Agenda Constructiilor
Vineri, 07 Octombrie 2022
GRUNDFOS
Home - Stiri - Piata Muncii & Resurse Umane - Catalyst: Specialistii Tech, tot mai cautati de angajatori din Auto, Fintech si Energie
Catalyst: Specialistii Tech, tot mai cautati de angajatori din Auto, Fintech si Energie Imprimare Email
Piata Muncii & Resurse Umane Publicat de Stelian DINCA 18 Apr 2022 12:24
Piata muncii din Romania inregistreaza in 2022 o schimbare majora in ceea ce priveste cerintele angajatorilor, alimentata de transformarile generate de pandemie din ultimii doi ani. Companii din industrii care in mod traditional nu cautau cu precadere specialisti tech - Automotive, Fintech si Energie - sunt, in prezent, puse in situatia de a-si reconfigura organigrama pentru a include angajati cu abilitati tehnice.
Firmele prezente la editia curenta a targului Angajatori de TOP Tech au disponibile peste 5.000 de oportunitati de cariera pentru specialisti tehnici cu diferite niveluri de experienta. Toate joburile din departamentele IT&C sunt remote, o facilitate apreciata in special de Generatia Z.
Printre oportunitatile de cariera disponibile la targul de joburi ce se desfasoara online pana pe 1 mai, se numara 1.000 programe de internship pentru studenti, 2.500 de pozitii pentru cei aflati la inceput de cariera (0-1 an experienta), 1.500 de joburi mid-level si alte 500 pentru candidatii cu peste 5 ani de experienta.
Potrivit datelor organizatorilor, companiile care activeaza in domeniile Automotive, Servicii IT si Fintech au inregistrat o crestere notabila a numarului de joburi tech disponibile in cadrul acestei editii a targului, urmate de firmele din Energie, dar nu numai.
“Domeniul IT este un domeniu a carui importanta a crescut exponential odata cu pandemia, iar planurile de digitalizare din toate industriile a facut ca numarul de joburi din acest domeniu sa creasca proportional. Pe langa companiile de software, acum si cele din Automotive, Energie, Banking sau Consultanta recruteaza intr-un ritm accelerat candidati cu background in tehnologie. Dinamica este sustinuta si de centrele noi de tehnologie care s-au deschis in Romania in ultimii ani si se traduce si printr-un numar mare de programe pentru studenti, la aceasta editie fiind disponibile 1.000 de internship-uri pentru urmatoarea generatie de profesionisti tech. Schimbarile din acest sector de activitate se reflecta si la nivelul deschiderii angajatorilor pentru a recruta candidati din alte domenii care doresc sa se respecializeze”, a declarat Dragos Gheban, Managing Partner, Catalyst Solutions, organizatorul targului de joburi Angajatori de TOP.
Un alt domeniu unde numarul de oportunitati de joburi in domeniul tech a crescut semnificativ in ultimii ani este cel pharma, unde sunt disponibile joburi precum Analytical Development Specialist sau Specialist Automatist.
 
Top centre tech din Romania
Cele mai active orase din punct de vedere al ofertei de locuri de munca raman centrele tech consacrate precum Bucuresti, Cluj-Napoca, Timisoara, Brasov sau Iasi, insa, anul acesta, pe Harta Centrelor de Tehnologie din Romania au aparut si orase mai mici cum ar fi Zalau, Mioveni, Blaj, unde sunt disponibile joburi din domeniul tech la companii precum Renault, Bosch sau Michelin.
 
Green is the new Tech si initiative CSR
Dincolo de vizitarea standurilor virtuale in vederea aplicarii la una dintre cele 5.000 de pozitii disponibile, experienta targului online ofera praticipantilor la Angajatori de TOP Tech ocazia de a discuta live cu angajatorii, dar si cu consultanti in cariera.
Potrivit celor mai recente studii, sustenabilitatea si initiativele de responsabilitate sociala ale companiilor reprezinta o prioritate pentru angajatii care apartin Generatiei Z, dar si pentru Milleniali, atunci cand aleg viitorul angajator. In acest sens, cei interesati sa afle ce proiecte de sustenabilitate demareaza companiile prezente la targul Angajatori de TOP Tech pot participa pe 18 aprilie la GREEN DAY - Green is the new Tech. Angajatorii participanti in aceasta zi sunt si sponsorii unei ample initiative in domeniul protejarii naturii: pentru fiecare participant la webinar, se va planta un copac.
“Suntem foarte mandri de colegii nostri care au pastrat viu spiritul frumos al Zentiva, de-a lungul a sase decenii de cand fabrica Zentiva din Romania functioneaza fara intrerupere. Suntem o companie cu traditie in industria farmaceutica din Romania, o companie careia ii pasa, si ne simtim norocosi ca lucram la Zentiva si activam intr-un domeniu in care activitatea noastra conteaza cu adevarat pentru ceilalti. Cautam in permanenta talente care sa se alature echipei noastre in cele trei divizii ale companiei: operatiuni comerciale, industriale si functiuni globale. In prezent avem disponibile posturi care se adreseaza atat absolventilor de studii medii, cat si specialistilor cu studii in chimie, farmacie si alte domenii tehnice. Ii asteptam pe vizitatorii celui mai mare targ de recrutare online, Angajatori de Top, sa ne cunoasca si sa acceseze oportunitatile de cariera din compania noastra, a mentionat Ioana Lucescu, Director Comunicare, Zentiva Romania.
Programul evenimentului poate fi accesat aici.
 
Lista completa a companiilor participante la Angajatori de TOP Tech:
8x8, ABA - Austrian Business Agency, Accenture, Accesa, Atos, Atoss Software, Autoliv Romania, BearingPoint Romania, Bosch Romania, CER Cleaning Equipment, Continental, Dell Technologies, DRAXLMAIER Group, E.ON Romania, Elektrobit Automotive Romania, Enel, ENGIE Romania, Evalueserve, Finastra, Flex Romania, GE Digital Grid, Grupul Holcim Romania, Haier Europe, HCL Technologies, Hella Romania, Huawei, Huf Romania, Imsat, intive, K2View, Kone, MassMutual Romania, Mercedes-Benz Romania, METRO.digital, Michelin Romania, Miele, opesus, Preh Romania, Prysmian Group, Raiffeisen Bank, REI Development Services, Renault Grup, Siemens, Societe General Global Solution Service (SG GSC), Synopsys, Tara Interactive, UniCredit Services, Veeam Software, Wolters Kluwer, Yazaki Component Technology Romania, Zentiva Romania, ZF Tech Center Timisoara.
Partenerul educational al evenimentului este ViatadeStudent.ro.
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
TERAPLASTVideoConfAC-iulAUTODESKALLBIM
ROCKWOOL 196
TOP-500-CONTRACTORS
A aparut editia
SEPTEMBRIE
2022!
 
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
rigips
Ubitech
FRONTALE
leviatan
hilti
viarom
leviatan
MAKITA
ERBASU CONSTRUCT
Acvatot 2019
CELCO 2020
CONCEPT STRUCTURE
BMI_Icopal
strabag nivel 1

Parteneri

HABITAT
AHK 2022
FPSC_2019
AICPS_30
ef-de-n
ROGBC 2016
econet
Piata de Constructii 2014

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere