Agenda Constructiilor
Luni, 25 Mai 2020
Home - Stiri - Oportunitati & Comunicate - SIKA: Produse pentru capodopere arhitecturale internationale
SIKA: Produse pentru capodopere arhitecturale internationale
Oportunitati & Comunicate Publicat de Stelian DINCA 31 Aug 2016 14:44
Harbin Opera House din nord-estul Chinei este una dintre cladirie emblema ale anului 2016, atat din punct de vedere estetic, arhitectural, cat si al calitatii constructiei. Aflata intr-un mediu cu un climat extrem, cu variatii de temperatura foarte mari, aceasta a presupus utilizarea unor materiale si tehnologii speciale, potrivit Sika, unul dintre principalii producatori globali de materiale de constructii si compania care a furnizat solutiile necesare pentru acest proiect.
Harbin Opera House, cladirea care a devenit in scurt timp de la inaugurare un adevarat reper cultural si arhitectural, a fost construita astfel incat sa reziste la climatul dur al orasului Harbin, capitala provinciei Heilongjiang din China, care are aproximativ 5 milioane de locuitori si care organizeaza in fiecare an, in luna ianuarie, celebrul Festival al Ghetii si Zapezii. Temperaturile din acest oras, cunoscut si sub numele de ”Orasul de Gheata” sau ”Moscova Orientului”, sunt extreme, situandu-se intre -40°C iarna si 40°C in timpul verii.
Arhitectura extraordinara, in acord cu peisajul
Forma fluida a Harbin Opera House, realizata cu ajutorul panourilor din aluminiu compozit, aminteste de un munte ale carui creste sunt imbracate in zapada si gheata stralucitoare, arhitectii fiind inspirati de spectaculosul peisaj inghetat al orasului din timpul iernii, in care se regaseste si raul Songhua, pe malul caruia a fost ridicata cladirea.
Opera, care gazduieste doua sali de spectacole, cu o capacitate de 1.600, respectiv 400 de spectatori, a fost inaugurata in 2015, dupa 5 ani de la demararea constructiei. La inceputul acestui an, publicatia de specialitate ArchDaily a clasat-o in topul celor mai frumoase cladiri din lume. Realizat anual, acest clasament ia in calcul in primul rand caracterul inovativ al proiectelor inscrise.
 
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
COVID-19TeraSteelACADALLBIM
ROCKWOOL 196
A aparut editia
MAI 2020!

Autentificare

 
COVID-19
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere