Agenda Constructiilor
Joi, 06 Mai 2021
 
Home - Stiri - Oportunitati & Comunicate - SOLAR DECATHLON: Casa pasiva Over4 a obtinut pre-certificarea Green Homes
SOLAR DECATHLON: Casa pasiva Over4 a obtinut pre-certificarea Green Homes
Oportunitati & Comunicate Publicat de Stelian DINCA 28 Mai 2019 16:41
Over4, proiectul care va reprezenta Romania la competitia internationala Solar Decathlon 2019, a obtinut pre-certificarea Green Homes, in urma evaluarii din etapa de proiectare. Casa Over4 a fost conceputa avand in vedere eficienta energetica, sanatatea si bunastarea ocupantilor, folosind solutii moderne si prietenoase cu mediul care includ materiale si echipamente premium.
Printre solutiile implementate se numara: structura modulara din lemn cu impact de optimizare a materialelor si de reducere spre zero a cantitatii de deseuri din constructii generate, care vor fi transformate in decoratiuni si mobilier; infrastructura pentru sortarea deseurilor la sursa pe cinci fractii, pe perioada de operare; reducerea efectului de insula de caldura prin folosirea unor materiale cu Index ridicat de Reflexie Solara pentru acoperis; irigatii eficiente; obiecte sanitare cu debit redus; un sistem inteligent de management al cladirii (BMS); eliminarea poluarii luminoase nocturne si reducerea consumului de energie; mobilier din lemn si produse lemnoase certificate FSC; casa Over4 este autonoma, fiind echipata cu un sistem fotovoltaic si produce de 3 ori mai multa anergie electrica decat consuma, iar surplusul de energie este folosit pentru incarcarea masinilor electrice. Casa Over4 este acum deschisa publicului in Bucuresti si poate fi vizitata pana pe 10 iunie.
Sistemul de certificare Green Homes incurajeaza transformarea pietei rezidentiale din Romania, stimuland construirea de locuinte de calitate mai buna, mai sanatoase si cu beneficii financiare pentru familiile care le cumpara. Acesta a fost creat pentru a combate provocarile de ordin social, economic si de mediu cu care Romania se confrunta, precum: defrisatul ilegal, utilizarea excesiva a resurselor naturale finite, folosirea de materiale toxice, practici deficitare de gestionare a deseurilor in timpul constructiei si in timpul operarii cladirilor.
Green Homes este asociat programului Ipoteca Verde prin care bancile partenere recompenseaza riscul investitional scazul asociat achizitionarii unei locuinte verzi. Programul Ipoteca verde ofera credite ipotecare la costuri reduse pentru potentialii cumparatori, interesati de achizitionarea unei locuinte certificate Green Homes, de catre Romania Green Building Council. Criteriile aplicate vizeaza in principal eficienta energetica superioara si considerente de mediu.
In acelasi timp, echipa Over4 lanseaza campania de crowdfunding #Together4Better pentru a strange fondurile necesare pentru deplasarea echipei si participarea cu succes in competitia Solar Decathlon Europe din iulie anul acesta, unde reprezinta cu mandrie Romania. Mai multe detalii pe site. RoGBC sustine echipa Over4 prin servicii de certificare in programul Green Homes si Green Mortgage. In plus, RoGBC ofera cursuri si inregistrare gratuita in programul ”Green Homes Accredited Professional” pentru toti cei care sustin si sponsorizeaza echipa pentru a participa cu succes la competitie.
Sistemul de certificare GREEN HOMES asociat unui credit ipotecar preferential - Ipoteca Verde, gestionat de RoGBC este finalist in categoria “Lider de proiect” in cadrul European Union Sustainable Energy Week Awards, care recunoaste "inovare exceptionala in eficienta energetica si surse regenerabile de energie”.
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
gamma_2021ALLBIMVideoConfAC-iulAUTODESKTERAPLAST
ROCKWOOL 196
A aparut editia
MARTIE/APRILIE 2021!
 
 

Autentificare

 
COVID-19
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
strabag nivel 1
Acvatot 2019
rigips
CELCO 2020
hidroplasto
ssab ag antrepriza generala
ERBASU CONSTRUCT
hilti
cv water 2021

Parteneri

HABITAT
C4E FORUM
FPSC_2019
ef-de-n
econet
AICPS_30
ROGBC 2016
AHK 2018
Piata de Constructii 2014

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere