Agenda Constructiilor
Marti, 14 Iulie 2020
Home - Stiri - Oportunitati & Comunicate - UPB: 25 milioane euro pentru noul campus unde vor fi relocate facultatile din Polizu
UPB: 25 milioane euro pentru noul campus unde vor fi relocate facultatile din Polizu
Oportunitati & Comunicate Publicat de Stelian DINCA 09 Iul 2019 16:28
Banca Europeana de Investitii (BEI) a convenit sa acorde 25 milioane euro pentru a creste calitatea, eficienta si eficacitatea predarii, invatarii si cercetarii in cadrul Universitatii Politehnice din Bucuresti (UPB), una dintre cele mai importante universitati din Romania. Imprumutul acordat de BEI va finanta planul de reamenajare a campusului UPB, care implica construirea unei noi cladiri pentru a gazdui trei facultati care se afla in prezent in vechiul campus Polizu. Scopul este de a regrupa facultatile situate in Polizu in Campusul Noul Local si de a moderniza infrastructura, aducand-o la un standard cu care aceasta sa poata sprijini cat mai bine activitatile de predare, de invatare si de cercetare ale universitatii.
Acordul este sustinut de Fondul european pentru investitii strategice (FEIS), care este pilonul central al Planului de investitii pentru Europa, cunoscut si sub numele de „Planul Juncker”. In cadrul acestui plan, banca UE si Comisia Europeana coopereaza pentru a creste capacitatea BEI de a-si asuma riscuri, imbunatatind astfel oferta de produse a acesteia si sporind impactul pe care il pot obtine proiectele.
Comisarul pentru cercetare, stiinta si inovare, Carlos Moedas, a adaugat: „Realizarile importante din stiinta si cercetare se bazeaza pe o educatie excelenta. Este o investitie in viitorii cercetatori ai Romaniei, care va stimula in cele din urma inovarea si va conduce la crearea de locuri de munca si la crestere economica. Acesta este un alt exemplu concret de implementare a Planului Juncker.”
Vicepresedintele BEI, Andrew McDowell a declarat: „Acesta este primul sprijin acordat de BEI pentru imbunatatirea invatamantului superior din Romania. Ne-am unit fortele cu Comisia Europeana, beneficiind de Planul de investitii pentru Europa pentru a spori calitatea invatamantului universitar, care este esential pentru consolidarea competitivitatii Romaniei si pentru dezvoltarea viitoare a tarii. Sunt convins ca mai multe operatiuni similare ale BEI vor urma acestui proiect, care va imbunatati conditiile de studiu pentru 5 000 de studenti si activitatea de cercetare din cadrul UPB”.
Rectorul UPB, Mihnea Costoiu, a declarat: „Este o mare onoare pentru noi sa fim prima universitate din Romania care urmeaza sa fie sprijinita de Banca Europeana de Investitii. Dat fiind ca suntem cea mai mare universitate tehnica din Romania, ca acordam importanta specializarii inteligente si ca formam o proportie importanta de absolventi in domeniul tehnologiei care intra pe piata fortei de munca, proiectul va sprijini nu numai educatia nationala, ci si economia nationala. De asemenea, speram ca acest proiect va deveni un model de bune practici pentru alte universitati care vor pune in aplicare proiecte similare. In plus, gratie garantiei oferite de Planul de investitii pentru Europa, universitatea noastra isi va putea extinde capacitatile de cercetare pentru a avea un impact pozitiv asupra societatii. Proiectul reprezinta modalitatea perfecta de a sarbatori 200 de ani de la infiintarea Universitatii si multumim BEI si FEIS ca au facut posibila aceasta modernizare.”
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
COVID-19AUTODESKVideoConfAC-iulTeraSteelALLBIM
ROCKWOOL 196
A aparut editia
IUNIE-IULIE 2020!

Autentificare

 
COVID-19
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
ssab ag antrepriza generala
strabag nivel 1
CELCO 2020
elmas 2017
rigips
ERBASU CONSTRUCT
Acvatot 2019

Parteneri

hilti
HABITAT
C4E FORUM
FPSC_2019
ef-de-n
econet
AICPS_30
AHK 2018
ROGBC 2016
Piata de Constructii 2014

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere