Agenda Constructiilor
Duminica, 05 Aprilie 2020
GRUNDFOS
Home - Stiri - Oportunitati & Comunicate - TeraPlast: Finantare BERD de 16 milioane euro pentru cresterea competitivitatii
TeraPlast: Finantare BERD de 16 milioane euro pentru cresterea competitivitatii
Oportunitati & Comunicate Publicat de Stelian DINCA 16 Apr 2019 10:37
Finantarea Grupului TeraPlast, cel mai mare producator de materiale de constructii cu capital romanesc, din partea Bancii Europene pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD), ajunge la suma de 16 milioane de euro. Investitiile vizeaza divizia Steel a Grupului in scopul dezvoltarii unitatilor de productie si cresterii prezentei regionale si vor fi derulate in decursul acestui an si al anului viitor.
„Cele 16 milioane de euro pe care le va primi Grupul TeraPlast de la BERD au trei componente. O parte, respectiv 5 milioane de euro, merge catre Depaco, pentru finantarea partiala a unui proiect de extindere a capacitatilor de productie. Alte 5 milioane de euro vizeaza TeraSteel Serbia, pentru returnarea unei parti din imprumutul primit de la TeraPlast la infiintare. De asemenea, TeraPlast a decis majorarea capitalului social al TeraSteel Serbia cu 1,7 milioane de euro. Cea de-a treia componenta, in valoare de 6 milioane de euro, are acelasi obiectiv de dezvoltare a capacitatilor de productie si a pozitiei regionale ale diviziei Steel. Exporturile TeraSteel ajung in peste 25 de tari, iar in 2018 se apropie de 30 de milioane de euro. Ne desfasuram activitatea intr-o piata in dezvoltare, iar TeraSteel are deja pozitia de partener de incredere la nivel regional. Acordul cu BERD este un vot de incredere pentru demersurile noastre de a ne creste competitivitatea in piata si pentru potentialul Grupului TeraPlast.” a declarat Dorel Goia, Presedintele Consiliului de Administratie al TeraPlast.
Proiectul Depaco, cofinantat prin ajutor de stat, presupune dezvoltarea unei unitati noi de productie: spatii noi de productie, depozitare si utilaje de productie. Unitatea de productie care urmeaza sa fie dezvoltata in cadrul proiectului, va fi construita intr-o noua locatie si va avea o productie anuala cumulata de peste 10 milioane de metri patrati de tigla si profile.
Inaugurata in 2017, TeraSteel Serbia - prima unitate de productie cu capital privat romanesc deschisa in strainatate dupa 1990 - a devenit rapid, impreuna cu TeraSteel Romania, un exportator important in Sud-Estul Europei. Investitia totala in aceasta unitate de productie, de la infiintare si pana in prezent, se ridica la peste 6,5 milioane de euro. Dintre acestia, peste 1 milion de euro reprezinta investitia in modulul de panouri termoizolante cu vata minerala si in linia de tabla cutata autoportanta, realizata in decursul anului 2018. Capacitatea de productie a fabricii din Serbia este comparabila cu cea din Romania - aproximativ 2,2 milioane de metri patrati de panouri, anual. Una dintre principalele componente strategice ale Grupului TeraPlast pentru 2019 este dezvoltarea diviziei Steel, iar finantarea din partea BERD va contribui la primele demersuri in aceasta directie.
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ALLBIMCOVID-19TeraSteelACAD
A aparut editia
MARTIE-APRILIE!

Autentificare

 
ROCKWOOL 196
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
Carpatcement 196

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere