Agenda Constructiilor
Sambata, 30 Mai 2020
 
Home - Stiri - Oportunitati & Comunicate - SIBIU: Finantare de 74 milioane lei pentru reabilitarea infrastructurii educationale
SIBIU: Finantare de 74 milioane lei pentru reabilitarea infrastructurii educationale
Oportunitati & Comunicate Publicat de Stelian DINCA 06 Mar 2019 07:54
Primarul Astrid Fodor si directorul ADR Centru, domnul Simion Cretu au semnat contractul de finantare din fonduri europene pentru “Extindere corp scoala si construire sala de sport la Scoala Gimnaziala Nicolae Iorga Sibiu”. Fondurile nerambursabile vor fi alocate prin Axa 10 a Programului Operational Regional - Imbunatatirea infrastructurii educationale.
La scoala Nicolae Iorga invata aprope 1500 de elevi care au cursuri atat dimineata cat si dupa amiaza. Prin acest proiect se vor crea inca 660 de locuri in noile sali de clasa, fapt care va permite ca toti elevii sa urmeaze cursurile dimineata.
Proiectul are o valoare estimata la aproape 8,1 milioane lei, conform documentatiei tehnice. Acesta consta in constructia a doua corpuri de cladire:
- Un corp prin care scoala Nicolae Iorga se va extinde, cladirea urmand sa fie ridicata cu parter si 2 etaje. Se vor crea 22 de sali de clasa, 1 laborator pentru chimie, 9 grupuri sanitare inclusiv pentru persoane cu dizabilitati si 1 sala profesorala. Acoperisul cladirii va fi tip terasa inierbata. Cladirea va fi dotata cu iluminat cu LED, sisteme antiefractie, precum si cu un sistem de alarmare la incendiu si de supraveghere. Vor fi montate panouri solare astfel ca, in perioada calda a anului, apa calda va fi produsa cu alimentare de la acestea.
- O sala de sport de peste 700 de metri patrati, cu 2 vestiare pentru elevi, un cabinet pentru profesori si un depozit pentru materialele sportive.
Proiectul tehnic pentru lucrare este deja in lucru si urmeaza contractarea lucrarilor de constructie propriu-zise.
Municipiul Sibiu este singurul municipiu resedinta de judet din Regiunea Centru care, pana la finalul lui 2018, a depus toate proiectele in vederea obtinerii finantarii din fonduri europene nerambursabile. In domeniul infrastructurii educationale, Primaria Sibiu a pregatit si a depus proiecte pentru obtinerea de fonduri europene in valoare de 74,3 milioane lei:
- eficientizarea energetica a cladirilor scolilor nr. 1 (str. Hategului), nr. 21 (str. Luptei), Radu Selejan (str. Soimului) si Liceul Constantin Noica (str. Ostirii) - contracte de finantare semnate deja in valoare de 30,2 milioane lei
- extinderea cladirilor scolilor I.L. Caragiale (V. Alecsandri) si Regele Ferdinand (str. Sureanu) - proiecte depuse in valoare de 22,4 milioane de lei
- reabilitarea internatului Liceului Indepedenta (str. Gladiolelor) - proiect depus in valoare de 6,7 milioane de lei
- constructia a doua crese noi in cartierul Strand si respectiv Tiglari - proiecte depuse in valoare de 6,8 milioane de lei
De asemenea, reamintim faptul ca este in curs o investitie in valoare de 20,4 milioane lei pentru constructia noului Liceu de Arte si este aproape de finalizare mansardarea Scolii Regina Maria pentru eliminarea invatamantului in doua schimburi, ambele investitii de mare amploare finantate din fondurile bugetului local.
 
COVID-19TeraSteelALLBIMACAD
ROCKWOOL 196
A aparut editia
MAI 2020!

Autentificare

 
COVID-19
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere