Agenda Constructiilor
Sambata, 13 Aprilie 2024
hilti
Home - Stiri - Producatori & Furnizori - KADRA: Crestere de 28% a vanzarilor de trape de fum in 2022 si perspective pozitive
KADRA: Crestere de 28% a vanzarilor de trape de fum in 2022 si perspective pozitive
Producatori & Furnizori Publicat de Elena Icleanu 19 Oct 2023 06:15
KADRA Tech a raportat o crestere de aproximativ 28% a valorii vanzarilor la trape de fum si de circa 9% la actuatoare pentru ferestre, cu referire atat la ventilatie, cat si desfumare. Potrivit Andreei Strugaru, Co-Owner & Marketing Manager al companiei, trendul ascendent in cadrul acestor divizii s-a mentinut si in primele 9 luni din 2023, desi ritmul de crestere s-a redus comparativ cu cel din 2022. 
"Cererile in domeniu par a fi preponderent orientate catre solutii de desfumare pentru hale industriale - de productie, depozitare, comerciale etc. In ordinea descrescatoare a ponderii in cifra de afaceri clasamentul produselor inglobate in solutiile de desfumare arata astfel: trape de fum pneumatice, actuatoare ferestre de desfumare, trape de fum electrice si actuatoare ferestre de ventilatie naturala organizata", a precizat Andreea Strugaru.
In ultimele 6 luni, KADRA a investit in digitalizare, pentru a aduce produsele din portofoliu mai aproape de clienti. Astfel, compania a lansat platformele de vanzare pentru clientii finali care vor sa achizitioneze policarbonat si automatizari pentru porti, usi de garaj, bariere sau case inteligente: www.policarbonat.ro si www.cameromania.com. "Acestea nu sunt doar magazine online, pentru ca oferta este completata de consultanta pentru alegerea solutiei optime si de servicii de montaj. www.cameromania.com ofera facilitatea unui montator profesionist care sa instaleze solutia achizitionata, astfel incat experienta clientilor sa fie cat mai confortabila. Vom continua investitiile in eficientizarea energetica a microproductiei, in achizitia de panouri fotovoltaice, dar totodata ne propunem dezvoltarea echipei tehnice si cresterea liniei de servicii", a adaugat reprezentanta KADRA.
In ceea ce priveste oportunitatile din acest domeniu in perioada urmatoare, Andreea Strugaru a precizat ca, desi solutiile adresate cladirilor de birouri sunt pe un trend descrescator, probabil va creste cererea de solutii de ventilatie si desfumare pentru centre comerciale, spitale, sali de sport, centre logistice, aeroporturi si blocuri de locuit. "In acest context, este posibil sa se inregistreze un usor recul la automatizari de ferestre, dar o crestere moderata la trapele de fum", a mai adaugat managerul KADRA.
 
 
Evolutii importante pentru toate gamele din portofoliul KADRA
Potrivit datelor companiei, rezultate foarte bune au fost inregistrate pentru toate gamele de produse din portofoliu, cele mai solicitate fiind, insa, sistemele de usi automate, in special cele rotative, care au crescut cu aproape 50% in ultimele 12 luni. " Aceasta preferinta a constructorilor si clientilor nostri nu ne surprinde, pentru ca observam o crestere a gradului de constientizare a avantajelor acestor produse. Exista un interes general pentru solutii de economisire a energiei electrice, iar usile rotative, care asigura o izolare mai buna intre exterior si interior, au impact si asupra facturii la energie - pe langa confort, siguranta si designul modern", a explicat Andreea Strugaru.
O crestere importanta, de 20%, a fost inregistrata, in ultimul an, si pe segmentul sistemelor de management automat al parcarii, Parkomatic. "Suntem lideri in domeniu si ne bucuram ca solutia pe care o oferim raspunde necesitatilor din sectorul public si privat, cu atat mai mult cu cat cererea este, in continuare, mare. Automatizarea unei parcari inseamna scaderea costurilor de functionare. Totodata, se reduce poluarea, creste gradul de confort al populatiei si, nu in ultimul rand, investitia se recupereaza imediat. Ca o caracteristica a ultimelor 12 luni, observam un interes crescut pentru solutii de acces sofisticate, cu functionalitati speciale, cu durata mare de viata si eficiente energetic. Modelul Thermcord, care asigura o izolare termica superioara a fost printre cele mai solicitate, alaturi de usile cu break-out (sisteme de evacuare in cazuri de urgenta)", a mai precizat reprezentanta KADRA.
 
 
Provocari legate de impredictibilitate economica si inflatie
La capitolul provocari, Andreea Strugaru spune ca cele mai mari dificultati in activitate sunt legate, in general, de lipsa de predictibilitate economica, rata crescuta a inflatiei, problema fortei de munca si costurile mari ale materialelor de constructii, energiei si carburantului. In ceea ce priveste aprovizionarea, managerul spune ca a remarcat o marire (moderata) a termenelor de livrare si, izolat, chiar disparitia anumitor produse (cele care utilizau microprocesoare avansate, de exemplu), ca urmare a problemelor generale de pe lanturile de aprovizionare ale producatorilor cu care colaboreaza.
"In cei 30 de ani de cand este pe piata, KADRA si-a demonstrat rezilienta, depasind crizele din aceasta lunga perioada prin solutii creative. Credem insa ca un dialog real, o colaborare mai consistenta  intre mediul de afaceri si autoritati ar fi benefica pentru intreg mediul economic", a conchis Andreea Strugaru.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ALLBIMABONARE REVISTERAWLPLUGSISECAM
ROCKWOOL 196
Editia
IANUARIE/FEBRUARIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 180 (Ianuarie-Februarie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
CONCEPT STRUCTURE
noark
ness project
Ubitech
CDS
leviatan
EDIT-Structural
ERBASU CONSTRUCT
concelex
MAKITA
strabag nivel 1
viarom
Acvatot 2019
quadratum
siniat
theda mar
rigips

Parteneri

top 500
HABITAT
AHK 2022
FPSC_2019
top 500
ef-de-n
AICPS_30
top 500
econet
ROGBC 2016

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander