Agenda Constructiilor
Luni, 02 Octombrie 2023
Abonare reviste
Home - Stiri - Oportunitati & Comunicate - STARH va proiecta noul corp de cladire pentru Consiliul Judetean Cluj
STARH va proiecta noul corp de cladire pentru Consiliul Judetean Cluj
Oportunitati & Comunicate Publicat de Stelian DINCA 20 Mai 2019 15:25
Consiliul Judetean Cluj a anuntat rezultatele concursului de solutii pentru proiectul „Noul Consiliu Judetean Cluj - Extinderea si modernizarea cladirii sediului Consiliului Judetean Cluj”. Evenimentul a avut loc la sediul Scolii Populare de Arte „Tudor Jarda” din Cluj-Napoca, situata pe strada Fabricii de Zahar nr. 51.
Vicepresedintele Consiliului Judetean Cluj, domnul Marius Minzat: „Forul administrativ judetean isi asuma pe deplin decizia luata de specialistii care au facut parte din juriul concursului si are intreaga convingere ca in aproximativ doi ani de la finalizarea proiectului de executie, Consiliul Judetean va deveni prima cladire publica verde din tara, independenta energetic. Munca juratilor nu a fost una usoara intrucat ideile prezentate au fost unele extrem de aplicate, care au presupus utilizarea unor concepte moderne si inovative, insa proiectul castigator va transforma, in adevaratul sens al cuvantului, sediul Consiliului Judetean Cluj”.
In urma deliberarilor juriului, premiul I, a carui valoare estimata este de 970.000 de lei, fara TVA, a fost castigat de catre Starh - Arhitectura, Constructii, Design SRL. Conceptul castigatorului este, in esenta, unul sustenabil, care reutilizeaza si include constructia existenta, iar cele doua componente ale temei, respectiv extinderea si corpul existent, ofera posibilitatea realizarii unui singur proces de certificare si premiza unui standard superior. Castigatorul va contracta serviciile de proiectare pentru construirea noului corp de cladire, conectarea cu cel existent, interventiile pe sediul actual al Consiliului Judetean Cluj, amenajarile exterioare si sistematizarea verticala pentru intreaga parcela.
De asemenea, premiile II si III, in valoare de 30.000 lei si 15.000 lei au fost castigate de catre Poster SRL, respectiv Norma Arhitectura si Urbanism S.R.L., iar mentiunea onorifica a mers catre RAPHAEL ZUBER, Architekt.
La finalul implementarii acestui proiect organizat cu sprijinul Ordinului Arhitectilor din Romania (OAR), al doamnei Daniela Maier - presedinte OAR, filiala Transilvania, al domnilor Serban Tiganas - fost presedinte OAR, Emil Ivanescu - presedinte OAR Bucuresti si al doamnelor Eliza Yokina si Irina Filofi, Consiliul Judetean Cluj va deveni prima cladire publica „verde” din Romania, prietenoasa cu mediul si cu un consum de energie extrem de redus, aproape de zero. Prin intermediul acestei initiative, forul administrativ judetean urmareste certificarea conform standardelor BREEAM (Building Research Establishment’s Environmental Assessment Method) privind cladirile verzi, atat a cladirii existente a Consiliului Judetean cat si a extinderii acesteia.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
VideoConfAC-iulhiltiman and machineALLBIMALLBIM
ROCKWOOL 196
romania fara hospice
TOP-500-CONTRACTORS
A aparut editia
AUGUST 2023!
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 176 (August 2023)
 

Autentificare

GHID de INSTALARE
BALTIC
rigips
viarom
Acvatot 2019
leviatan
CONCEPT STRUCTURE
ERBASU CONSTRUCT
FRONTALE
noark
CDS
theda mar
MAKITA
leviatan
grundfos
strabag nivel 1
Ubitech

Parteneri

HABITAT
AHK 2022
FPSC_2019
ROGBC 2016
ef-de-n
econet
BA 2023
AICPS_30
Piata de Constructii 2014
TOP500 Atreprenori de Constructii 2023
PIATA de TAMPLARIE Analiza 2021-2022 & Perspective 2023-2027 (TOP500)
TOP500 Producatori de Tamplarie 2023

urmarire comportare constructii, monitorizare structurala, monitorizare geotehnica