Agenda Constructiilor
Vineri, 05 Iunie 2020
Home - Stiri - Oportunitati & Comunicate - SIGNIFY preia Cooper Lighting Solutions si acceseaza piata de iluminat profesional
SIGNIFY preia Cooper Lighting Solutions si acceseaza piata de iluminat profesional
Oportunitati & Comunicate Publicat de Stelian DINCA 05 Nov 2019 13:13
Signify, liderul mondial in iluminat, a anuntat ca a incheiat un acord definitiv cu Eaton pentru a achizitiona Cooper Lighting Solutions pentru 1,4 miliarde de dolari americani (aprox. 1,270 milioane de euro) in numerar. Incheierea face obiectul aprobarilor regulamentare si al altor conditii prealabile si ar avea loc in primul trimestru al anului 2020.
„Anuntul confirma importanta strategica a pietei nord-americane pentru Signify. Aceasta achizitie ne va consolida substantial pozitia pe aceasta piata atractiva. Asteptam cu nerabdare sa intampinam echipa Cooper Lighting. Acestia au construit o companie foarte performanta bazata pe profesionalism, oferte cu adevarat inovatoare si o relatie indelungata si puternica cu clientii sai. Ne vom uni fortele pentru a dezvolta mai mult iluminatul conectat si pentru a oferi clientilor nostri cel mai inalt nivel de serviciu in timp ce vom optimiza eficientele operationale,” a spus Eric Rondolat, Director Executiv al Signify.
Aceasta achizitie este aliniata cu strategia Signify de extindere pe piete atractive, imbunatatind pozitia Signify pe piata nord-americana si imbunatatind mixul de activitati. Impreuna, cele doua companii vor fi mai bine pozitionate pentru a beneficia de piata nord-americana a iluminatului profesional care este in crestere si valoreaza 12 miliarde de dolari americani, condusa de conversia continua la LED si cererea tot mai mare de sisteme de iluminat conectat si sisteme de control.
Impactul tranzactiei asupra Signify
In urma incheierii achizitiei, Signify va genera peste 50% din vanzarile sale in segmentul profesional, majorand baza de venituri pentru motoarele de profituri in crestere de la 4,9 miliarde de euro la 6,4 miliarde de euro. Proportia vanzarilor a generat in statele americane cresteri de la 28% la 40%. Odata ce potentialul complet de sinergii a fost atins, Cooper Lighting este asteptat sa livreze o marja EBITA ajustata intre 13% si 16%.
Cooper Lighting Solutions, cu sediul in Orasul Peachtree, GA, Statele Unite, este un furnizor de top de solutii de iluminat profesional, sisteme de control al iluminatului si sisteme conectate de iluminat. Compania ofera o varietate larga de produsa si aplicatii, atat pentru interior, cat si pentru exterior, vandute sub branduri recunoscute in America de Nord, printre care se numara Corelite, Halo, McGraw-Edison, Metalux. Activitatea a generat2 vanzari in valoare de 1,7 miliarde de dolari americani in 2018, din care 84% erau bazate pe LED, EBITDA raportata de 187 milioane de dolari americani si un flux de trezorerie neangajat de 143 milioane de dolari americani.
Signify si Cooper Lighting vor mentine receptii separate: fortele de vanzari, retele de agenti, portofolii de produse si branduri, echipe de dezvoltare a produselor si marketing. Ambele companii isi vor putea consolida respectivele portofolii de produse, beneficiind de o putere sporita de inovare, cat si de oferte mai competitive si mai eficiente din punct de vedere al costului.
 
TeraSteelACADbluebeamCOVID-19C4E FORUM
ROCKWOOL 196
A aparut editia
MAI 2020!

Autentificare

 
COVID-19
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere