Agenda Constructiilor
Marti, 02 Iunie 2020
Home - Stiri - Oportunitati & Comunicate - UTCB: 200 de ani de invatamant superior de constructii in Bucuresti
UTCB: 200 de ani de invatamant superior de constructii in Bucuresti
Oportunitati & Comunicate Publicat de Stelian DINCA 10 Dec 2018 17:30
Miercuri, 12 decembrie 2018, de la ora 1000, in Aula Bibliotecii Centrale Universitare “Carol I”, Cladirea Fundatiei Regale „Carol I”, Calea Victoriei, nr. 88, sector 1, Bucuresti, UTCB organizeaza evenimentul “200 de ani de invatamant superior de constructii in Bucuresti”.
Invatamantul superior de constructii a contribuit in mod determinant la dezvoltarea Romaniei moderne prin formarea unui corp profesional bine pregatit ce a avut realizari de prestigiu precum dezvoltarea retelei nationale de drumuri, poduri si cai ferate, dezvoltarea industriei energetice prin realizarea de baraje, dezvoltarea urbanistica rapida a Romaniei din a doua jumatate a secolului trecut, dezvoltarea industriala polivalenta prin realizarea de structuri si instalatii de mare complexitate (lista nu este exhaustiva, ci exemplificativa).
Industria de constructii este principalul beneficiar al proceselor educationale si de cercetare ale UTCB si de aceea legatura cu mediul de afaceri - acolo unde absolventii Universitatii isi vor pune in aplicare cunostintele dobandite iar cercetarea isi va arata roadele - este extrem de importanta pentru pregatirea specialistilor respectand cerintele de insertie pe piata muncii.
Traditia Universitatii Tehnice de Constructii Bucuresti (UTCB) porneste din anul 1818, de cand fondatorul invatamantului in limba romana in Tara Romaneasca, marele iluminist si patriot Gheorghe Lazar, infiinteaza la Bucuresti, la manastirea Sfantu Sava, „o Academie cu stiinta, chiar in limba maicii sale”, in cadrul careia apare prima scoala tehnica in care au fost pregatiti, intr-o grupa speciala, primii ingineri hotarnici. Astfel, in acest an sarbatorim 200 de ani de invatamant superior de constructii in Bucuresti.
La evenimentul din data de 12 decembrie sunt asteptate personalitati marcante care au avut si au contributii remarcabile la promovarea si dezvoltarea culturii, a invatamantului, promovarea invatamantului superior de constructii si dezvoltarea ingineriei civile in Romania, reprezentanti ai mediului academic si economic.
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
COVID-19ALLBIMACADTeraSteel
ROCKWOOL 196
A aparut editia
MAI 2020!

Autentificare

 
COVID-19
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere