Agenda Constructiilor
Joi, 22 Aprilie 2021
 
Home - Stiri - Producatori & Furnizori - HEIDELBERGCEMENT: Piata cimentului poate creste usor in 2016
HEIDELBERGCEMENT: Piata cimentului poate creste usor in 2016
Producatori & Furnizori Publicat de Elena Icleanu 28 Iun 2016 11:19
Piata cimentului din Romania a crescut usor in primele trei luni ale acestui an, comparativ cu acelasi interval din 2015, in special datorita conditiilor meteorologice favorabile din aceasta perioada, potrivit datelor HeidelbergCement Romania (fosta Carpatcement), subsidiara locala a producatorului german HeidelbergCement. Totusi, dinamica activitatii a incetinit in trimestrul al doilea. "Conditiile meteo nefavorabile, dominate de precipitatii abundente, au afectat lucrarile de constructii si, implicit, consumul. Este greu de estimat cat a fost impactul conditiilor meteo si cat cel datorat evolutiei pietei in sine. In perioada urmatoare, nu se intrevad noi proiecte mari, astfel ca, pana la finalul anului 2016, probabil ca piata cimentului va inregistra o usoara crestere, intr-un scenariu optimist, fata de nivelul din 2015. Importanta este relansarea de proiecte mari si cresterea increderii in investitii in general", a declarat Florian Aldea, directorul general al HeidelbergCement Romania.
Potrivit managerului, incertitudinele legate de intrarea in vigoare a legii privind darea in plata au generat o situatie de expectativa pe piata investitiilor private si, in special, in sectorul constructiilor rezidentiale. "In general, putem spune ca s-a inregistrat o scadere a numarului de proiecte pe toate segmentele de pe piata (rezidential, nerezidential si de infrastructura). In acest context, lansarea proiectelor de infrastructura poate genera crestere", a explicat Florian Aldea.
Potrivit datelor publice, cifra de afaceri realizata de HeidelbergCement Romania s-a stabilizat, anul trecut, la circa 750 milioane de lei (-2%). "Rezultatele din 2015 arata ca, prin calitatea produselor si serviciilor noastre, prin reducerea riscului de acumulare a creantelor, respectiv prin securizarea incasarilor, prin optimizarea costurilor, prin determinarea si profesionalismul intregii echipe, vanzarile au confirmat efortul depus", a precizat managerul HeidelbergCement Romania.
Totusi, livrarile de ciment realizate de companie in primul trimestru al acestui an s-au inscris pe un trend puternic ascendent, datorat revenirii pietei locale a constructiilor si vremii favorabile. Potrivit datelor incluse in cel mai recent raport financiar al grupului, rata profitabilitatii activitatii operationale inainte de amortizare s-a imbunatatit, ca urmare a cresterii importante a cantitatilor comercializate in contextul unei reduceri a costurilor variabile.
In continuare, printre problemele din domeniu, Florian Aldea a reamintit lipsa de predictibilitate si increderea scazuta a investitorilor, care, in contextul dat de volatilitatea cadrului macroeconomic, dificultatea finantarii proiectelor, riscurile de neincasare si intarzierile la plata creantelor, presiunile asupra cursului de schimb si de fluctuatiile preturilor combustibililor, reprezinta, in continuare, provocari majore cu care se confrunta toti competitorii de pe piata constructiilor din Romania.
***
HeidelbergCement detine in tara noastra 7 cariere si 7 balastiere de agregate localizate in 12 judete, cu un numar total de peste 1.000 de angajati. Compania mai administreaza, la nivel national, trei fabrici de ciment (la Tasca, Fieni si Chiscadaga) si 19 statii de betoane, avand un rulaj anual mediu de circa 200 milioane de euro.
 
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 

PAGINA PERZONALIZATA

gamma_2021VideoConfAC-iulALLBIMAUTODESKTERAPLAST
ROCKWOOL 196
A aparut editia
MARTIE/APRILIE 2021!
 
 

Autentificare

 
COVID-19
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
rigips
hilti
cv water 2021
CELCO 2020
strabag nivel 1
ssab ag antrepriza generala
Acvatot 2019
ERBASU CONSTRUCT
hidroplasto

Parteneri

HABITAT
C4E FORUM
FPSC_2019
AHK 2018
AICPS_30
econet
ROGBC 2016
ef-de-n
Piata de Constructii 2014

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere