Agenda Constructiilor
Vineri, 07 Octombrie 2022
GRUNDFOS
Home - Stiri - Producatori & Furnizori - BARRIER: Dorim sa fim prima optiune in Romania in materie de achizitii de ferestre
BARRIER: Dorim sa fim prima optiune in Romania in materie de achizitii de ferestre
Producatori & Furnizori Publicat de Ovidiu Stefanescu 23 Iul 2021 06:53
„Pana in prezent, ne-am asumat misiunea de a aduce si a mentine un grad ridicat de confort in fiecare casa, oferind ansambluri de tamplarie de calitate superioara. Suntem consecventi in demersul de a ne mentine si consolida pozitia concurentiala si dorim sa fim prima optiune, pe plan national, in materie de achizitii de ferestre si usi atat pentru persoane fizice, cat si pentru companii sau dezvoltatorii locali. Producem solutii capabile sa satisfaca cele mai inalte exigente de performanta in materie de eficienta energetica si design, devenind, in timp, o baza strategica pentru afaceri de succes”. Astfel poate fi sintetizata strategia companiei Barrier, a carei echipa manageriala a urmarit cu perseverenta in ultimii ani castigarea unei pozitii dominante intr-un domeniu aflat in continua dezvoltare, cu un rol determinant in implementarea politicilor europene de eficientizare energetica.
 
Reteta succesului - parteneriate solide, pe termen lung
Calitatea produselor si serviciilor promovate constituie principalul argument al companiei din Bacau. Performanta ansamblurilor comercializate nu se limiteaza doar la tehnologiile de ultima generatie folosite in procesele de fabricatie sau la materialele de top utilizate. Rolul primordial este jucat de echipa de angajati profesionisti si de dorinta acestora de autodepasire, ce constituie principalul ingredient ce asigura inalta calitate a ferestrelor Barrier. Responsabilitatea este, la randul sau, esentiala, deoarece garanteaza respectul acordat clientilor si intelegerea corecta a asteptarilor pe care acestia le au de la ferestrele Barrier. „Consideram ca avem responsabilitatea de a oferi clientilor nostri cele mai bune solutii, perfect adaptate cerintelor specifice, iar aceasta nu se poate face fara o abordare profesionala. Putem afirma ca stim cu precizie ce, de ce, cand si cum sa facem si nu ne oprim aici. Acesta este principalul nostru atu: ne propunem ca ferestrele Barrier sa fie perfecte. Un alt ingredient al retetei succesului este constituit de parteneriatele de lunga durata. Apreciem increderea companiilor cu care colaboram si dorim permanent sa le depasim asteptarile. Nu furnizam doar un produs, ci construim o relatie, pornind de la fiecare fereastra livrata. In fine, comunicarea permanenta este o conditie esentiala. Suntem deschisi la asteptarile clientilor, le explicam tot ce trebuie sa stie pentru a alege fereastra potrivita. Obiectivul nostru este acela de a fi inconjurati doar de case cu ferestre bine facute si impartasim tuturor acest deziderat”, subliniaza specialistii companiei.
 
 
Drumul de la o firma locala la un brand recunoscut si apreciat de clienti
Istoria firmei a inceput in 1995, cand a demarat activitatea companiei. Opt ani mai tarziu era inaugurat primul atelier de productie, in cadrul caruia activau 10 angajati, ce deserveau o linie manuala de fabricatie cu o capacitate de 30 de ferestre pe zi. Productivitatea a fost net imbunatatita incepand cu 2008, cand in dotarea unitatii a intrat prima linie de productie automata, numarul angajatilor majorandu-se la 25. Aceasta a permis ca, din 2010, sa demareze colaborarea cu dealeri de ferestre, activi in judetul Bacau. Procesul de dezvoltare care a continuat prin achizitia celei de-a doua linii a asigurat cresterea capacitatii si, implicit, a numarului de angajati. Pasul urmator a fost reprezentat de aparitia brand-ului Barrier, o consecinta fireasca a evolutiei accelerate a operatiunilor si extinderii prezentei in afara judetului de resedinta, in Iasi si Suceava - proces ce a avut loc incepand cu 2011. Aceasta maturizare evidenta a firmei a adus dupa sine necesitatea concentrarii activitatilor sub un nume puternic, astfel incat in 2012 a aparut brand-ul Barrier, care, treptat, a castigat o puternica notorietate pe plan national. In urmatorii doi ani a avut loc o etapa de consolidare a operatiunilor de distributie, care s-au extins treptat in Alba, Brasov, Braila, Buzau, Cluj, Covasna, Galati, Harghita, Maramures, Mures, Neamt, Prahova, Sibiu, Tulcea si Vrancea. De asemenea, in aceeasi perioada a fost construit cel mai mare parc industrial pentru productia tamplariei termoizolante, dotat cu linii de productie de ultima generatie, caracterizate prin performante foarte inalte. „O contributie importanta la cresterea brand-ului Barrier a avut-o si o are, in continuare, dorinta de a lucra la cel mai inalt nivel calitativ pentru toti clientii, indiferent de notorietatea lor sau de marimea comenzilor lansate”, mai arata oficialii companiei.
 
 
 
Anul 2014 a marcat relocarea companiei in noul centru ultramodern de productie a tamplariei din Bacau, concomitent fiind lansat noul departament de export si franciza Barrier. De asemenea, tot atunci imaginea marcii a fost puternic consolidata prin derularea primei campanii nationale de comunicare, urmata de decernarea mai multor premii prestigioase, ce au recompensat activitatea firmei si au reprezentat o recunoastere a performantelor acesteia. In anul urmator, societatea din Bacau a participat la Made Expo - expozitie internationala de arhitectura, design si constructii, derulata la Milano. Pentru lansarea oficiala pe piata italiana, Barrier a decis sa aleaga un stand de prezentare elegant, cu o suprafata de 160 mp, care sa puna in valoare produsele si calitatile acestora. In contextul respectiv, a fost prezentata, in premiera, fereastra Barrier 80+, executata din PVC si care se poate placa optional cu aluminiu. Cele mai recente noutati, promovate pe piata de profil in ultimii doi ani au fost constituite de ansamblurile Barrier aRX A++ si Barrier 85 A++, respectiv usa culisanta Smart Slide. La inceputul anului 2020, a fost infiintat departamentul Aluminiu Speciale (DAS), specializat in montajul de pereti cortina, luminatoare, sere, tamplarie din aluminiu, placari cu panouri din aluminiu compozit , compartimentari interioare din sticla, balustrade cu parapet din sticla sau din aluminiu. De asemenea, tot in 2020 a avut loc deschiderea showroom-ului din Elvetia.
 
Capacitate de peste 1.000 u.f., mai mult de 300 de distribuitori locali si operatiuni sustinute de export
Gratie eforturilor depuse in cele doua decenii si jumatate de experienta in domeniu, Barrier a castigat increderea partenerilor si clientilor, reusind sa le ofere produse care sa asigure un grad ridicat de confort, sa raspunda prompt celor mai exigente cerinte si sa asigure solutii personalizate pentru orice tip de spatiu. In prezent, activitatile de productie se desfasoara in cadrul unui complex industrial cu o suprafata de 35.000 mp, reprezentand una dintre cele mai performante fabrici din domeniu. Cu o capacitate ce depaseste 1.500 de unitati de geam termoizolant si mai mult de 1.000 de unitati de elemente din PVC, pe zi, la care se adauga productia lunara a aproximativ 2.000 de unitati de usi sectionale si rulouri, compania din Bacau reuseste sa se plaseze in topul firmelor de profil din Romania. Ferestrele si usile din PVC si aluminiu sunt distribuite la nivel national, prin intermediul retelei de peste 300 de distribuitori. Aproximativ 15% din productie este destinata exportului in Europa, in tari precum: Italia, Franta, Elvetia, Belgia si Germania. Rezultatele remarcabile obtinute pana in prezent incurajeaza strategia de investitii pentru extinderea activitatii centrului actual de productie, ce va fi urmata, in mod firesc, de diversificarea operatiunilor externe catre alte destinatii europene.
 
 
Responsabilitate sociala si performante notabile in planul sustenabilitatii
Forta brandului Barrier deriva, in principal, din creativitate. „Dezvoltam politici de colaborare cu cei mai buni arhitecti si designeri, precum si cu cele mai puternice companii si antreprenori de constructii. Stim ca tot ceea ce se construieste in prezent ne reprezinta in viitor, iar valorile estetice ne definesc. Fiecare produs Barrier este calificat ca fiind performant, verificat din puncte de vedere functional si al designului. Proiectele noastre ne reprezinta, avem un portofoliu vast de lucrari atat pe plan national, cat si pe piata externa. Am construit un sistem functional si durabil, suntem pregatiti sa privim increzatori spre viitor. Modelul nostru de dezvoltare se bazeaza pe strategii construite de oameni specializati, care gandesc acum pentru ce va fi maine. Provocarile pe care pozitia de lider le implica sunt pe masura performantelor noastre, asteptarile pietei de la compania noastra fiind foarte ridicate. Efortul de a ne mentine in top, prin imbunatatirea activitatilor curente de productie, este dublat de un intens proces de cercetare, testare si inovare. Investim in directia respectiva avand convingerea ca inovatia sta la baza cresterii durabile, dar si pentru a ne putea adapta mai usor produsele la solicitarile tot mai ridicate ale clientilor. Dezvoltam produse si procese noi, urmarim permanent imbunatatirea activitatii de productie, interconectam activitatile de cercetare-dezvoltare cu exigentele utilizatorilor. Testarea permanenta a produselor ofera garantia functionarii ireprosabile a acestora. Am inteles ca prin cercetare putem face acelasi produs mai repede, mai bine si mai ieftin”, mai afirma reprezentantii Barrier. Toate aceste eforturi sunt completate de o strategie coerenta de CSR. Barrier sustine o serie de proiecte sociale dezvoltate de ONG-urile din Romania, oferind burse pentru elevi si studenti. De asemenea, compania este preocupata de politica de promovare a talentelor, organizand sau sponsorizand diverse manifestari socio-culturale si sustinand evenimente sportive, pentru a sublinia ideea conform careia competitia reprezinta si stimuleaza, in aceeasi masura, intreaga activitate a companiei. In ceea ce priveste politica de mediu, aceasta este bine definita si construita de specialisti pana la cele mai mici detalii. Etapa de proiectare a produselor Barrier porneste de la calcule de eficienta energetica, pentru ca ansamblurile de tamplarie executate sa fie mereu in acord cu normativele de mediu. In plus, in fluxul de productie sunt aplicate strategii avansate de reciclare a materialelor.
 
FRANCIZA BARRIER - punct strategic nodal, pentru extinderea distributiei
Formare, informare si dezvoltare a partenerilor prin Academia BARRIER
Barrier este singurul producator la nivel national care ofera toata gama de solutii de inchideri de goluri, de la tamplaria clasica din PVC, aluminiu si pana la pereti cortina, usi de garaj, rulouri si automatizari pentru porti. In prezent, in Romania exista un numar limitat de showroom-uri in care clientul poate sa testeze produsele de tamplarie ce urmeaza sa fie montate in propria casa.
 
 
 
Franciza Barrier:
  • este punctul de interes comun pentru cele trei parti implicate: Barrier, Francizat si Client.
  • este un produs rezultat din necesitatea unor magazine specializate, cu personal instruit in domeniu.
  • este un loc unde clientul se afla in centrul atentiei deoarece consilierii identifica nevoile pe care acesta le are si gasesc cele mai bune solutii, luand in considerare raportul calitate/pret.
  • inseamna un showroom reprezentativ si mai ales o echipa de specialisti instruiti permanent in legatura cu cele mai noi tendinte si lansari pe piata de tamplarie.
  • a devenit, prin cele peste 35 de magazine la nivel national si doua peste hotare (in Elvetia si Belgia), un brand de sine statator, usor recognoscibil dupa conceptul arhitectural unic, cu toate elementele sale de identitate vizuala; fatada magazinului Barrier este ceva ce ramane in mintea consumatorului si este asociata cu tamplaria de inalta calitate.
Academia Barrier este un departament dedicat producerii de rezultate durabile, orientat catre cresterea autonomiei profesionale, care ofera, astfel, un avantaj competitiv companiei.
Scopul acestei structuri este de a sustine evolutia continua a angajatilor si a partenerilor francizati, prin programe specifice de formare, informare si dezvoltare. Acestia vor fi sprijiniti in procesul de invatare si isi vor imbunatati competentele, abilitatile, atitudinile si aptitudinile, pentru a raspunde nevoilor organizatiei, astfel contribuind permanent la formarea unei culturi organizationale solide.
 
Planuri pentru 2021
Strategia curenta vizeaza, intr-o prima etapa, extinderea francizei in orase aflate in afara ariei actuale de acoperire, in zona de est a Romaniei (Botosani, Targu Neamt, Onesti, Focsani si Braila) si, in mod deosebit, in cea de sud (Giurgiu, Targoviste, Pitesti, Curtea de Arges, Slatina, Craiova). In a doua etapa, vor fi recrutati parteneri din orasele mari, dezvoltate din punct de vedere economic, care suporta un al doilea sau chiar al treilea magazin, respectiv Bucuresti, Timisoara, Cluj-Napoca si Sibiu. In paralel, va fi demarat un proces de rebranding al magazinelor deschise inainte de 2019, pentru a le alinia la nivelul conceptual actual.
 
 
TERAPLASTALLBIMAUTODESKVideoConfAC-iul
ROCKWOOL 196
TOP-500-CONTRACTORS
A aparut editia
SEPTEMBRIE
2022!
 
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
rigips
leviatan
Ubitech
BMI_Icopal
ERBASU CONSTRUCT
strabag nivel 1
viarom
CELCO 2020
hilti
FRONTALE
Acvatot 2019
MAKITA
CONCEPT STRUCTURE
leviatan

Parteneri

HABITAT
AHK 2022
FPSC_2019
AICPS_30
ROGBC 2016
ef-de-n
econet
Piata de Constructii 2014

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere