Agenda Constructiilor
Duminica, 10 Decembrie 2023
Liebher
Home - Stiri - Producatori & Furnizori - ASA CONS vizeaza extinderea productiei in zona Capitalei
ASA CONS vizeaza extinderea productiei in zona Capitalei
Producatori & Furnizori Publicat de Elena Icleanu 17 Apr 2013 08:33
Producatorul de elemente prefabricate din beton Asa Cons Romania, cu sediul in localitatea Turda (judetul Cluj), a inregistrat, in 2012, o cifra de afaceri de aproximativ 12 milioane de euro, situandu-se pe un trend usor ascendent in comparatie cu nivelul din 2011. Pentru 2013, Bogdan Bulgaria, directorul general al companiei, estimeaza mentinerea acestei tendinte, prin majorarea cu peste 5% a acestui indicator. Fabrica de la Turda si afacerile fostului grup Asa din Ucraina, Serbia si Ungaria au fost preluate, la finele anului 2008, de holdingul franco-finlandez Consolis, lider european in productia de elemente prefabricate din beton, avand sediul central in Bruxelles, Belgia.
 
- Cum estimati evolutia sectorului local de elemente prefabricate din beton?
- Anul trecut am remarcat existenta pe piata constructiilor a unui numar redus de proiecte in comparatie cu nivelul din 2011, insa diferenta nu este semnificativa. O prognoza pentru 2013-2015 reprezinta un demers destul de riscant, avand in vedere lipsa de predictibilitate caracteristica segmentului specific de activitate in aceasta perioada. Din punct de vedere tehnic, remarcam, in continuare, mentinerea unui nivel ridicat al concurentei intre solutiile constructive pe structura de beton si metal, cu avantajele si dezavantajele fiecareia. De asemenea, observam lipsa de transparenta in atribuirea proiectelor, o oarecare reticenta a potentialilor investitori in a lansa proiecte (din cauza instabilitatii mediului economic / de afaceri din tara noastra) si, nu in ultimul rand, o anumita retinere din partea clientului final fata de ansamblurile de locuinte realizate din prefabricate (probabil ca urmare a unor reminiscente din perioada anterioara anului 1989, in pofida avantajelor acestui tip de solutie constructiva).
- Ce obiective aveti in perioada urmatoare?
- In momentul de fata, tinand cont de capacitatea mare de productie de care dispunem la Turda, nu luam in calcul investitii cu privire la majorarea acesteia, dar vom aloca fonduri pentru dezvoltarea tehnologica, in vederea eficientizarii activitatii si reducerii costurilor. Nu excludem, insa, o extindere a zonei de influenta, fie prin constructia unei noi fabrici in apropierea Capitalei, fie prin preluarea unui alt producator, situat in regiunea unde urmarim sa ne dezvoltam.
- Mentionati principalele proiecte pentru care livrati prefabricate.
- Anul trecut am inregistrat o scadere cantitativa de circa 10% a livrarilor, cu mentiunea ca in prima jumatate a lui 2012 am consemnat rezultate mult sub media anilor anteriori, de unde rezulta o imbunatatire semnificativa a cererii in a doua parte a anului. Cele mai importante proiecte in executia carora ne-am implicat in ultima perioada au fost reprezentate de fabricarea si montajul structurii din elemente de beton armat si precomprimat pentru obiectivele industriale Plexus (Oradea), MGI Coutier (Timisoara), Bosch (Jucu), Webasto (Salonta), Emerson (Cluj-Napoca), Makita (Branesti), toate avand o amprenta la sol de circa 20.000 mp. Am mai livrat prefabricate si pentru cateva centre comerciale Kaufland, Dedeman, Penny Market, Lidl etc.
- Ce dificultati intampinati in activitate?
- Principalele probleme caracteristice acestui domeniu de activitate ar fi, pe de o parte, capacitatea excesiva de productie existenta pe piata, aflata in total dezechilibru fata de cerere. Aceasta situatie determina o serie de competitori din domeniu sa ofere preturi de multe ori sub limita profitabilitatii. Ne confruntam, pe de alta parte, cu o lipsa de maturitate a pietei de profil, remarcata mai ales in randul dezvoltatorilor ce selecteaza, in dorinta de a obtine preturi nerealiste ale proiectelor pentru executia unor lucrari de anvergura, antreprenori modesti, neexperimentati sau chiar rau-intentionati, care deseori nu-si platesc furnizorii, «ingropandu-si» premeditat firma prin intermediul conceptului permisiv al insolventei. Acestia isi continua, ulterior, activitatea in aceeasi maniera, prin intermediul unei alte societati comerciale inregistrate sub un nume foarte asemanator celei anterioare si contracteaza alte proiecte.
 
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ALLBIMALLBIMhilti
ROCKWOOL 196
romania fara hospice
TOP-500-CONTRACTORS
Editia OCTOMBRIE 2023!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 178 (Octombrie 2023)
 

Autentificare

GHID de INSTALARE
strabag nivel 1
FRONTALE
CDS
leviatan
ERBASU CONSTRUCT
Acvatot 2019
rigips
MAKITA
leviatan
theda mar
BALTIC
grundfos
viarom
Ubitech
CONCEPT STRUCTURE
noark

Parteneri

HABITAT
AHK 2022
FPSC_2019
ef-de-n
econet
ROGBC 2016
BA 2023
AICPS_30
Piata de Constructii 2014
TOP500 Atreprenori de Constructii 2023
PIATA de TAMPLARIE Analiza 2021-2022 & Perspective 2023-2027 (TOP500)
TOP500 Producatori de Tamplarie 2023

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu