Agenda Constructiilor
Joi, 16 August 2018
SAMSUNG 360
Home - Stiri - Oportunitati & Comunicate - TRANSGAZ (BRUA): Start al lucrarilor de executie a statiilor de comprimare
TRANSGAZ (BRUA): Start al lucrarilor de executie a statiilor de comprimare
Oportunitati & Comunicate Publicat de AG&F 17 Apr 2018 07:17
SNTGN Transgaz SA, prin directorul sau general, Ion Sterian, a semnat ordinul de incepere a lucrarilor la statiile de comprimare gaze naturale de la Podisor, Bibesti si Jupa, din cadrul proiectului „Dezvoltarea sistemului national de transport gaze naturale pe coridorul Bulgaria - Romania - Ungaria - Austria, faza 1 (BRUA - faza 1)”, se arata intr-un comunicat al companiei, publicat pe portalul Ministerului Economiei.
Potrivit comunicatului, fiecare statie va fi echipata cu cate doua agregate de comprimare (unul in functiune si altul de rezerva) si va avea capacitatea tehnica de asigurare a fluxului bidirectional de gaze naturale.
Contractul de executie a celor trei statii de comprimare gaze naturale a fost castigat de un consortiu de firme romanesti, condus de INSPET SA - Ploiesti. Valoarea contractului este 288,7 milioane de lei, la care se adauga TVA.
Importanta strategica a proiectului a determinat Uniunea Europeana sa se implice in finantarea proiectarii celor trei statii de comprimare, printr-un grant in valoare de 1.519.342 de euro, reprezentand 50% din cheltuielile eligibile estimate.
Pe langa cele trei statii de comprimare, proiectul BRUA - faza 1 presupune si constructia conductei de transport gaze naturale Podisor-Recas, in lungime de 479 km, cu diametru de 32” (DN 800) si presiunea de proiectare de 63 bar.
Valoarea totala estimata pentru faza I este de 478,6 milioane de euro, iar Uniunea Europeana acopera 179,3 milioane de euro, printr-un al doilea grant, care reprezinta 40% din cheltuielile eligibile estimate.
La finalizarea fazei I se va asigura fluxul de gaze naturale spre: Ungaria, prin interconectorul Horia - Csanadpalota, a 1,75 miliarde Smc/an (200 mii Smc/h), la 40 bar la granita si Bulgaria, prin interconectorul Giurgiu - Ruse a 1,5 miliarde Smc/an (171 mii Smc/h), la 30 bar la granita.
Termenul estimat de finalizare este 31.12.2019.
Dupa semnarea ordinului de incepere a lucrarilor la statiile de comprimare, directorul general al Transgaz SA, Ion Sterian, a declarat: „Realizarea infrastructurii BRUA - faza 1 va contribui in mod semnificativ la ridicarea nivelului de securitate energetica a Romaniei si va permite deschiderea de noi oportunitati pentru implicarea furnizorilor de echipamente si servicii energetice. Proiectul BRUA - faza 1 va asigura crearea de noi locuri de munca pentru lucrarile de executie si pentru exploatare pe teritoriul Romaniei. Investitia in cele trei statii de comprimare a gazelor naturale constituie o dovada in plus a capacitatii companiei Transgaz de a realiza proiecte investitionale strategice, ambitioase, care sa asigure dezvoltarea durabila a Sistemului National de Transport al gazelor naturale si alinierea acestuia la standardele europene de performanta si competitivitate”.
***
Proiectul BRUA - faza I este considerat un proiect prioritar la nivel regional. El este inclus in lista proiectelor CESEC (Central East South Europe Gas Connectivity), pentru ca aduce o contributie semnificativa la cresterea sigurantei in aprovizionarea cu gaze naturale si a gradului de interconectivitate regionala.
SNTGN Transgaz SA Medias este operatorul tehnic al Sistemului National de Transport (SNT) al gazelor naturale si asigura indeplinirea strategiei nationale privind transportul intern si international al gazelor naturale si dispecerizarea gazelor naturale, in conditii de eficienta, transparenta, siguranta, acces nediscriminatoriu si competitivitate, precum si cercetarea si proiectarea in domeniul specific activitatii sale, cu respectarea cerintelor legislatiei europene si nationale, a standardelor de calitate, performanta, mediu si dezvoltare durabila.
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
Romeps

Autentificare

Revista Agenda Constructiilor editia nr. 136 (August 2018)
ROCKWOOL 196
GHID de INSTALARE
hospice 2%
EURO-Constructii 2019
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2017-2018 & Perspective 2019-2023
Carpatcement 196
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2017-2018 & Perspective 2019-2023