Agenda Constructiilor
Duminica, 21 Iulie 2019
 
Home - Stiri - Oportunitati & Comunicate - SLATINA: WDP construieste spatii industriale de 40 milioane euro pentru Pirelli
SLATINA: WDP construieste spatii industriale de 40 milioane euro pentru Pirelli
Oportunitati & Comunicate Publicat de AG&F 21 Feb 2019 07:37
Compania de dezvoltare imobiliara Warehouses De Pauw (WDP) – Belgia a anuntat, printr-un comunicat, ca s-a implicat in constructia unei hale industriale noi, cu o suprafata de 60.000 mp, pentru extinderea unitatii de productie existente a companiei Pirelli, din Slatina. Evaluarile efectuate de specialistii WDP si de cei ai beneficiarului care va inchiria viitorul imobil logistic (Pirelli) reflecta faptul ca este necesara o investitie de aproximativ 40 de milioane de euro pentru realizarea acestui proiect.
„WDP extinde unitatea de productie existenta a companiei Pirelli, specialist in productia de anvelope auto, situata in localitatea Slatina (Romania), cu o hala noua de ultima generatie, cu o suprafata de aproximativ 62.000 mp. Acest proiect se aliniaza strategiei de dezvoltare a celei mai mari si mai importante unitati de productie a companiei Pirelli, cotata la bursa din Italia. Noua hala va fi construita chiar langa unitatea 2 a Pirelli, existenta din Slatina, in continuarea acesteia. Investitiile pe care Pirelli le-a facut in ultimii ani au crescut volumul activitatilor la aceasta unitate, astfel incat extinderea a devenit o necesitate. Logistica de intrare si iesire urmeaza sa fie amplasata in sectiunea noua, unde se va amenaja si un spatiu pentru activitati de productie”, se arata in comunicat.
„Constructia acestei hale noi va optimiza cel mai important punct de productie al Pirelli si va asigura viitorul acestui amplasament industrial. Dupa finalizarea constructiei – preconizata in cursul celui de-al treilea trimestru al anului 2020 – Pirelli va inchiria noua cladire logistica pentru o perioada de 15 ani. Conform planului, WDP porneste de la un buget de investitii de aproximativ 40 de milioane de euro, pe baza unui randament aliniat cerintelor pietei”, a declarat Jeroen Biermans, manager general al WDP in Romania.
***
Pirelli a investit in Romania din 2005 si pana in prezent peste 555 de milioane de euro, realizand peste 2.200 de locuri de munca in Slatina. Fabrica de anvelope Pirelli de la Slatina este una dintre cele mai moderne fabrici de anvelope pentru autoturisme, echipata cu tehnologie de productie non-robotizata de ultima generatie, destinata realizarii anvelopelor performante din gama premium.
La randul sau, WDP este lider de piata in dezvoltarea si inchirierea pe termen lung a unor proprietati logistice si semi-industriale de inalta calitate in regiunea Benelux. Grupul WDP este, de asemenea, activ pe aceleasi segmente de piata in Franta si Romania.
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ACAD

Autentificare

Revista Agenda Constructiilor editia nr. 143 (Iunie-Iulie 2019)
ROCKWOOL 196
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
EURO-Constructii 2020
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2018-2019 & Perspective 2020-2023
Carpatcement 196
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2018-2019 & Perspective 2020-2023