Agenda Constructiilor
Joi, 21 Noiembrie 2019
Home - Stiri - Oportunitati & Comunicate - UPG Ploiesti primeste finantare de 28 milioane lei pentru reabilitarea cladirilor
UPG Ploiesti primeste finantare de 28 milioane lei pentru reabilitarea cladirilor
Oportunitati & Comunicate Publicat de Stelian DINCA 22 Iul 2019 14:25
Liviu Gabriel Musat, directorul Agentiei pentru Dezvoltare Regionala Sud Muntenia, in prezenta presedintelui Consiliului Judetean Prahova, Bogdan Andrei Toader, a semnat alaturi de Pascu-Mihai Coloja, rectorul Universitatii Petrol-Gaze din Ploiesti (UPG), primul contract de finantare din regiunea Sud Muntenia, destinat imbunatatirii infrastructurii educationale universitare.
Prin proiectul „Modernizare, dotare si recompartimentare interioara la UPG Ploiesti - Corp I”, Universitatea Petrol-Gaze Ploiesti beneficiaza de finantare nerambursabila prin Regio (Programul Operational Regional 2014-2020), in cadrul Axei prioritare 10 - „Imbunatatirea infrastructurii educationale”, Prioritatea de investitii 10.1 - „Investitiile in educatie si formare, inclusiv in formare profesionala, pentru dobandirea de competente si invatare pe tot parcursul vietii prin dezvoltarea infrastructurilor de educatie si formare”, Obiectiv specific 10.3 - „Cresterea relevantei invatamantului tertiar universitar in relatie cu piata fortei de munca si sectoarele economice competitive”, apel dedicat invatamantului universitar.
Initiatorii proiectului au in vedere cresterea nivelului de educatie, considerata un factor determinant al activitatii economice, al productivitatii, precum si al mobilitatii fortei de munca. Astfel, prin modernizarea Corpului I al Universitatii Petrol-Gaze Ploiesti, prin refacerea instalatiilor electrice interioare, precum si prin dotarea cu echipamente de ultima generatie se creeaza premisele unei activitati didactice de calitate care sa asigure implementarea unor programe educationale relevante pentru piata fortei de munca si pentru sectoarele economice competitive, adaptate specificului Universitatii Petrol-Gaze Ploiesti.
Prin aceasta aplicatie ce are o perioada de implementare de 42 de luni, incepand cu 1 octombrie 2017, sunt preconizate investitii a caror valoare totala se ridica la 27.955.222,01 lei. Din acestia, peste 23 de milioane de lei constituie contributia din Fondul European pentru Dezvoltare Regionala, aproximativ 3,6 milioane de lei reprezinta alocarea bugetului de stat, cofinantarea eligibila a beneficiarului fiind de aproape 560 de mii de lei.
In prezent, in regiunea Sud Muntenia au fost depuse 1.170 de proiecte (inclusiv aplicatiile dedicate SUERD), prin care sunt solicitate fonduri nerambursabile de peste 7,8 miliarde de lei. Dintre acestea, 303 aplicatii, cu o valoare solicitata de peste 1,9 miliarde de lei, au fost depuse de solicitantii din judetul Prahova. La nivelul Axei 10 sunt depuse spre finantare 23 de proiecte prin care sunt solicitate fonduri cu o valoare de peste 170 de milioane de lei.
 
Licente bimghid_proiectareACAD

Autentificare

Revista Agenda Constructiilor editia nr. 146 (Octombrie 2019)
ROCKWOOL 196
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
EURO-Constructii 2020
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2018-2019 & Perspective 2020-2023
Carpatcement 196
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2018-2019 & Perspective 2020-2023

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere