Agenda Constructiilor
Luni, 19 Aprilie 2021
 
Home - Stiri - Producatori & Furnizori - IULIAN MANGALAGIU: Perspectivele pentru 2017 sunt inca sub semnul intrebarii
IULIAN MANGALAGIU: Perspectivele pentru 2017 sunt inca sub semnul intrebarii
Producatori & Furnizori Publicat de Elena Icleanu 28 Dec 2016 10:13
Perspectivele pentru anul 2017 sunt inca sub semnul intrebarii, evolutia sectorului de constructii fiind rezultatul unui mix format din cresterea economica din 2016 (datorata suplimentarii locurilor de munca, trend ce determina sporirea consumului) si a politicilor economice implementate, potrivit opiniei lui Iulian Mangalagiu, directorul general al Brikston SA, unul dintre principalii producatori de caramida din Romania. "In 2016 au crescut destul de mult investitiile private in domeniul constructiilor, in timp ce investitiile autoritatilor, atat locale, cat si centrale, s-au lasat asteptate. Imediat dupa alegerile locale s-a observat o scadere a numarului autorizatiilor de construire eliberate, cauzata de blocarea activitatilor in primarii, ca urmare a alegerilor si schimbarilor ce au avut loc in comisiile de urbanism. Dupa trei luni, activitatea a revenit la normal si acum se poate vedea ca pierderile suferite sunt, in mare parte, recuperate. O parte din constructiile din 2016 sunt mutate catre inceputul lui 2017. Alegerile parlamentare incheiate recent pot crea, la randul lor, o frana in constructii, pana cand noii alesi isi vor ocupa posturile si vor realiza planuri de actiuni. Tara are mare nevoie de investitii in infrastructura, care se lasa asteptate, insa ultimele guverne au preferat masurile sociale in detrimentul investitiilor", a declarat Iulian Mangalagiu.
Managerul estimeaza ca in anul 2017 piata materialelor de constructii se va dezvolta la un nivel similar celui din 2016, in special datorita continuarii programului Prima Casa, cresterii investitiilor straine, noului val de credite bancare, dezvoltarii pietei muncii si costurilor reduse ale produselor. "Singurul impediment care ar putea aparea este legat de schimbarile politice, care pot amana investitiile in infrastructura de care tara are nevoie", a precizat directorul companiei Brikston.
 
Afaceri de 16 milioane de euro, in 2016
Compania Brikston SA va incheia anul 2016 cu o cifra de afaceri de circa 16 milioane de euro, nivel estimat a se mentine si in 2017. "Business-ul va functiona in aceiasi parametri si in 2017, cu usoare cresteri in prima parte a anului. Previziunile noastre intrevad un progres in domeniul amenajarilor interioare si exterioare, un sector care prinde tot mai mult teren. Placile ceramice si caramida aparenta devin, usor, repere in proiectele de design, datorita versatilitatii si aspectului inedit al produselor. In acest context, este de la sine inteles faptul ca trendul este crescator", a mai spus Iulian Mangalagiu.
Principalele investitii ce vor fi derulate la nivelul companiei Brikston SA in 2017 vizeaza achizitia de utilaje pentru imbunatatirea eficientei si a productivitatii muncii, in scopul cresterii vanzarilor si al completarii portofoliului de produse.
Un alt obiectiv este reprezentat de mentinerea ritmului de inovare. "Intrucat ne uitam mereu spre tendintele europene in materie de constructii, incepem sa ne gandim in mod serios la solutii pentru segmentul eficientei energetice. Nu de mult timp, am lansat un nou produs, care este destinat imbunatatirii economiei de punere in opera. Acesta va ajuta constructorii sa economiseasca timp la manopera, prin cresterea vitezei de constructie, dar si prin reducerea consumului de mortar. In viitorul apropiat, avem in curs de cercetare si dezvoltare alte doua produse care sa indeplineasca aceleasi standarde, precum si imbunatatirea produselor existente deja in oferta", a precizat Iulian Mangalagiu.
***
Fosta companie Ceramica SA - Iasi functioneaza cu numele Brikston Construction Solutions SA din luna februarie 2015, preluand, astfel, denumirea brandului sub care sunt cunoscute produsele fabricate si comercializate. Lansata in anul 2008, marca Brikston a generat triplarea business-ului societatii in numai patru ani. Brikston SA a incheiat anul 2015 cu o cifra de afaceri de aproape 15 milioane de euro.
 
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
gamma_2021VideoConfAC-iulAUTODESKALLBIMTERAPLAST
ROCKWOOL 196
A aparut editia
MARTIE/APRILIE 2021!
 
 

Autentificare

 
COVID-19
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
hilti
cv water 2021
Acvatot 2019
hidroplasto
CELCO 2020
ERBASU CONSTRUCT
strabag nivel 1
rigips
ssab ag antrepriza generala

Parteneri

HABITAT
C4E FORUM
FPSC_2019
econet
AICPS_30
ROGBC 2016
ef-de-n
AHK 2018
Piata de Constructii 2014

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere