Agenda Constructiilor
Sambata, 13 Aprilie 2024
hilti
Home - Stiri - Producatori & Furnizori - ELIS PAVAJE: Oportunitati de dezvoltare venite dinspre zona infrastructurii
ELIS PAVAJE: Oportunitati de dezvoltare venite dinspre zona infrastructurii
Producatori & Furnizori Publicat de Ovidiu Stefanescu 16 Feb 2024 06:25
Elis Pavaje este o afacere de familie, care a fost fondata in 1991, in localitatea Petresti, din judetul Alba, la initiativa familiei Gota. In prezent, compania produce si comercializeaza prefabricate din beton vibropresat, cum ar fi dale, pavele, borduri, rigole, elemente de canalizare, elemente pentru gradina. Suplimentar, firma ofera servicii profesionale precum consultanta, proiectare si executie pentru proiecte de infrastructura, industriale sau comerciale. Elis Pavaje detine 5 unitati proprii de productie, iar solutiile sale sunt comercializate de mai mult de 200 de parteneri din intreaga tara. Pentru a afla mai multe despre nivelul de dezvoltare a afacerilor intr-o perioada delicata pentru sectorul local al constructiilor, a fost solicitata opinia directorului general al Elis Pavaje, Emil Gota.
 
- Cum au evoluat vanzarile in 2023, pe segmentul proiectelor rezidentiale? - 2023 a fost un an cu multe provocari. Noi insa am fost mai prezenti in piata, mai competitivi, am asigurat pachete de servicii si produse. Cresterea am avut-o in special pe categoriile de clienti constructori si montatori, precum si prin departamentul nostru de servicii in regim de antrepriza generala, care au avut o evolutie de peste 31% fata de anul anterior.
Din punct de vedere al performantei financiare, rezultatele sunt peste asteptari pentru anul care a trecut, iar pentru 2024 am bugetat o usoara crestere, de aproximativ 5%.
 
- Ce obiective aveti planificate pentru perioada care urmeaza?
- Avem un buget de 10 milioane de euro pentru acest an. Urmarim sa investim in dezvoltarea capacitatilor de productie la fabricile existente. De asemenea, anul acesta vom lansa produse noi, realizate in urma unor investitii in roboti industriali, ce vor realiza modele cu specificatii deosebite.
 
 
- Intentionati accesarea de finantare prin intermediul programului ConstructPlus?
- Ne bucuram pentru aceasta initiativa a statului. Desigur, vom participa in program in vederea sustinerii investitiilor in dezvoltarea productiei.
 
- Care sunt cele mai noi produse incluse in oferta si ce aduc acestea nou pe piata?
- In 2023 am lansat produse de pavaj de dimensiuni rectangulare, de 40 cm x 10 cm, cu grosime de 6 cm, cu finisaje atat pentru gama premium, cat si pentru cea standard. Exista un interes al pietei rezidentiale mai ales pentru produse rectangulare, lunguiete, precum si pentru mixuri de nuante. De aceea, am introdus produse complementare pentru pavajul cu mixuri de nuante, respectiv borduri si rigole cu nuante Dolomit si cafe, precum si borduri de colt sau borduri curbe.
 
- Ce provocari si oportunitati majore identificati la inceputul anului 2024?
- Provocarea de inceput de an este implementarea e-factura, care bulverseaza piata, dar daca sistemul va functiona, va asigura o organizare mai buna a fluxului documentelor financiare. Oportunitatile noastre vin din zona infrastructurii, unde vedem deja multe licitatii.
 
ABONARE REVISTERAWLPLUGALLBIMSISECAM
ROCKWOOL 196
Editia
IANUARIE/FEBRUARIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 180 (Ianuarie-Februarie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
quadratum
ness project
leviatan
Acvatot 2019
Ubitech
rigips
strabag nivel 1
theda mar
ERBASU CONSTRUCT
EDIT-Structural
viarom
CDS
CONCEPT STRUCTURE
concelex
siniat
noark
MAKITA

Parteneri

top 500
AHK 2022
HABITAT
FPSC_2019
ef-de-n
econet
top 500
top 500
ROGBC 2016
AICPS_30

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander