Agenda Constructiilor
Vineri, 29 Martie 2024
Frontale
Home - Stiri - Oportunitati & Comunicate - SECTOR 1: Reabilitarea termica si modernizarea lifturilor, intre prioritati in 2019
SECTOR 1: Reabilitarea termica si modernizarea lifturilor, intre prioritati in 2019
Oportunitati & Comunicate Publicat de Stelian DINCA 24 Apr 2019 06:13
Finalizarea programului de reabilitare termica a blocurilor, demararea unui proiect pilot de anveloparea locuintelor unifamiliale, modernizarea lifturilor, amenajarea de platforme subterane pentru colectarea selectiva a gunoiului, rezolvarea problemelor locative ale persoanelor cu venituri reduse sunt principalele proiecte de investitii pe care Primaria Sectorului 1 le va derula in anul 2019. Tot in acest an, vor continua etapele preliminare demararii lucrarilor de construire a celui mai modern spital de urgenta din Capitala: "Sfantul Vasile cel Mare".
Toate aceste prioritati sunt cuprinse in proiectul de buget al Sectorului 1, adoptat de Consiliul Local. Potrivit hotararii adoptate, bugetul general centralizat al Sectorului 1 pentru anul 2019 este de 1.595.774,11 mii lei, din care pentru sectiunea de dezvoltare a fost alocata suma de 594.079,93 mii lei.
"Pentru noi, principalul obiectiv il constituie cresterea calitatii vietii locuitorilor din Sectorul 1. Imobilele performante energetic, cu lifturi moderne si sigure, solutii moderne si ecologice pentru colectarea selectiva a gunoiului, construirea unui spital de urgenta ultramodern, in care pacientii sa fie tratati la cele mai inalte standarde, iata care sunt prioritatile noastre pentru anul 2019. Totul pentru ca ne dorim ca Sectorul 1 sa devina cel mai atractiv loc de trait din Romania, nu numai din perspectiva locurilor de munca pe care aceasta zona administrativa le ofera, ci si din perspectiva calitatii vietii", afirma Primarul Sectorului 1, Dan Tudorache.
Reabilitatea termica a blocurilor se apropie de final: 120 de blocuri anvelopate in 2019
In Sectorul 1, finalizarea reabilitarii termice a blocurilor a intrat in linie dreapta. In acest an vor fi reabilitate termic 120 de blocuri, din cele 164 de imobile ramase de anvelopat.
Pentru aceste lucrari, Primaria Sectorului 1 a alocat aproximativ 35 de milioane de euro. Investitia se va derula in aceleasi conditii ca si pana acum: gratuit pentru cetateni. Restul de 44 de blocuri urmeaza a fi reabilitate termic in anul 2020.
400 de lifturi vor deveni mai sigure si mai economice incepand din acest an
Imobilele reabilitate termic din Sectorul 1 vor beneficia de ascensoare mai sigure si mai economice. Primaria Sectorului 1 va moderniza in acest an 400 de lifturi fara costuri pentru asociatiile de proprietari. In cursul anului 2018, au fost inventariate ascensoarele care necesita astfel de investitii si au fost incheiate 200 de contracte de mandat cu asociatiile de proprietari pentru derularea lucrarilor de modernizare a lifturilor. Urmeaza sa fie incheiate alte 200 de contracte, pentru a putea fi reabilitate in acest an 400 de lifturi.
Pentru modernizarea tuturor celor 901 ascensoare incluse in acest program, Primaria Sectorului 1 va aloca aproximativ 20 de milioane de euro. Primaria Sectorului 1 va suporta integral costurile, finantarea fiind asigurata pentru toate categoriile de lucrari de interventie.
Lifturile din blocurile reabilitate termic sau cele din blocurile care vor intra in programul de anvelopare vor fi modernizate prin implementarea unui pachet de masuri format din maxim trei solutii generale. Aceste solutii vor fi aplicate in functie de situatia de la fiecare bloc in parte. Pot fi aplicate una sau mai multe solutii, lucru care va fi stabilit dupa intocmirea unui raport de specialitate pentru fiecare imobil.
Proiect pilot pentru reabilitarea termica a caselor
In acest an, Primaria Sectorului 1 va incepe un proiect pilot de reabilitare termica a locuintelor unifamiliale. In cadrul acestui program pilot, vor fi identificate lucrarile eligibile pentru programul Primariei si solutiile tehnice, astfel incat, incepand de anul viitor, reabilitarea termica la case sa poata fi extinsa la nivelul intregului Sector 1.
Continua etapele procedurale pentru construirea Spitalului de Urgenta "Sfantul Vasile cel Mare"
In acest an, Primaria Sectorului 1 va continua etapele preliminare pentru construirea pe Soseaua Bucuresti-Targoviste a celui mai modern spital de Urgenta din Capitala: Sfantul Vasile cel Mare". Este vorba despre elaborarea Studiului de Fezabilitate si despre etapa de proiectare, absolut necesare pentru realizarea unei astfel de investitii. De asemenea, inceperea lucrarilor la aceasta unitate medicala este conditionata de aprobarea de catre plenul Consiliului General al Municipiului Bucuresti a Planului Urbanistic Zonal.
Noul spital va avea 1015 paturi si 60 linii de garda pentru toate specializarile medicale, facand astfel parte din categoria I A. De asemenea, spitalul va fi prevazut cu doua heliporturi care vor facilita accesul pacientilor aflati in stare grava la asistenta medicala de calitate.
In noua unitate medicala vor fi relocate Spitalul Clinic de Urgenta Floreasca, Spitalul Clinic de Urgenta Chirurgie Plastica, Reparatorie si Arsuri, precum si sectia de pediatrie a Institutului National pentru Sanatatea Mamei si Copilului "Alessandrescu-Rusescu".
Platforme subterane pentru colectare selectiva a deseurilor la blocuri si mini-statii de compost pentru proprietarii de case
Primaria Sectorului 1 va investi in amenajarea de puncte de colectare selectiva a deseurilor moderne si ecologice. Incepand din acest an, administratia locala va demara amenajarea a 1973 de puncte de colectare subterane cu 7892 de containere pentru colectarea selectiva a deseurilor de la blocuri pe patru fractii: gunoi umed, hartie, plastic si sticla.
Potrivit acestui proiect, cetatenii vor depune gunoiul pe baza de cartela in puncte de colectare subterane, amplasate in vecinatatea imobilelor. Aceste puncte de colectare vor fi dotate cu sisteme electronice de acces cu card si sisteme electronice de monitorizare a gradului de umplere. Fiecare container va avea un cip de identificare care va stoca informatii legate de tipul recipientului, adresa, utilizator, fractie deseu.
Incepand de anul viitor, angajamentele asumate de Romania fata de partenerii europeni ne obliga la desfiintarea ghenelor de gunoi din blocurile cu 10 etaje. De aceea, Primaria Sectorului 1 se pregateste de pe acum. Au fost identificate deja locatiile pentru amenajarea platformelor ingropate pentru colectarea selectiva a gunoiului pe patru fractii si se va trece la realizarea acestor platforme.
Totodata, pentru proprietarii de case vor fi amenajate gratuit 20.000 de mini statii de compost, astfel incat gunoiul umed sa devina ingrasamant natural. Acest proiect va fi derulat in urmatorii doi ani, valoarea totala a investitiei fiind de aproximativ 40 de milioane de euro.
400 de apartamente achizitionate de pe piata libera pentru persoanele cu venituri reduse
Rezolvarea problemelor locative ale persoanelor cu venituri reduse reprezinta o prioritate a Primariei Sectorului 1. In acest an vor fi achizitionate de pe piata libera 400 de apartamente care vor primi destinatia de locuinta sociala si de care vor beneficia, in ordinea punctajului, persoanele cu venituri reduse aflate in lista de prioritati a Primariei Sectorului 1 pentru atribuirea unei astfel de locuinte.
Pana la implementarea efectiva a acestui proiect, Consiliul Local a hotarat, la propunerea Primarului Dan Tudorache acordarea unui ajutor de urgenta pentru plata chiriei pentru toate familiile/persoanele care figureaza pe lista de prioritati pentru atribuirea unei locuinte sociale, care au dosarele actualizate. Ajutorul de urgenta aprobat este cuprins intre 700 de lei si 1.100 de lei pe luna, in functie de componenta familiei si de numarul de camere inchiriate.
 
hiltiABONARE REVISTEALLBIMRAWLPLUG
ROCKWOOL 196
Editia
IANUARIE/FEBRUARIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 180 (Ianuarie-Februarie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
leviatan
FRONTALE
Acvatot 2019
theda mar
CONCEPT STRUCTURE
rigips
ness project
strabag nivel 1
CDS
quadratum
ERBASU CONSTRUCT
viarom
MAKITA
noark
Ubitech
concelex

Parteneri

top 500
HABITAT
AHK 2022
FPSC_2019
ef-de-n
AICPS_30
top 500
ROGBC 2016
econet
top 500

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander