheie activitatea atat in Romania cat si in tarile partenere dupa doi ani de existenta. Marti, 11 iunie 2019, la sediul INCD URBAN-INCERC Bucuresti a avut loc Conferinta Finala Nationala a proiectului, organizata in contextul EU Sustainable Energy Week - EUSEW 2019 (www.eusew.eu).
Cu aceeasi ocazie a fost organizata si Conferinta Nationala a Asociatiei Cluster Pro-nZEB care are ca scop promovarea conceptului de cladire cu consum de energie aproape egal cu zero - nZEB in Romania.
La conferinta au participat reprezentanti ai autoritatilor publice centrale si locale, arhitecti si proiectanti, auditori energetici, firme de constructii, producatori si furnizori de materiale si sisteme pentru constructii, reprezentanti ai invatamantului profesional si tehnic, universitati si institute de cercetare, asociatii de proprietari dar si alte persoane interesate de implemetarea cladirilor cu consum de energie aproape egal cu zero in Romania.
Evenimentul a fost impartit in doua sesiuni: una plenara in care au fost prezentate rezultatele obtinute in cadrul proiectului Fit-to-NZEB si una interactiva in care au fost discutate nevoile, cerintele, barierele si viziunea in realizarea cladirilor cu consum de energie aproape egal cu zero (nZEB). In cadrul sesiunii interactive au fost exprimate puncte de vedere ale tuturor partilor interesate, respectiv: Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice, Patronatul Societatilor in Constructii - PSC si Asociatia Romana a Antreprenorilor de Constructii - ARACO, Asociatia QETICS, Centrul National de Dezvoltare a Invatamantului Profesional si Tehnic - CNDIPT, Universitatea de Arhitectura si Urbanism Ion Mincu - UAUIM, Ordinul Arhitectilor din Romania, Liga HABITAT si Asociatia Studentilor la Constructii din Bucuresti.
In una dintre pauze a fost organizata si o vizita ghidata a spatiului de practica Building Knowledge Hub Romania - Centrul de training si consultanta in nZEB, dotat cu tehnologii si solutii inovatoare in domeniu.
Cu o durata de 24 de luni (15 iunie 2017 - 15 iunie 2019), proiectul Fit-to-NZEB este finantat prin Programul Uniunii Europene pentru cercetare si inovare Orizont 2020 si are ca scop cresterea competentelor si aptitudinilor profesionistilor din domeniul constructiilor prin programe de formare profesionala care vor contribui la calitatea lucrarilor de renovare energetica a cladirilor.
Fit-to-NZEB este implementat in Romania de catre: Clusterul pentru promovarea cladirilor cu consum de energie aproape egal cu zero (nZEB) in Romania - pRO-nZEB (www.pro-nzeb.ro), INCD URBAN-INCERC (www.incd.ro) si Colegiul Tehnic de Arhitectura si Lucrari Publice ”I.N. Socolescu” din Bucuresti (www.colegiulionsocolescu.ro).
Pentru informatii suplimentare despre proiectul Fit-to-NZEB urmariti pagina web: www.fit-to-nzeb.com si pagina de Facebook @fit2nzeb.
Acest proiect a primit finantare din partea Programului Uniunii Europene pentru cercetare si inovare Orizont 2020 in temeiul acordului de grant nr. 754059.
Intreaga responsabilitate pentru continutul acestui material revine autorilor. Acesta nu reprezinta in mod obligatoriu pozitia Uniunii Europene. Nici EASME si nici Comisia Europeana nu sunt responsabile pentru orice utilizare care poate fi facuta din informatiile continute in acest material.
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
TeraSteelCOVID-19ALLBIMACAD
ROCKWOOL 196
A aparut editia
MAI 2020!

Autentificare

 
COVID-19
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere