Agenda Constructiilor
Sambata, 22 Iunie 2024
RAWLPLUG
Home - Stiri - Producatori & Furnizori - CRH: Vanzarile de ciment din centrul si estul Europei au crescut in primul trimestru
CRH: Vanzarile de ciment din centrul si estul Europei au crescut in primul trimestru
Producatori & Furnizori Publicat de Elena Icleanu 30 Apr 2020 05:36
Producatorul irlandez de materiale de constructii CRH a raportat, pentru primele trei luni ale acestui an, o crestere de 3% a vanzarilor comparativ cu aceeasi perioada din 2019, impactul crizei Covid-19 afectand business-ul grupului numai in a doua jumatate a lunii martie. Pentru 2020, previziunile sunt incerte si nu pot fi estimate in mod rezonabil in acest moment, arata conducerea CRH intr-o notificare referitoare la evolutia afacerilor in primul trimestru din 2020.
"Am avut un inceput bun de an si, desi raspandirea pandemiei de Covid-19 la nivel global a venit cu provocari pentru noi toti, am incredere ca, cu puterea financiar a CRH si experienta echipelor manageriale ale companiilor din grup, vom depasi aceste momente nesigure si nemaiintalnite. Luam, in continuare, toate masurile necesare pentru a ne proteja angajatii si afacerile, dar si pentru a ne asigura ca suntem bine pozitionati si pregatiti pentru revenirea pietelor", a declarat Albert Manifold, CEO al grupului CRH.
CRH anunta ca va continua sa monitorizeze evolutia rapida a situatiei generate de criza de coronavirus si ca va implementa masuri de continuitate a afacerilor la nivelul tuturor operatiunilor globale. Aceste masuri includ cresterea gradului de protectie si respectarea protocoalelor sanitare in toate unitatile grupului, precum si ajustarea activitatilor pentru a asigura mentinerea regulilor de distantare sociala.
In cadrul diviziei de materiale de constructii din Europa, inceputul de an foarte bun de an a fost anulat de impactul masurilor luate de guverne in contextul Covid-19, rezultatul fiind stagnarea vanzarilor din primul trimestru al acestui an, la nivelul din aceleiasi perioade din 2019. In vestul continentului, majorarile de preturi au fost anulate de scaderea volumelor, in Europa de Est vanzarile de ciment au fost deasupra celor din T1 2019, masurile din aceste tari avand un impact redus asupra activitatii. 
 
Impactul Covid-19 la nivelul pietelor
Potrivit datelor CRH, operatiunile din Europa au fost cele mai afectate de masurile luate in contextul pandemiei de coronavirus, ca urmare a suspendarii activitatilor in mai multe tari vest-europene, inclusiv Marea Britanie, Franta si Irlanda. "Cu exceptia anumitor activitati esentiale, care au continuat, operatiunile noastre din aceste tari au fost afectate semnificativ in ultimele saptamani. Pe de alta parte, in absenta unor restrictii generale referitoare la activitatile de constructii din centrul si estul Europei, operatiunile de pe aceste piete au fost mai putin afectate", se arata in comunicarea CRH.
In America de Nord, in contextul in care au fost implementate masuri de siguranta in toate SUA, activitatile de constructii au fost declarate drept esentiale in majoritatea statelor si au putut continua, cu respectarea masurilor de protectie recomandate de autoritati. "Afacerile din Pennsylvania, New York si Washington au fost cele mai afectate, la polul opus aflandu-se cele din sud-estul, centrul si vestul continentului. In plus, portofoliul puternic si un mediu favorabil de ofertare continua sa asigure sprijin business-ului si, desi situatia ramane flexibila, am inceput sa vedem si primii indicatori ai ridicarii restrictiilor pe mai multe piete", mai precizeaza conducerea CRH.
In Filipine, restrictiile guvernamentale aplicate in luna martie au rezultat in reduceri semnificative ale volumelor de vanzari si activitatilor operationale.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ABONARE REVISTEALLBIMhiltiSISECAM
ROCKWOOL 196
Editia
MAI 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 182 (Mai 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
quadratum
CDS
viarom
CONCEPT STRUCTURE
ness project
MAKITA
BogArt
ERBASU CONSTRUCT
Acvatot 2019
EDIT-Structural
strabag nivel 1
noark
leviatan
Ubitech
siniat
konsent
concelex
rigips
theda mar

Parteneri

HABITAT
AHK 2022
top 500
FPSC_2019
top 500
ef-de-n
ROGBC 2016
top 500
econet
AICPS_30

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander