Agenda Constructiilor
Vineri, 13 Decembrie 2019
Home - Stiri - Oportunitati & Comunicate - SYMMETRICA: Greseli frecvente in intretinerea pardoselilor in sezonul rece
SYMMETRICA: Greseli frecvente in intretinerea pardoselilor in sezonul rece
Oportunitati & Comunicate Publicat de Stelian DINCA 22 Nov 2016 16:45
Temperaturile scazute din aceasta perioada pot reprezenta o provocare pentru cei care beneficiaza de curti sau alei pavate, cele mai frecvente erori in intretinerea acestora, potrivit Symmetrica, liderul pietei locale de pavele si borduri vibropresate si cel mai mare producator autohton, fiind folosirea unor substante si ustensile neadecvate, care reduc semnificativ aspectul si durata de viata a ambientului exterior.
Potrivit companiei, cea mai des intalnita greseala in intretinerea pavelelor si a dalelor pe timpul iernii este folosirea sarii ca agent de dezghetare, care, din cauza proprietatilor dure, contribuie la afectarea in timp a betonului atat la nivel estetic, cat si in ceea ce priveste durata de viata a acestuia.
De asemenea, sustin specialistii Symmetrica, o alta eroare care trebuie evitata in sezonul rece este utilizarea obiectelor metalice pentru indepartarea ghetii formate pe pavaj. In schimb, se recomanda folosirea unor solutii speciale, precum clorura de calciu care nu ataca betonul si nu dauneaza nici plantelor din jurul pavelelor, dar si a utilajelor special echipate, precum plugurile cu raclete din cauciuc. De altfel, aceasta are un efect indelungat, de pana la 72 de ore.
Nu in ultimul rand, pentru protejarea pavelelor in timpul iernii este important ca procesul de inlaturare a zapezii sa fie facut cu obiecte usoare, precum lopeti din plastic sau maturi. In felul acesta, se evita aparitia zgarieturilor, iar ambientele exterioare isi pastreaza aspectul de nou dupa fiecare sezon.
„De altfel, primul pas in mentinerea rezistentei pavajului folosit in amenajarea exterioara este achizitionarea unor produse cu proprietati superioare. Sistemul Aqua Protect, de exemplu, este una dintre caracteristicile de baza ale unui pavaj cu o durata de viata extinsa, acesta oferind o rezistenta sporita in procesele de inghetare si dezghetare”, a mentionat Sebastian Bobu, Director Executiv al Symmetrica.
 
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ghid_proiectareACADLUMION

Autentificare

Revista Agenda Constructiilor editia nr. 147 (Noiembrie-Decembrie 2019)
ROCKWOOL 196
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
EURO-Constructii 2020
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2018-2019 & Perspective 2020-2023
Carpatcement 196
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2018-2019 & Perspective 2020-2023

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere