Agenda Constructiilor
Luni, 06 Februarie 2023
Abonare reviste
Home - Stiri - Producatori & Furnizori - KADRA a modernizat peste 2.000 de locuri pentru parcare in ultimele 6 luni
KADRA a modernizat peste 2.000 de locuri pentru parcare in ultimele 6 luni
Producatori & Furnizori Publicat de Stelian DINCA 27 Apr 2022 11:23
Autoritati locale, dezvoltatori imobiliari, manageri din zona sanitara sau de facilitati industriale – tot mai multi reprezentanti ai acestor domenii au ajuns la concluzia ca utilizarea tehnologiilor avansate pentru modernizarea parcarilor reprezinta, pe langa o caracteristica esentiala a oraselor inteligente si o modalitate de a crea confort, de a proteja mediul si, nu in ultimul rand, o sursa de profit. Doar in ultimele 6 luni, KADRA, unul dintre cei mai mari furnizori de sisteme automate de parcare din Romania, a contribuit la modernizarea a peste 2000 de locuri de parcare, din mai multe orase ale tarii, din zonele publice, rezidentiale, sanitare si industriale. KADRA, compania cu un portofoliu important de proiecte care presupun sisteme inteligente de parcare, a folosit in aceste locatii sistemul Parkomatic, unul dintre cele mai avansate si frecvent folosite sisteme de management al parcarilor sau solutii de la partenerii europeni. Aplicatia GoPark, conceputa integral de specialistii companiei si care completeaza portofoliul Parkomatic, ofera facilitati suplimentare atat soferilor, cat si administratorilor parcarilor. Aceste solutii tehnologice de ultima generatie au fost introduse in ultimele luni in orase precum Sibiu, Dej, Zalau, Craiova, Otopeni si Bucuresti.
 
Sibiul, in topul oraselor smart mobility din Romania! Peste 600 de locuri de parcare folosesc sistemul inteligent Parkomatic
Gestionarea automata a parcarilor publice este una dintre solutiile smart mobility dintre cele mai eficiente pentru reducerea traficului rutier. Sibiul a dovedit in ultimul an ca este in topul oraselor campioane la proiecte de smart mobility. Cel mai mare si populat cartier din Sibiu, Hipodrom, se bucura acum de o parcare moderna, la standarde europene, cu aproape 400 de locuri si inconjurata de o zona verde, cu locuri de joaca, ideala pentru relaxare sau familiile cu copii.
Cea mai noua parcare din Sibiu, data in folosinta in urma cu o luna este complet automata, controlata de sistemul inteligent de management al parcarilor Parkomatic de la KADRA. Parcarea dispune de 320 de locuri in interior si 100 la exterior, organizate pe 6 niveluri si prevazuta cu 4 statii duble de incarcare pentru masinile electrice. Sistemul inteligent de parcare Parkomatic a fost adaptat capacitatii mari a acestui proiect astfel incat este prevazut cu doua intrari, doua iesiri si doua case automate. Principalul avantaj al sistemului inteligent Parkomatic este usurinta in utilizare de catre de soferi si modul simplu de administrare de catre managerii parcarii. Casele automate (care permit plata cash sau cu cardul) sunt integrate in sistemul automat de parcare (terminalele de intrare si iesire, barierele automate, sistemele de recunoastere a numerelor de inmatriculare, controlerele pentru inregistrarea locurilor disponibile sau software-ul care centralizeaza datele) astfel ca parcarea nu necesita prezenta unui operator – o economie in plus pentru administratori.
Sibiul se transforma rapid intr-un smart city si prin investitia in sisteme inteligente pentru controlul unei parcari chiar in centrul orasului. Cunoscuta drept Cazarma 90, aceasta parcare a fost modernizata prin instalarea unui sistem Parkomatic integrat cu aplicatia GoPark. La acestea se adauga aplicatia locala Parcare Sibiu. Concret, pentru soferi, aceste tehnologii aduc beneficii importante, dintre care enumeram doar cateva:
- Identificarea rapida a unui loc de parcare in proximitate
- Plata cu cardul contactless si cu telefonul mobil prin NFC, dar si cu bancnote si monede
- Fluidizarea traficului in parcare, prin instalarea barierelor rapide si a camerelor LPR care identifica numarul de inmatriculare si ofera cale libera soferilor care ies din parcare
- Posibilitatea de afisare in timp real a numarului de locuri disponibile si a tarifelor, dar si de rezervare a unui loc de parcare.
Parcarea smart, o facilitate care nu trebuie sa lipseasca din ansamblurile rezidentiale moderne
Intr-o metropola ca Bucurestiul, in care gasirea unui loc de parcare este o aventura consumatoare de timp, nervi si carburant, un apartament care vine la pachet cu un loc intr-o parcare smart reprezinta un avantaj considerabil. KADRA a instalat sistemul Parkomatic in ansamblul de locuinte Global Residence Mihai Bravu, aflat nu departe de centrul orasului. Parcarea subterana beneficiaza de un sistem automat de administrare, care ofera locatarilor si vizitatorilor din zona confort, siguranta si o experienta a parcarii total lipsita de batai de cap. Au fost montate terminale de intrare/iesire, bariere electromecanice automate rapide pentru trafic intens interconectate cu sistemul de parcare si o casa automata care permite vizitatorilor plata cu cardul, inclusiv in mod contactless si NFC cu telefonul.
 
Solutii automate de management al parcarii de la KADRA pentru zonele industriale si sanitare
Sistemele automate de management al parcarii de la KADRA sunt solutii ideale si pentru zonele industriale si sanitare. Sunt practice, ajuta la optimizarea fluxurilor in parcare, permit monitorizarea accesului si asigura securitatea zonei. In plus, pentru spitale, unde exista un flux constant de vizitatori, sistemul Parkomatic se transforma intr-o sursa suplimentara de venit la bugetul local.
Spitalul Judetean de Urgenta Zalau a dat de curand in folosinta o noua parcare complet automatizata, controlata de sistemul Parkomatic de la KADRA. Cu 84 de locuri in subteran si 70 la suprafata, parcarea spitalului ofera vizitatorilor o experienta cat se poate de confortabila. Din zonele de controller soferii afla cate locuri de parcare sunt disponibile, terminalele de intrare si iesire sunt dotate cu bariere rapide, care se deschid in mai putin de o secunda, special proiectate pentru trafic intens. Casa automata permite plata cash sau cu cardul, inclusiv contactless si are inclusa functionalitatea touch screen pentru plata taxei in baza numarului de inmatriculare, fara a mai scana tichetul de parcare. Iar posibilitatea de a aplica o taxa de stationare dupa primele 15 minute gratuite este un beneficiu care nu poate fi neglijat de administratori.
Producatorul mondial de tigarete si produse fara fum Philip Morris International a investit constant in fabrica de la Otopeni, una dintre cele mai moderne din tara. Pentru optimizarea spatiilor de parcare destinate angajatilor, compania a apelat la sistemele automate de management al parcarii de la KADRA. Au fost instalate bariere automate pentru trafic intens la terminalele de intrare/iesire si camere digitale cu infrarosu pentru recunoasterea numerelor de inmatriculare. Astfel, se poate intra si iesi rapid din incinta fabricii fara scanarea vreunui tichet sau card. Aceste masuri cresc siguranta, permit administratiei sa contorizeze in timp real disponibilitatea locurilor de parcare, sa observe orele de sosire si plecare ale angajatilor si sa monitorizeze modul cum e folosita flota companiei.
„Sistemul automat de management al parcarii Parkomatic si aplicatia GoPark au fost dezvoltate din dorinta de a furniza solutii moderne pentru o serie de probleme existente la nivel national – trafic sufocant, lipsa locurilor de parcare si managementul depasit al celor existente, poluare. Dupa cum am mai afirmat deja, sunt studii realizate la noi, dar si in strainatate, care arata ca automatizarea parcarilor reduce traficul cu pana la 30%. Aceasta inseamna confort pentru soferi, mai putina poluare in orase, gestionare simpla pentru administratori si o sursa suplimentara de venit pentru bugetul local. KADRA ofera solutii adaptate pentru orice tip de parcare, destinata spatiilor rezidentiale, industriale, medicale sau publice si totodata ofera solutii complete, de la proiect, la implementare, service si mentenanta, ceea ce inseamna o economie la bugetul alocat”, spune Octavian Fanea, CEO KADRA.
 
man and machineTERAPLASTVideoConfAC-iulALLBIMMESENBURG
ROCKWOOL 196
TOP-500-CONTRACTORS
IN CURAND, prima editie
IANUARIE-FEBRUARIE 2023!
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 172 (Ianuarie-Februarie 2023)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
hilti
CONCEPT STRUCTURE
MAKITA
CELCO 2020
CDS
Ubitech
rigips
BMI_Icopal
BALTIC
strabag nivel 1
ERBASU CONSTRUCT
FRONTALE
Acvatot 2019
viarom
leviatan
leviatan

Parteneri

AHK 2022
HABITAT
FPSC_2019
ef-de-n
ROGBC 2016
AICPS_30
econet
Piata de Constructii 2014
TOP500 Atreprenori de Constructii 2023
PIATA de TAMPLARIE Analiza 2021-2022 & Perspective 2023-2027 (TOP500)
TOP500 Producatori de Tamplarie 2023